CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ihbarları üzerinden iş dünyasının tedirgin edilmemesi gerektiğini söyledi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. FETÖ’ye karşı yürütülen mücadelenin hukuk içerisinde yapılması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın CHP’nin uyarılarına kulaklarını tıkadığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, ayrıca mücadele sürecinde iş dünyasının tedirgin edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
“25 bin kişi başvurdu”
Kemal Kılıçdaroğlu, “FETÖ mağdurları için partide bir bölüm mü oluşturdunuz?” sorusu üzerine, Cumhurbaşkanlığı’nda yaptıkları dörtlü görüşmede bunu dile getirdiğini, “AK Parti ve MHP’nin de kurabileceğini” söylediğini aktardı. Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın başkanlığında böyle bir yapı kurduklarını belirten Kılıçdaroğlu, gerek doğrudan gerek mail yoluyla gerekse de telefonla yaklaşık 20-25 bin kişinin başvurusunu aldıklarını kaydetti.
“Adil yargılama” vurgusu yapan Kılıçdaroğlu, devletin herkesi suçlu göremeyeceğini, somut bilgiler doğrultusunda hareket etmesi gerektiğine dikkat çekti.
Mücadelenin hukuk içerisinde yapılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “Hukukun dışına taştığınız andan itibaren sizin darbecilerden bir farkınız olmaz. Biz, ‘Niye mücadele ediyorsunuz?’ dedik mi? Hayır, etmelisiniz. Kaldı ki bunlar, onlarla kol kola gezerken biz, ‘Mücadele edin.’ diye bağırıyorduk.” değerlendirmesini yaptı.
İhbarlar üzerinden iş dünyasının bu kadar tedirgin edilmemesi gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, “O adamı iflas mı ettireceksiniz, yok mu edeceksiniz? Neden 12 Eylül darbesinden çok daha ağır koşullar yaşanıyor bir örnek vereceğim, 12 Eylül döneminde iki sendika için faaliyet durduruldu kararı verildi, kapatılması için dava açıldı. Şimdi doğrudan kapatıldı, dava falan da yok. Hangi darbe hukuktan yanaydı?”diye konuştu.