• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Kaçak avlananlara rekor ceza!

11 Ocak 2020
Süre:2 mins read
Kaçak avlananlara rekor ceza!

FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Antalya’da bulunan Devlet Avlağı’nda karla kaplı arazide araç ve ayak izlerini takip eden Milli Parklar ekipleri, yaban keçisi avlayan 5 şahsı suçüstü yakaladı. Şahıslara tazminat ve idari olmak üzere toplam 75 bin 835 TL para cezası kesildi.

Antalya, Burdur ve Isparta’da 2019 yılı ve 2020 yılının ilk haftasında avlaklarda bulunan 11 bin 626 kişi kontrol edilirken, bunlardan 405 kişiye cezai işlem uygulandı. 405 kişiye 383 bin TL tazminat cezası, 498 bin TL idari olmak üzere toplam 881 bin TL cezai işlem yapıldı.

Antalya’nın İbradı ilçesinde bulunan Devlet Avlağı’nda yaban keçilerini avlayan şahıslar suçüstü yakalandı. Yaban keçilerine el konulurken, olayla ilgili 5 şahsa cezai işlem uygulandı.

Olaya ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6. Bölge Müdürü Rıza Kamil, “Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü olarak ülkemizdeki av ve yaban hayatının sürdürülebilir şekilde yönetilmesi için ekiplerimiz 7/24 olarak hizmet veriyor. İbradı’da meydana gelen olayda Akseki ve İbradı şefliklerimize kaçak avcılık ihbarı geliyor.

Ekiplerimiz gelen ihbar üzerine araziye giderek, arazideki araç ve ayak izlerini takip ediyorlar. Karlı zeminde yaklaşık 6 kilometre yürüdükten sonra gözcülük ve av yapan şahıslarla karşılaşıyorlar. Ekiplerimiz şahıslara burada gerekli işlemleri yapıyorlar. 150 metre ileride de yerde yatan 3 adet yaban keçisinin kaçak bir şekilde vurulduğu görülüyor. Arkadaşlarımız o zorlu arazide hayvanları sırtlarında taşıyarak getiriyorlar” şeklinde konuştu.

Yaşları 2, 4 ve 6 olan 3 yaban keçisinin avlandığını ifade eden Kamil, “Ben bu şahıslara avcı değil kaçakçı diyorum. Avcılar yemin etmiş insanlardır. Yemin etmiş bir insan böyle bir iş yapmaz. Tamamen yasa dışı yapılan bir avcılık olayı” dedi.

75 bin 835 TL ceza verildi

Kaçak avcılık yaparken yakalanan 5 şahsa gerekli cezai işlemin uygulandığını aktaran Kamil, “Biz hem idari para cezası hem de hayvanın tabiattan eksilmesi dolayısıyla tazminat cezası veriyoruz.

Bu şahıslara 7 bin 855 lira idari para cezası, 67 bin 980 lira da tazminat cezası olmak üzere toplam 75 bin 835 TL cezai işlem uygulandı. Ayrıca illaki av yapmak gerekmiyor, ava teşebbüs etmek de bir kabahattir. Ancak AVBİS üzerinden av yapılabilir” diye konuştu.

“2019 yılında 881 bin TL cezai işlem yapıldı”

Kamil, Antalya, Burdur ve Isparta’da 2019 yılı ve 2020 yılının ilk haftasında avlaklarda bulunan 11 bin 626 kişinin kontrol edildiğini, bunlardan 405 kişiye cezai işlem uygulandığını belirtti. 405 kişiye 383 bin TL tazminat cezası, 498 bin TL idari olmak üzere toplam 881 bin TL cezai işlem yapıldığını söyleyen Kamil, “Biz hiçbir zaman cezai işlem taraftarı değiliz ama cezai işlem bir caydırıcılıktır. Verdiğimiz kurslar ve eğitimlerle bu cezai işlem sayısındaki anormalliği normale indirmeye çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İHA

Etiketler: avcılıkkaçak av
Paylaş5TweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Kaçak avcıları drone yakaladı!
Çevre

Kaçak avcıları drone yakaladı!

30 Aralık 2020
avlanma-gidahatti
Yaşam

Avcıların beklediği tarih yaklaştı. Av dönemi ne zaman başlıyor?

10 Ağustos 2019
avcilik-gidahatti
Güncel

Avcılar dikkat! Avlanma dönemleri açıklandı

22 Haziran 2019

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Japonya’dan sonra İngiltere… Hindi çiftliğinde kuş gribi salgını!

İçişleri Bakanlığından Kısmi Kapanma Genelgesi

14 Nisan 2021
Son dakika… Bakan Selçuk: “21 Eylül’de belirli sınıflarda eğitimi başlatacağız”

Uzaktan eğitime geri dönüş 15 Nisan’da!

14 Nisan 2021
Van Gölü fotoğrafıyla birinci olan Astronot, Van’ın tanıtım elçisi oldu!

Van Gölü fotoğrafıyla birinci olan Astronot, Van’ın tanıtım elçisi oldu!

13 Nisan 2021
Vaka sayısında yeni rekor! 60 bine dayandı…

Vaka sayısında yeni rekor! 60 bine dayandı…

13 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.