Zuhal Topal kimdir? Zuhal Topal hayatı

Zuhal Topal kimdir? Yaptığı program ile her gün gündeme gelen Zuhal Topal geçtiğimiz günlerde İmamoğlu'na destek mesajı ile de gündeme gelmişti. İşte hakkında araştırılan tüm detaylar ile Zuhal Topal biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

Zuhal Topal kimdir? Ünlü tiyatrocu, oyuncu ve sunucu Zuhal Topal TV8 programında sunuculuğunu yaptığı Yemekteyiz programı ile dikkat çekiyor. Program final mi yaptı? Yarışmayı ki kazandı? İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Zuhal Topal biyografi

tam adı; Zuhal Topal Saygıner

doğum; 23 Eylül 1976,  İstanbul

mesleği; Türk oyuncu ve sunucu.

Zuhal Topal hayatı

23 Eylül 1976 tarihinde Gaziantepli bir ailenin ilk çocuğu olarak İstanbul'da dünyaya geldi. İlkokul 1. sınıfta oynadığı tek kişilik tiyatro oyunu ile birlikte oyunculuğa merak sardı. Üniversitede Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro bölümünü aynı anda kazandı. Tercihini tiyatro bölümünden yana kullandı. MSM'de eğitim gördüğü sırada iki tiyatro oyununda başrolde yer aldı.

Kariyeri

Televizyona ilk adımını 1994 yılında Show TV'de yayımlanan Palavra Aşklar adlı dizi ile attı. 2000'li yılların başında Tofita, Yapı Kredi ve Molped reklamlarında yer aldı. 2002 yılında dönemine damga vuran Film Gibi programında Sinan Çetin'in asistanlığını yaptı. 2003-2006 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Sihirli Annem dizisindeki "Suzan" adlı karakteriyle tanınmıştır. atv'de yayımlanan Selena adlı dizide "Fitnat Korkmaz" adında bir müdireyi oynayan Topal, bu diziden sonra Şarkı Söylemek Lazım adlı yarışmada koçu İlhan Şeşen ile yarışmış; halk ve jüri tarafından birinciliği hak etmiştir. Metin Akpınar'ın başrolünde oynadığı Papatyam dizisinde birkaç bölümde oynamıştır. Bu dizide canlandırdığı "izdivaç programı sunucusu" karakteri beğenilince gelen teklif üzerine Zuhal Topal'la İzdivaç adında bir evlilik programı sunmuştur. Kanal D'de yayımlanan Geniş Aile adlı dizide Şukufe rolünde oynamıştır. 2011-2013 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan ve 91 bölüm süren Avrupa Avrupa dizisinde başrolde yer almıştır. 2013 yılında bu dizideki "Nermin" rolüyle Antalya TV Ödülleri'nde aday gösterilmiş ve "En iyi Komedi Kadın Oyuncu Ödülü"nün sahibi olmuştur. Daha sonra 2018-2021 yılları arasında FOX'ta yayımlanan "Zuhal Topal'la Sofrada" isimli yemek yarışmasını sundu. 3 sezon yayımlanan yarışma Haziran 2021'de 625. bölümü ile sezon finali yapıp ekranlara veda etti. Yine 2021'de TV8'de yemek programı olan "Yemekteyiz" programının sunuculuğunu üstlendi ve program "Zuhal Topal'la Yemekteyiz" adıyla 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren yayımlanmaya başladı.

Kişisel hayatı

Gülay Topal adında bir annesi ve Alpaslan Topal adında bir erkek kardeşi vardır. Zuhal Topal, 2008 yılında müzisyen Korhan Saygıner ile evlendi. 2013 yılında Lina adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

Programlar

2002 - Film Gibi - Show TV - Sinan Çetin'in asistanı olarak

2004 -  Hokus Pokus - atv - Sunucu

2007 - Şarkı Söylemek Lazım - Show TV - Yarışmacı

2009 - 2011 - Zuhal Topal'la İzdivaç - Star TV - Sunucu

2011 -  4/4'lük Kadın - (Dört Dörtlük Kadın)

2012 - Kazanmak İçin 1 Dakika - Kanal D

- Hayata Dair Zuhal Topal - TRT 1

2014 - Cümbür Cemaat - Kanal D

2015 - Zuhal Topal'la - FOX

2016 - Star TV - Beyaz Show - Kanal D - Konuk

2018-2021 - Zuhal Topal'la Sofrada - FOX - Sunucu

2021-günümüz - Zuhal Topal'la Yemekteyiz - TV8

Filmografi

2002 - Suluboya - Zuhal

2004 - Yol Palas Cinayeti - Sacide

2009 - Kirpi - Nergis

2010 - Deli Deli Olma - Figan

16 Ara 2022 - 11:10 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.