Defne Samyeli kimdir? Defne Samyeli hayatı

Defne Samyeli kimdir? Ünlü şarkıcı, sunucu ve oyuncu olan Defne Samyeli Sinan Akçıl ile aşk mı yaşıyor. Renkli bir özel hayatı olan ve özel hayatı ile sıkça gündeme gelen Defne Samyeli biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

Defne Samyeli kimdir? Başarılı bir şarkıcı ve oyuncu olan Defne Samyeli özel hayatı ie bugün merak edilen isimlerden biri oldu. İşte Sinan Akçıl ile adı anılan ve kariyerinin zirvesinde olan Defne Samyeli hakkında her şey...

Defne Samyeli biyografi

doğum; 1 Temmuz 1972,  İstanbul

mesleği; Türk köşe yazarı, oyuncu, sunucu ve şarkıcı.

Defne Samyeli  hayatı

Defne Samyeli, 1 Temmuz 1972 yılında İstanbul'da İstanbullu amiral bir babanın ve otelcilik eğitimi almış, Adana’nın Ramazanoğulları ailesinden gelen bir annenin kızı olarak dünyaya geldi. 1991 yılında katıldığı güzellik yarışmasında üçüncü oldu. 1999 yılından itibaren üç yıl Kanal D Ana Haber'de haber sunuculuğu yaptı. Kanal D Ana Haber'de farklı haber sunuş tarzıyla uluslararası iki ödüle layık görüldü. 2000 yılında rahim ağzı kanserine yakalanarak New York'ta ameliyat geçirip nekaheti sonrası  Türkiye'ye döndü. 2002 yılında Güneş gazetesinde köşe yazarlığı yapmaya başladı. 2009 yılında Güneş gazetesiyle yollarını ayırdı. 2010 yılında atv'de yayımlanan Her Şey Bambaşka isimli programı sundu. 2013 yılında Milliyet gazetesinde yeniden köşe yazarlığı yapmaya başladı. 3 Ocak 2015 yılında Milliyet gazetesiyle yollarını ayırdı.

Filmografi

1991-1994 - Salı Pazarı 

1992-1993 - İyi Günler

1994 - Pazar Show

1994-1995 - Show'da Show

1996 - Şakalamaca

1996-1999 - Defne Samyeli ile Gecenin İçinden

1998 - Defne Samyeli ile Flaş Haber

1999-2002 - Kanal D Ana Haber

2002 - Seçim 2002

2002-2007 - Show TV Ana Haber

2004 - Seçim 2004

2006 - Vizyon

2007 - Seçim 2007

2010 - Her Şey Bambaşka

2011 - 45 Dakika -Söz Teması

2013 - Babam Sınıfta Kaldı - Çiğdem Akbulut

2015-2016 - Kurtlar Vadisi Pusu - Asya Tuna - 37 bölüm (264–300)

2018 - İstanbullu Gelin - Siren - TOLGSHOW 1 bölüm (24)

2020 - Hekimoğlu  - 1 bölüm (16) - Okan Bayülgen ile Nokta

2020-2021 - Sol Yanım - Asena Kutlusay - 12 bölüm (1–12) 

2021 - İbo Show - Kendisi

2022 - Aldatmak - Elmas Heves

Diskografi

1994 – Tek Başına

2015 – Son Arzum (single)

2019 – Ağla Ağla (single)

2022 – Abidin (single)

Ödülleri

1991 - Star Güzellik Yarışması

1999 -  Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Haber Sunucusu - Kanal D Ana Haber

2000 - Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Haber Sunucusu

2001 - Altın Kelebek Ödülleri - En İyi Kadın Haber Sunucusu

2001 - New York Festivali - En İyi Haber Sunucusu ve Yorumcusu

2007 - Kemal Sunal Kültür ve Sanat Ödülü - En İyi Haber Spikeri

26 Ara 2022 - 10:10 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.