• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

‘İhracat 2017’de atılım yapacak’

21 Ağustos 2016
Süre:2dk Okuma
ihracat-gemi-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

TİM Başkan Vekili Süleyman Kocasert, darbe girişimi sonrası ihracatın olumsuz etkilenmeyeceğini belirterek, gösterilen çabanın 2017’de ihracatın atılım gerçekleştirmesini sağlayacağını söyledi. Kocasert, TİM olarak Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda özel bir eylem planı hazırladıklarını, 30’a yakın ülkeyi bir ay içinde ziyaret edeceklerini ifade etti.

ihracat-gemi-konteyner-gidahatti

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ihracatını 2016 takvim yılı içerisinde önemli ölçüde olumsuz etkilemeyeceği ve ihracatın 150 milyar dolarlar civarında, geçen yıla çok yakın bir seviyede gerçekleşeceğini düşündüklerini söyledi.

Kocasert, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimine karşı iş dünyasına da önemli görevler düştüğünü belirterek “Daha çok çalışacağız, daha çok ihracat yapacağız. Özellikle ihracatçıların çok daha hassas bir sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Çünkü bizler, dünyanın her yerinden farklı insanlarla muhatabız. 15 Temmuz sonrası ülkemizde hayatın normale döndüğünü, hatta eskisinden daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ettiğimizi yabancılara anlatmak mecburiyetindeyiz. Ülkemiz hakkında oluşan olumsuz algıyı bir an önce yıkmamız gerekiyor.” dedi.

ihracat-konteynır-gidahatti

Türkiye’yi anlatacaklar

TİM olarak Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda özel bir eylem planı hazırladıklarını, 30’a yakın ülkeyi bir ay içinde ziyaret edeceklerini dile getiren Kocasert, bu programlarda Türkiye’de yaşamış, önemli görevlerde bulunmuş, önemli projelerin altına imza atmış dünya çapında tanınan kişi, kurum ve kuruluşların Türkiye’yi anlatacağını ifade etti.

Kocasert, yeni teşvik paketinin ayrıntıların belli olmaya başladığını, teşviklerin heyecan verici olduğunu, kendilerini motive ettiğini kaydederek 2017 yılında üretim ve ihracat açısından atağa geçeceklerine inandığını da kaydetti.

150 milyar dolarlık ihracat beklentisi

Temmuz ayının Ramazan Bayramı tatili nedeniyle ihracat açısından yüzde 20 düşüşle geçildiğini, ağustos ayında toparlanma olsa da eylül ayında Kurban Bayramı tatili nedeniyle yine duraksama olabileceğini işaret eden Kocasert, “Bayram tatili sonrası ihracatın tekrar yukarıya doğru ivmeleneceğini düşünüyoruz. Çünkü işgünü konusunda ciddi bir kaybımız olacak. Ama bizim öngörümüz, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk ihracatını 2016 takvim yılı içerisinde önemli ölçüde olumsuz etkilemeyeceği ve ihracatımızın büyük oranda 150 milyar dolarlar civarında, geçen yıla çok yakın bir oranda gerçekleşeceğini düşünüyoruz, planlıyoruz. Ama asıl hedefimiz ve gayretimiz gelecek yıl için. 2017 yılı ihracat için büyük bir atılım olacak.”

Etiketler: Ekonomi BakanlığıTürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

TGDF Genel Sekreteri Menlik: Bitkisel yağ hammaddesi ithalatı zorunlu
Eğitim

İhracata üniversite desteği!

21 Mayıs 2018
Süt sektöründe devlet destekli dev proje!
Gıda Haberleri

Süt sektöründe devlet destekli dev proje!

26 Ağustos 2018
Ceviz ve bademde ithalat bağımlılığı!
Ekonomi

ABD’ye karşı önlemde DİR ayrıntısı

18 Mayıs 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

En ilginç 10 alerji… Okuyunca şaşıracaksınız!

Uzun süre evde kalmak alerji riskini artırıyor

25 Şubat 2021
Dünya, Türk çikolatasına müptela oldu!

Dünya, Türk çikolatasına müptela oldu!

25 Şubat 2021
Koronavirüs mücbir sebep hali için sorgulama uyarısı!

Şubat’ta ekonomiye güven sarsıldı!

25 Şubat 2021
Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, TBMM’de yemin ederek görevine başladı

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan açıkladı: Ekonomik reform paketi hazır!

25 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.