Gıda Hattı

Killa Hakan kimdir? Killa Hakan hayatı

4 Haziran 2022, 23:03
Paylaş
Killa Hakan kimdir? Killa Hakan hayatı
Killa Hakan kimdir? Yoğun bakım ünitesine alınan ve sağlık durumu ile dikkat çeken Killa Hakan hayatı ve kariyeri ile araştırılıyor. İşte Killa Hakan biyografisi...

Killa Hakan kimdir? Ünlü rapçi olan Killa Hakan hayatı ve kariyerinin yanı sıra sağlık durumu da gündemde. İşte Killa Hakan'ın sağlık durumuna dair tüm detaylar...

Killa Hakan biyografi

gerçek adı; Hakan Durmuş

doğum; 3 Mart 1973, Berlin, Almanya

mesleği; Türk rap müzisyeni ve söz yazarı.

Killa Hakan hayatı

3 Mart 1973 doğumlu olan Hakan Durmuş ya da bilinen adıyla Killa Hakan'ın ailesi 1960'lı yıllarda işçi olarak Trabzon'dan Almanya'ya göç etmiştir, aslen Tokatlıdır. Babası Ali Rıza Durmuş güreşçidir. A Milli Takımı'nda çok başarılı olmuştur ve madalyaları vardır. Killa Hakan, Almanya Kreuzberg'de doğup, büyümüş ve okumuştur. Getto hayat yaşayan Hakan, sokaklarla erken yaşta tanışmış ve genç yaşında hapse girmiştir. Cezaevi yıllarında sürekli sözler yazmıştır. İlk hapse girişi Alman polisi sadece Türklere karşıt tavırlar yüzünden genç yaşta Hakan'a ceza vererek hapse girmiştir. Bu olay ile Killa Hakan ilk kez hapishaneye girmiştir. Son olarak bir polise ırkçı (Nazi) dediği için 4 ay hapis yatmıştır. Almanya'da Yabancı Sözlü Rap Müzik yapmak yerine Türkçe rap yapmış ve kendini zamanla Avrupa'ya kanıtlamıştır. Ayrıca Killa Hakan günümüz Almanya'sında çok sosyal işlerle uğraşmaktadır. Avrupa'da Türkçe rap albümlerini satmayı ve Türkçe dilini Avrupa'ya tanıtmayı amaçlamıştır. Killa Hakan Almanya'da Workshop'lar vererek Rap müziği ile hayata tutunmayı öğrencilerine öğretmektedir. Son olarak yine bir ilki başaran Killa Hakan, MTV Almanya kanalında 15 hafta boyunca Top 10 listesinde kalarak kırılmayan tüm zincirleri kırmıştır. Şarkılarında devamlı söylediği "36" sayısı; doğup ve büyüdüğü Kreuzberg City'nin posta kodu numarasıdır. Killa Hakan, aynı zamanda 36 Boys Çetesi'nin en eski üyelerinden biridir.

Diskografi

Yıl Plak şirketi Türü Adı
1997 DeDe Records Islamic Force Grup Albümü Mesaj
2002 Rough Mix Recordings Solo Albüm Çakallar
2003 Rough Mix Recordings Fuat Ergin ile ortak albüm Rapüstad
2005 Hammer Müzik Solo Albüm Semt Semt Sokak
2007 Rough Mix Recordings Solo Albüm Kreuzberg City
2008 Esen Müzik Ceza ile ortak albüm Bomba Plak
2009 Fight4Music Solo Albüm Volume Maximum
2012 Esen Müzik Solo Albüm Orijinal
2012 Esen Müzik Berlin Kaplanı Soundtrack Sabır (Ata Demirer ile)
2014 Esen Müzik Solo Albüm Son Mohakan
2014 Esen Müzik Single Şarkı Ghettoda Aşk
2018 Esen Müzik Solo Albüm Killa Hakan
2019 Wovie & DMC Solo Albüm Fight Kulüp
2019 Wovie & DMC Single Şarkılar Fight Kulüp (Bonus Tracks)
2020 Wovie Single Şarkı Her Şey Yolundadır (Eko Fresh & Ayaz Kaplı ile)
2020 Wovie Single Şarkı Saniye Saniye
2020 Wovie Single şarkı Hodri Meydan
2020 Wovie Single şarkı Ne Fark Eder? (Eko Fresh & Umut Timur ile)
2020 RedKeys Music Single şarkı Bang Bang (Khontkar ile)
2020 Königsrasse Single şarkı Yalaka
2020 Königsrasse Single şarkı Killa Sıkar
2020 Königsrasse Solo Albüm Kreuzberg City
2020 Königsrasse Single şarkı Fight Kulüp 2 (Massaka & Ceza & Contra & Anıl Piyancı & Khontkar & Summer Cem ile)
2020 DMC Single şarkı Aklımda Anılar (Halil Söyletmez ile)
2021 Königsrasse Single şarkı Escobar
2021 DMC Single şarkı Killa

Rol aldığı yapımlar

Yıl Yapım Karakter Kanal Notlar
2019 Harbi Getto Kendisi TRT Belgesel "Türk Mahallesi Kreuzberg" bölümünde yer aldı.
2020 killa Kendisi 140journos Almanya'daki rap kültürü ve yaşantısını anlatmaktadır.
2020 Harbi Getto Kendisi TRT Belgesel Killa Hakan ve Ceza'nın tanışmasını anlatmaktadır.
2021 Kovala (film) Kendisi Exxen, Taff, Retropro, Wovie Burak Kuka yönetmenliğinde, Emrah Güzelkokar ve Erçin Sadıkoğlu senaryosuyla çekilmiş; Rapçi Stabil'i anlatan sinema filminde "Killa Hakan" Stabil'in kariyerini etkileyen müdahaleyi gerçekleştirir.


Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.