Yeryüzü Doktorları, bu Ramazan’da da “Bebekler Aç’lığa Dayanmaz” kampanyası ile açlıkla savaşan yüz binlerce bebek için yardım çağrısında bulunuyor.
Günümüzde hala dünyanın bir numaralı sağlık sorunu yetersiz beslenme. Buna karşılık yıllık gıda israfı 1,3 milyar tona yükselmiş durumda… Oysa şu an yeryüzünde birçoğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 870 milyon insan yetersiz beslenme ile yüz yüze yaşıyor.
Kongo DC, Kenya, Çad, Gana, Somali, Gazze, ve Nijer gibi yoksul coğrafyalarda sağlık çalışmaları yürüten Yeryüzü Doktorları tarafından bu Ramazan’da da “Bebekler Aç’lığa Dayanamaz” kampanyası yürütülüyor. Yeryüzü Doktorları Genel Sekreter Yardımcısı Dr. İlker İnanç Balkan, “Dünyada bu kadar israf varken bebeklerin ve annelerinin açlıktan ölmesi maalesef açıklanabilir bir durum değil. Şimdi yardım eli uzatma zamanı. Günde 1 TL’ye bir bebeğin hayata tutunmasına vesile olabilirsiniz” dedi.
“Bebekler Aç’lığa Dayanamaz” kampanyasında bağışçılar, 90 TL bağış yaparak bir çocuğa 100 gün tıbbi besin imkânı sağlayabilecek. Dileyen 180 TL bağışlayarak bebekle birlikte annesini de 100 gün boyunca besleyebilecek. Kampanyaya destek olmak isteyenler www.yyd.org.tr adresinden online bağış yapabildiği gibi, MAMA yazıp 6612’ye SMS atarak 5 TL de bağışlayabiliyorlar.
Bugüne dek yoksul coğrafyalara tonlarca gıda yardımında bulunan ve sağlık çalışmaları gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları, ayrıca Ramazan ayı boyunca binlerce anne ve çocuk için sıcak yemek dağıtımları da yapacak.
5 milyon kişinin su ihtiyacı karşılanıyor
Dünyanın 113 ülkesinde eğitimden sağlığa, tarımdan temiz su kuyusu projesine kadar birçok alanda insani yardım faaliyetleri yürüten Kimse Yok Mu Derneği de, dünyanın 19 ülkesinde açtırdığı 2.421 kuyudan yaklaşık 5 milyon kişinin su ihtiyacını gideriyor.
“Temiz suya erişim, herkes için insani bir haktır” diyen Kimse Yok Mu Temiz Su Projesi Koordinatörü Selim Yılmaz, “2011 yılından bu yana ihtiyaç duyulan ülkelerde su kuyuları açıyoruz. Dünyanın 19 ülkesinde açılan su kuyularından yaklaşık 5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacını karşılamak suretiyle, ülkelerinin kalkınmasına ve refah seviyesinin yükselmesine destek veriyoruz. Afrika ülkelerinde su taşıma işini daha çok kız çocukları yapıyor ve bu yüzden okula gidemiyorlar. Kız çocuklarının zor şartlar altında ve her türlü tehlike karşısında kilometrelerce mesafeden su taşıdığını gördük, bu mesafeyi geçmeleri saatleri alıyor ve bu yüzden okula gidemiyorlar.” dedi.
Dünyanın suya ihtiyaç duyulan bölgelerinde temiz su kuyusu açtırmak isteyen insanlara da çağrıda bulunan Yılmaz, “Kısa bir zaman içerisinde açılışını yaptığımız kuyuların başladığı günden itibaren takibini Kimse Yok Mu olarak düzenli bir şekilde yapıyoruz ve rakam olarak da 4 bin dolara mal oluyor.” ifadelerini kullandı.