• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

IMF, ekonomi için “aşırı ısınma” uyarısı yaptı

18 Temmuz 2018
Süre:2dk Okuma
IMF, Türkiye için büyüme tahminlerini revize etti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Hafta başında Türkiye ekonomisinde büyüme tahminini bu yıl için yüzde 4,4’den yüzde 4,2’ye revize eden Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) ekonomi için “aşırı ısınma” uyarısı geldi. IMF Araştırma Departmanı Direktörü Gian Maria Milesi-Ferretti, “Türkiye’nin yüzde 7’nin üzerine çıkan büyüme performansı elbette muazzamdı ancak aşırı ısınmaya dair birçok işaret ortaya çıktı.” dedi.

Türkiye ekonomisinde finansal koşulların sıkılaştığına ve dış açığın yüksek olduğuna işaret ederek, hafta başında bu yıl için büyüme tahminini yüzde 4,4’ten yüzde 4,2’ye revize eden IMF, ekonomide “aşırı ısınma işaretleri” gözlemlendiği açıklaması yaptı.

“Ekonomide aşırı ısınma işaretleri var”

“Türkiye’nin bu yıl yüzde 4,2 ve gelecek yıl yüzde 3,9 büyümesini bekliyoruz” diyen IMF Araştırma Departmanı Direktörü Gian Maria Milesi-Ferretti, Türkiye ekonomisinde aşırı ısınma işaretleri gözlemlediklerini belirterek, “Türkiye’de cari açık genişledi, enflasyon yükseldi.” dedi.

Yüzde 4 civarında büyümenin, gelişen ülke ekonomilerine yönelik algının negatife döndüğü piyasa ortamı göz önüne alındığında “iyi bir performans” olduğunun altını çizen Milesi-Ferretti, Türkiye’ye yönelik büyüme beklentilerinin aşağı çekilmesinde, global finansal şartlarının sıkılaşması, artan petrol fiyatları ve Türk lirasındaki değer kaybının etkili olduğunu kaydetti.

cari-acik-gidahattiIMF: Büyümenin yavaşlayacağını öngörüyorduk

Büyümenin yüzde 4 civarında dengelenmesinin enflasyonun düşmesine olanak sağlayacağına işaret eden Milesi-Ferretti, şu mesajları verdi:

“Türkiye’nin yüzde 7’nin üzerine çıkan büyüme performansı elbette muazzamdı ancak aşırı ısınmaya dair birçok işaret ortaya çıktı. Cari açık genişledi, enflasyon yükseldi.

Dolayısıyla, sürdürülebilir olmayan büyümenin yavaşlayacağını bir süredir öngörüyorduk. Yüzde 4 civarında büyüme, yükselen piyasa ekonomilerine yönelik algının negatife döndüğü piyasa ortamı göz önüne alındığında iyi bir performans.”

IMF Araştırma Departmanı Direktörü Milesi-Ferretti, büyüme dengelenirken cari açık ve yüksek enflasyon gibi kırılganlıkların azaltılmasının önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

Etiketler: büyümeIMF
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Esnaf, salgında ikinci dalgadan endişeli…
Ekonomi

Mahfi Eğilmez yazdı: 2021’in başında Türkiye Ekonomisi!

2 Ocak 2021
Bakan Pakdemirli’den tarım sektöründe büyüme vurgusu!
Tarım

Bakan Pakdemirli’den tarım sektöründe büyüme vurgusu!

30 Kasım 2020
Türkiye beklentilerin üzerinde büyüdü. 2017 büyümesi %7,4
Ekonomi

Son dakika… Türkiye ekonomisi 3. Çeyrekte yüzde 6,7 büyüdü

30 Kasım 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Son dakika… Cumhurbaşkanı başlattı: Koronavirüse karşı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası!

Dünya Bankası Kadın, İş ve Hukuk 2021 Raporu yayınlandı! Türkiye kaçıncı sırada?

26 Şubat 2021
Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

Türkiye’ye özgü mutant koronavirüs var mı? Bakan yanıtladı…

25 Şubat 2021

Meteoroloji tahminleri | 26 Şubat 2021 Cuma (yarın) hava durumu

25 Şubat 2021
dolar-tl-gidahatti

Dolar kuru niçin arttı? Mahfi Eğilmez’den net açıklamalar

25 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.