Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nden çiftçiye müjde çıktı!

Kabine toplantısının ardından bir müjdeyi çiftçilerle paylaşmak istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerine Mart 2024’de ödenecek olan 2023 yılı mazot ve gübre desteklerinin, Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlanacağını bildirdi. Erdoğan, “Ödemeyi öne çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda toplam 11,5 milyar liralık desteği çiftçilerimizin istifadesine sunacağız” dedi.

Büyütmek için resme tıklayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı’nın ardından basın açıklaması yaptı.

“Kışlık ekimler öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız”

Kabine gündemindeki konulara ilişkin alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarımsal üretim ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çiftçilere bugüne kadar toplam 40 milyar liralık ödeme yapıldığını, 2024 yılında da bu destekleri verimliliği esas alan bir yaklaşımla sürdüreceklerini söyledi.

2022 yılında ilk defa hububat için mazot ve gübre desteklerinin Kasım ayından itibaren ayni olarak kullanmak üzere çiftçilerin Ziraat Bankası hesaplarında tanımlandığını, böylece üreticilerin önceden desteklerini kullanma imkânına kavuştuğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

“Buradan bir müjdemizi çiftçilerimizle paylaşmak istiyorum. 2024 yılı Mart ayında ödenecek olan 2023 yılı buğday, arpa, yulaf, çavdar, tritikale, çeltik üreticilerimizin mazot ve gübre desteklerini 2023 Ekim ayından itibaren Ziraat Bankası hesaplarında tanımlayacağız. Ödemeyi öne çekerek kışlık ekimleri öncesinde üreticilerimizin yanında olacağız. Bu kapsamda toplam 11,5 milyar liralık desteği çiftçilerimizin istifadesine sunacağız. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum.”

Hakem Kurulu kararını savundu

Son 21 yıldır asla taviz vermedikleri prensiplerin başında çalışanları enflasyona karşı koruma ilkesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Hakem Kurulumuz 2024 ve 2025 yılı için memur maaşlarına dair kesin kararını geçtiğimiz günlerde verdi. Kamu görevlilerimizi enflasyona ezdirmeme hassasiyetimizin burada da muhafaza edildiğini görüyoruz. Gerek maaş artık oranlarının gerekse ek kazanımların da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

05 Eyl 2023 - 23:44 - Güncel


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.