Balgam söktürücü, nefes açıcı... Soğuk algınlığına birebir kış çayı tarifi

Soğuk havaların gelmesiyle birlikte, grip ve nezleden korunmak isteyen birçok kişi vücut direncini artırmak için kış çayını tercih etmektedir. Ancak kış çayı nedir, nasıl hazırlanır ve hangi enfeksiyon hastalıklarına iyi gelir? İşte kış çayı hakkında tüm bilgiler...

Doğal ilaç olarak bilinen zencefil, zerdeçal, tarçın, meyan kökü, havlıcan, karanfil, kuşburnu ve bamya çiçeği gibi özel bir formülle hazırlanan 'kış çayı', özellikle boğaz iltihabı ve soğuk algınlığı gibi sorunlarla mücadele etmek amacıyla tercih edilmektedir. Bu bitkisel karışım, vücut direncini artırıcı etkilere sahip olduğu düşünülen bileşenleri içermektedir.

Ahmet Tonkul, bitkisel çaylara olan talebin arttığını ve insanların doğal yöntemlere duyduğu ilginin yükseldiğini belirtti.

Hastalıklara karşı doğal çözüm

Kış aylarında hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen birçok kişi, grip ve nezle gibi rahatsızlıklardan kaçınmak amacıyla kış çaylarına ilgi gösteriyor.

Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de pandemiden sonra insanların ilaç yerine doğal ürünleri tercih etmeye başladığını açıklayan Ahmet Tonkul, son dönemde ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi ürünlere yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Biz asırlık geleneklerle kış çayı hazırlıyoruz. Her yaştan herkesin tüketimine uygun olan bu bitkisel doğal çaylarımız yoğun ilgi görüyor. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayını çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar da tüketebiliyor. İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için birçok kişi doğal yollarla kendini korumaya özen gösteriyor. Her yıl sonbahardan kış mevsimine giriş döneminde ürünü hazırlayıp ülke genelindeki mağazalarımızda kış köşesi hazırlıyoruz. Ürün yoğun ilgi görüyor” ifadelerini kullandı.

"Asırlık geleneklerle hazırlanıyor"

Kış çayının aslında yeni bir buluş olmadığını, aslında asırlık bir geleneği yeniden halkla buluşturduklarını vurgulayan Tonkul, şunları ekledi:

"Biz aslında kültürümüzde önemli bir yeri olup unutulmaya yüz tutan geleneği sürdürüyoruz. Bir zamanlar insanların çoğu köylerde yaşadığı için bu tür doğal bitkilerden elde edilen çaylar çok daha fazla tüketilirdi. Ancak şehir yaşantısının yoğunlaşması ile bazı gelenekler kayboldu. Bu nedenle eskiden ninelerimizin yaptığı bu çayı şimdi biz yapıp halkın tüketimine sunuyoruz."
Kış çayının astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı ve balgam sökücü gibi birçok solunum yolu  enfeksiyon hastalıklarına iyi geldiği gibi vücudu virüslere karşı koruduğu belirtildi.

20 Eki 2023 - 13:43 - Gıda


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.