Kuzey Vargın kimdir? Kuzey Vargın hayatı

Kuzey Vargın kimdir? Çalkantılı bir özel yaşamı olan ve bir süre sinema ve televizyona ara vermek zorunda kalan Kuzey Vargın

Haber albümü için resme tıklayın

Kuzey Vargın kimdir? Salih Güney'i yaraladığı için oyunculuk kariyerine ara vermek zorunda kalan Kuzey Vargın özel yaşamı ile dikkat çekiyor. İşte Kuzey Vargın hakkında her şey...

Kuzey Vargın biyografi

tam adı; Ali Kuzey Vargın

doğum; 20 Ağustos 1942, Kadıköy, İstanbul

ölüm; 13 Ağustos 2017, Muğla

mesleği; Türk sinema oyuncusu.

Kuzey Vargın hayatı

Ali Kuzey Vargın kimdir? 20 Ağustos 1942 tarihinde İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. Babası Mehmet Mecit Bey, annesi Fatma Hanım'dır. Yeşilçam'da 1960'lı yıllarda jön olarak başladığı kariyerini ilerleyen dönemde ağırlıklı olarak kötü adamların oluşturduğu karakter rolleri ile sürdürmüştür. Kariyerinin ilk döneminde 1965 yapımı Yasak Sokaklar, Çılgın Gençlik, Ağlayan Kadın gibi filmlerde rol almıştır. Televizyonda sık gösterilen eserlerden Bir Dağ Masalı filminde Lale'yi aldatan nişanlısı Ekrem, Seni Sevmek Kaderim filminde entrikacı Bülent vs. rollerini oynamıştır. Sert bir yüz ifadesine sahiptir, bunun sayesinde karakter oyuncusu olmuştur. Eski jön günleri geride kalmış olsa da Türk sineması yepyeni karakter kazanmıştır. Kartal Tibet’den sonra Karaoğlan'ı canlandırmıştır. Suat Yalaz tarafından çekilen Karaoğlan filmlerinin sonuncusunda yer almıştır.

Kariyerinin zirvesindeyken 16 Ekim 1972'de o zamana dek yakın arkadaşı olan Salih Güney'i bir kavga sırasında boynundan, göğsünden ve karın boşluğundan yaralar. Ahmet Mekin Kuzey'i güçlükle tutar. Vargın, adam öldürmeye tam teşebbüsten Sağmalcılar Cezaevinde yargılanır. Hakkında 36 yıl hapis cezası istenmiştir. Cezaevinde 18 gün yatan Vargın kefaletle serbest bırakılır. 5 bin liralık kefaleti Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye öder. 1974'te ilan edilen genel af sayesinde özgür kalır. Aynı yıl Feraye ile New York'a gider. Feraye ile sekiz sene evli kalırlar. ABD’ye gittiğinde başlangıçta gökdelenlerin camını silme işine yeltenir, lakin yükseklik korkusu nedeniyle bu işi bırakıp bir bijuteri fabrikasında cilacılık yapar. Daha sonra bir benzin istasyonu açacak kazanca ulaşır. 10 yıl kadar kaldığı bu ülkede, benzin istasyonlarının sayısını 4’e kadar çıkardı. Daha sonra Türkiye’ye döndü. Yeniden Türk sinema oyunculuğuna başladı. Türkiye’ye döndüğünde tanıştığı Mücella Hanım’la 25 gün içinde evlendi ve Amerika macerasını böylece bitirdi.

Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde "Adil Eşrefoğlu" karakteri ile İhtiyarlar Heyeti Başkanı rolünü oynamıştır. Dizide Doğu Eşrefoğlu'nun kardeşidir.

Ezel dizisinde 2010-11 yılları arasında "Necip" karakterini canlandırdı.

Filmografisi

1965: Davudo
1965: Şehvetin Esiriyiz
1965: Yasak Sokaklar
1966: Asker Anası
1966: Aslan Pençesi
1966: Bana Bela Derler
1966: Çılgın Gençlik
1966: Erkek Ve Dişi
1966: Günahkar Kadın
1966: Kader Çıkmazı
1966: Kucaktan Kucağa
1966: Namus Kanla Yazılır
1966: Ölüm Yolcuları
1966: Para Kadın Ve Silah
1966: Üç Korkusuz Arkadaş
1966: Vurguncular
1966: Zorba
1966: Zorlu Düşman
1967: Affet Beni
1967: Ağa Düşen Kadın
1967: Ağlayan Kadın
1967: Ajan 14 Yosmalar Arasında
1967: Akşamcı
1967: Bir Dağ Masalı
1967: Bir Katil Sevdim
1967: Bırakın Yaşayalım
1967: Bozkurtların İntikamı
1967: Demir Yumruklu Üçler
1967: Gecelerin Kralı
1967: Her Zaman Kalbimdesin
1967: İlk Aşkım
1967: Kiralık Kadın
1967: Kızıl Tehlike
1967: Ömrümce Ağladım
1967: Silahsız Dövüşelim
1967: Ya Sev Ya Öldür
1967: Yanık Kalpler
1967: Yaralı Kuş / Mazideki Yıllarım
1967: Zilli Nazife
1968: Acı İnanç
1968: İngiliz Kemalin Oğlu
1968: Kanayan Yara
1968: Yara
1969: Çile
1969: Damga
1969: Dönüşü Olmayan Yol
1969: Galatalı Fatma
1969: İffet
1969: Karaoğlan Şeyh'ın Kızı
1969: Sabır Taşı
1969: Vatan Borcu
1971: Afacan Küçük Serseri
1971: Baba
1971: Batakhaneler Kralı
1971: Beyoğlu Kanunu
1971: Fedailer Mangası
1971: Gençliğin Rüyası
1971: Herşeyim Sensin
1971: İki Esir
1971: Kanım Vatan İçin
1971: Mahşere Kadar
1971: Seni Sevmek Kaderim
1971: Silahlar Affetmez
1971: Vahşi Çiçek
1971: Yalnız Değiliz
1972: Aşk Ve Cinayet Meleği
1972: Kahbe / Bir Kız Böyle Düştü
1972: Ve Silahını Çekti
1974: Bacım
1974: Bir Damla Kan Uğruna
1974: Garip Kuş
1974: Şehitler
1974: Yılan Yuvası
1975: Babacan
1975: Bir Defa Yetmez
1975: Dur Geliyorum
1975: O'nun Hikayesi
1975: Randevu
1985: Ateşdağlı
1985: Eroin Hattı
1985: Gözlerden Kalbe
1985: Öfkenin Bedeli
1985: Sen Ağlama
1986: Güneşe Köprü
1986: Kader Kurbanları
1986: Sapık
1987: Kara Bir Gün - Süleyman Nazif
1987: Kuruluş / Osmancık
1987: Menekşeler Mavidir
1987: Sızı
1987: Tutsak
1989: Öğretmen Zeynep
1989: Şeytanın Kurbanları
1989: Talih Kuşu
1990: İki Yabancı
1990: Yuva
1992: Kopuk Dünyalar
1994: Zirvedekiler
1995: Sahte Dünyalar
1996: Şahin
1996: Ustura Kemal
1997: Canısı (2)
1997: Çökertme
1997: Yasemin
1998: Birisi
1998: Marziye
1998: Sırılsıklam
1999: Küçük Besleme
1999: Kurt Kapanı
2000: Sevgiden Uzak Aşka Yakın
2001: Aşkına Eşkıya
2001: Yeni Hayat
2002: Kurşun Asker
2002: Sırlar Dünyası / Sır Kapısı
2003: A.G.A
2003: Yeşilçam Denizi
2004: Aşkımızda Ölüm Var
2004: Türkü Filmi
2005: Aşk Oyunu
2005: Beşinci Boyut
2005: Bir Çift Çizme
2007: Avrupalı
2007: Genco
2007: Kaptan
2007: Kartallar Yüksek Uçar
2008: Para= Dolar
2010: Ezel 2. Sezon
2010: Küstüm Çiçeği
2012: Kurtlar Vadisi Pusu 6. Sezon

Ölümü

Yüksek tansiyona bağlı yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Muğla'nın Marmaris ilçesinde özel bir hastanede tedavi gören Vargın daha sonra böbrek yetmezliği teşhisi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Bir buçuk ay yoğun bakımda tedavi gören Vargın 13 Ağustos 2017'de 74 yaşında öldü.[3] Levent Camii'nde kılınan cenaze namazıyla Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

19 Eki 2022 - 13:45 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.