Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) 2015 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD VİZYONER zirvesinin bu yılki mottosu, “BİZ’İN GÜCÜ” olacak.
Bir’den Biz’e Giden Yol
MÜSİAD Vizyoner’23’, bireysel yaşam odaklı günümüz dünyasında insanlar arasındaki bağlantıyı yeniden sağlamayı, karmaşık zorluklar ve sorunlarla dolu bir dünyada, kolektif hareket yoluyla sorunlara çözümler bulmayı hedefliyor.
“Biz’in Gücü” mottosu üzerine inşa edilen Vizyoner’23; yıllardır konuşulan sorunlara, bu sorunlara getirilen çözümlere karşı sonuç elde edebilmenin yolunun kolektif hareketten geçtiğini; birlikte çalışarak, güçleri ve kaynakları bir araya getirerek ortak hedeflere ulaşılabileceğini vurguluyor. Kolektif çabaların, bireysel çabalardan daha büyük başarılara yol açabileceğini ortaya koyuyor.
MÜSİAD Vizyoner’23 “Biz’in Gücü” ile Türkiye’nin her alanda, her sektörde kalkınması ve ilerlemesi için itici güç olacak bir katalizöre ihtiyacı olduğunu ve bu katalizörün de kolektif hareket olduğunu vurguluyor. Hedeflere daha kolay ulaşılmasını sağlayacak, ekonominin ve iş dünyasının önüne çıkacak engelleri zorlanmadan aşması için anahtar olacak, başarıları ve kazanımları daha ileriye taşıyacak yegâne gücün, “Kolektif Hareket” olduğu Vizyoner’23 ile anlamlandırılacak. Ayrıca kolektif hareketin, Türkiye’nin daha da başarılı olması için de katalizör görevi göreceği vurgulanacak.
“Kolektif Hareket’ bir memleket meselesi”
Tanıtım toplantısında iş dünyasının geleceğinin masaya yatırılacağı VİZYONER’23 ile ilgili detayları açıklayan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, şöyle devam etti:
“Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Yüzyılı vizyonuyla açıkladığı hedeflere ülkemizin daha kolay ulaşmasını, ekonominin ve iş dünyasının, çarpanı her zamankinden daha yüksek işlere imza atmasını sağlayacak, başarıları ve kazanımları daha ileriye taşıyacak yegâne yol haritası: “Kolektif Hareket”
Türkiye Yüzyılı hedefini gerçeğe dönüştürmek için MÜSİAD olarak kolektif gücü rasyonel bir şekilde her alanda yaşatabilmek için bir yol haritası hazırlayacağız. Mevcut başarıları daha ileriye taşımak ve yeni hedeflere ulaşmak için iki aşamalı bir yol izlemeyi hedefliyoruz. Bu iki aşamadan birincisi MÜSİAD kendi içinde nasıl kolektif gücü gerçekleştirecek, sektör kurullarını nasıl kolektif güce dönüştürecek, üyelerine kolektif olma kültürünü nasıl yerleştirecek. İkinci aşamaysa MÜSİAD olarak kamudan, iş dünyasına, girişimcilikten eğitime kadar toplumun tamamına kolektif olma kültürünün nasıl yayılabileceğine dair bir öneri niteliğinde “Türkiye için Kolektif Güç Hareketi” yol haritasını 4 Kasım’da Vizyoner’23’te açıklayacağız.”
“2030 yılında, Gayrı Safi Milli Hasılamızı 2 trilyon dolara çıkartabiliriz”
Kolektif hareketin, Türkiye'nin geleceğini dönüştürme ve onu bölgede daha güçlü bir lider olarak konumlandırma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken Asmalı, “Kolektif hareketi bir başarı katalizörü olarak kullanıp, Türkiye’yi dünyanın önde gelen ilk 10 ekonomisinden biri olarak konumlandırabiliriz. Tüm bu iddiamızı bir hayal olarak sunmayıp aksiyona geçip, kolektif gücümüze inanıp Türkiye’nin ihtiyacı olan yatırım sermayesine çeviriyoruz. Bugün sizlere ilk defa MÜSİAD Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kurduğumuzu, MÜSİAD üyelerinin sermaye güçlerini birleştirip katma değerli yatırımlar için kaynak oluşturacağımızı ve ülkemizi 2 Trilyon gayrisafi millî hasılaya ulaştıracak çalışmalar için sorumluluk aldığımızı ilan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“Bu faizlerle ticaret ve yatırım yapmak sürdürülebilir değil”
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı, yüksek kredi faizleriyle iş yapabilmenin hayli güç olduğunu belirterek, “Bu faizlerle açıkçası ticaret yapmak, bu faizlerle yatırım yapmak hakikaten çok sürdürülebilir bir şey değil. Biz önümüzdeki senenin ilk çeyreğinden itibaren faizlerin aşağıya geleceğini tahmin ediyoruz. Çünkü enflasyonun da aşağı gelmesiyle beraber faizlerde de gevşeme olacağını düşünüyoruz” dedi.
VİZYONER’23’te katılımcıları neler bekliyor?
Ticarileşmemiş patent sahipleri ile doğru yere yatırım yapmak isteyen üreticiyi buluşturacak olan Vizyoner’23’te, patente dair her şey Uniq Zone Patent Sahnesi’nde konuşulacak. Alanında uzman kişiler tarafından patentin önemi ve ticarileştirilmesi üstüne yapılacak ufuk açıcı konuşmalarla patentin önemini kavrayan ve buna göre hareket eden bir iş dünyası oluşturulacak.
Dört başlık ışığında bu sene katılımcıları geleceğe hazırlama konusunda motive ederek, yerli ve yabancı iş bağlantıları, global trendler, ilham ve motivasyon, strateji ve eylem imkânı sunmayı amaçlayan MÜSİAD Vizyoner, 4 Kasım tarihinde “Biz’in Gücü’’ mottosu ile gerçekleşecek. Zirve, geçmişi bildiğimiz, bugünü anladığımız ve geleceğin dünyasını öngörme aksiyonundan yola çıkarak içinde yaşadığımız dünyayı her anlamda Fark Etme gayesi taşıyor.
• Teknoloji’de Biz’in Gücü’nü
• Girişimde Biz’in Gücü’nü
• Dünyayı Değiştirmede Biz’in Gücü’nü
• Değerlerde Biz’in Gücü’nü
göstererek başarıları daha ileriye taşımayı amaçlıyor.
Birbirinden ilgi çekici konuşmacılarla Vizyoner’23 katılımcıları ilham veren konuşmacılara şahit olacak. Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Next Akedemi kurucusu Levent Erden, yazar ve akademisyen Prof. Dr. Türker Kılıç Vizyoner’23’te sahne alacak.
Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.