Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, ziraat mühendisleri, ziraat teknikerleri ile ziraat teknisyenlerinin katılımıyla Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği eğitimi düzenleyecek. Başvurular 5 Eylül – 4 Ekim 2016 tarihleri arasında kabul edilecek.
Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında, risk inceleme ve hasar tespit organizasyonlarında görev alacak adaylar için, Mersin /Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde Bitkisel Ürün ve Hayvan Hayat Sigortaları branşlarında Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Eğitimi düzenlenecek. Eğitime; Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından yapılacak ön eleme sınavını kazanan adaylar katılabilecek.
Ön eleme sınavına kimler başvurabilecek?
SEGEM tarafından yapılacak Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı’na Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı;
Bitkisel Ürün Sigortaları Eksperliği Temel Eğitim Programı’na ziraat mühendisleri, üniversitelerin teknik programlara bağlı ön lisans bölümlerinden mezun olan ziraat teknikerleri ile Tarım Meslek Lisesi, Anadolu Tarım Meslek Lisesi ve Ziraat Meslek Lisesi mezunu ziraat teknisyenleri,
Hayvan Hayat Sigortaları Eksperliği Temel Eğitim Programı’na ise Veteriner Hekim olanlar başvurabilecek.
Sınava başvuracak ziraat teknikerleri için kabul edilecek ön lisans bölümleri; Bahçe Tarımı (Bahçe Ziraati, Bitkisel üretim, Budama ve Aşılama, Fidan ve Fidecilik, Fidan Yetiştirme), Bağcılık, Sebze Üretimi, Bitki Koruma, Çayır-Mera ve Yem Bitkileri, Tarla Bitkileri, Organik tarım, Endüstriyel Bitkiler Yetiştiriciliği (Endüstri Bitkiler Yet. Ve Değerlendirme), Seracılık (Seracılık-budama ve aşılama), Tarım (Tarım AÖF), Süs Bitkileri Yetiştiriciliği (Süs Bitkileri, Seracılık ve Süs Bitkileri Yetiştiriciliği) olarak belirlendi.
Ayrıca adayların;
İflas veya konkordato ilan etmemiş olmaları; sigortacılık mevzuatına aykırı hareketlerinden dolayı hapis veya birden fazla ağır para cezası ile cezalandırılmamış olmaları, taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa uğramış olsalar dahi, ağır hapis veya beş yıldan fazla hapis yahut basit ve nitelikli zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlâk kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçları, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma veya Devlet sırlarını açığa vurma, vergi kaçakçılığı veya vergi kaçakçılığına teşebbüs suçlarından dolayı hüküm giymemiş olmaları, Seyahat engeli olmaması, Her türlü arazi şartlarında çalışabilir olması gerekecek.
Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı’na kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli, işçi statüsünde çalışanlar; Sigorta acenteliği de yapan dernek, kooperatif, birlik, oda vb. kuruluşlarda çalışanlar; Sigorta şirketinde çalışanlar ile Acente, broker olanlar katılamayacak.
Sınav başvuruları
Başvurular sadece Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) www.segem.org.tr web adresi üzerinden, söz konusu web adresindeki “Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği Ön Eleme Sınavı Başvuru Kılavuzu”nda yer alan açıklamalar doğrultusunda yapılacak. Başvuruların geçerli olması için adayların belirtilen işlemleri sırasıyla ve eksiksiz yapması gerekecek.
Başvurular 05 Eylül 2016 – 04 Ekim 2016 (Saat 18.00’a kadar) tarihleri arasında kabul edilecek ve başvuru süresi kesinlikle uzatılmayacak.
Sınav tarihi ve yerleri
Ön eleme sınavı; Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Giresun, İstanbul, İzmir, Malatya il merkezlerinde, 22 Ekim 2016 Cumartesi günü Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) tarafından gerçekleştirilecek.
Tarım Sigortaları Havuzu Eksperliği eğitimi, Mersin /Erdemli Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğünde yapılacak.
Eğitim ücretleri
Bitkisel Ürün Sigortaları Eksperliği Temel Eğitim Programı için eğitime katılım ücreti 1.100 TL olarak belirlendi. Toplam 104 saatlik eğitimler 1’inci Grup için 14 – 26 Kasım 2016, 2’inci Grup için 28 Kasım – 10 Aralık 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Katılım ücreti 800 TL olarak belirlenen Hayvan Hayat Sigortaları Eksperliği Temel Eğitim Programı’nda ise toplam 40 saatlik eğitim, 21 -25 Kasım 2016 tarihleri arasında verilecek.
Eğitim tesisinde konaklamak ve yemek isteyenler için ücreti katılımcılar tarafından karşılanmak suretiyle, yer ayarlanacak. Eğitim tesisince konaklama ve yemek ücreti günlük iki kişilik odalar için kişi başı 50 TL, tek kişilik odalar için 65 TL, tesiste konaklamayıp diğer hizmetlerden yararlananlardan ise günlük 30 TL alınacak.