Alina Boz kimdir? Alina Boz hayatı

Alina Boz kimdir? Başarılı oyuncu Alina Boz yer aldığı sinema ve dizi projeleri ile kısa sürede büyük bir ün kazanmıştır. Son günlerde yaptığı açıklamalar ile magazin gündeminde adı geçen Alina Boz biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

Alina Boz kimdir? Duru güzelliği ve başarılı oyunculuğu ile dudak ısırtan Alina Boz ve Umut Evirgen arasında neler olyor sorusu son zamanlların en merak edilen konusu oldu. Sosyal medyada Evirgen'in yorumlarından rahatsız olduğu iiçin takipten çıktığı belirtilen Alina Boz hakkında her şey... 

Alina Boz biyografi

doğum; 14 Haziran 1998, Moskova Oblastı, Rusya

mesleği; Rus-Türk oyuncu.

Alina Boz hayatı

Erken yaşamı

Alina Boz 14 Haziran 1998'de Rusya'nın başkenti Moskova yakınlarında kırsal bir kasabada doğdu. Annesi Rus, babası ise Bulgaristan göçmeni bir Türk olan Alina Boz, ilkokula başlayana kadar Rusya’da kaldı. Ailesinin işleri nedeniyle Türkiye’ye dönen Alina Boz yedi yaşında İstanbul’a geldi, Türkçe öğrendi ve ilkokulu burada okudu. Özel Gökjet Havacılık Lisesi Kabin Hizmetleri Bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetin ardından Kadir Has Üniversitesi Tiyatro bölümünü kazanmıştır.

Kariyeri

Ailesinin ilkokulda yazdırdığı Barış Manço Kültür Merkezi'nde 7 yıl oyunculuk yaptı. Dergi çekimleri ve reklamlarda roller almasının ardından oyunculuk kariyerine 2013 yılında Cesur Hemşire dizisinde Canan olarak başladı. Paramparça dizisinde Hazal olarak rolünü üstlendi. 2016 yılında Kaçma Birader filminde Melis Kahvacı olarak rol aldı. 2017 yılında Böluk filminde rol aldı. 2017 yılında Sevda'nın Bahçesi dizisinde Defne karakterini oynadı. 2018 yılında Vatanım Sensin dizisinde Prenses Anastasia Romanova rolünü üstlendi ve aynı yıl Elimi Bırakma dizisinde başrol oynadı. Netflix orijinal dizisi Aşk 101'de başrol oynadı ve Eda karakterini canlandırdı. 2021 yılında Maraşlı dizisiyle ilk kez sahneye çıktı ve Mahur karakterini canlandırdı.

Filmografisi
Televizyon

2013 - Cesur Hemşire
Canan

2014-2017 - Paramparça -Hazal Gürpınar

2015-O Ses Türkiye Yılbaşı Özel

2017 - Sevda'nın Bahçesi - Defne

2018 - Vatanım Sensin - Prenses Anastasia

2018 - TOLGSHOW

2018-2019 - Elimi Bırakma - Azra Güneş

2021 - Maraşlı - Mahur Türel

2022 - Bir Peri Masalı - Zeynep / Melis

İnternet dizi ve filmleri

2020-2021 - Aşk 101 - Eda Karacaoğlu - Başrol oyuncusu - Netflix

Yakında - Yılbaşı Gecesi

Sinema

2016 - Kaçma Birader - Melis Kahveci
2017 - Bölük - Eylül
2022 - Babamın Öldüğü Gün -Hale - Kısa film
2022 - Bandırma Füze Kulübü - Leyla - Başrol oyuncusu

Yer Aldığı Video Klipler

2017 - Oğuzhan Koç - Küsme Aşka
2022 - Mor ve Ötesi - Adamın Dibi

Ödülleri

2015 - Kayahan Medya Sanat Ödülleri - En iyi Genç Oyuncu - Paramparça - Kazandı
2015 - Marmara Üniversitesi Ödülleri - En iyi Genç Oyuncu - Paramparça - Kazandı
2016 - Magazinci.com Ödülleri - En iyi Kadın Oyuncu - Paramparça - Kazandı
2016 - Uluslararası Endonezya Ödülleri - En iyi Uluslararası Kadın Oyuncu - Paramparça - Kazandı
2017 - İstanbul Teknik Üniversitesi Ödülleri - En iyi Kadın Oyuncu - Paramparça - Kazandı
2018 - TRT WORLD Citizen Awards - En iyi Sinema Aktrisi - Bölük - Kazandı
2020- İspanya GLAAD Medya Ödülleri - En iyi Yabancı Film Çifti -Bölük - Kazandı
2019 -  Altın Kelebek Ödülleri - Yılın Parlayan Yıldızı - Elimi Bırakma - Kazandı
2020- Altın Palmiye Ödülleri- En iyi Dijital Aktris - Aşk 101 - Kazandı
2020 - PTE İspanya Ödülleri - En iyi Yabancı Dijital Aktris - Aşk 101 - Kazandı
2020 - GQ Men of the Year - Yılın Yükselen Yıldızı - Aşk 101-Kazandı
2020 - Yeditepe Dilek Ödülleri - En iyi Dijital Çift - Aşk 101 - Kazandı
2021 - Ayaklı Gazete Ödülleri - En iyi Dijital Kadın Oyuncu - Aşk 101 - Kazandı
2021 - VIDDIZI Ödülleri - En Başarılı Aktris - Maraşlı - Kazandı
2021 -Yeditepe Dilek Ödülleri - En iyi Başrol Kadın Oyuncusu - Maraşlı - Kazandı
2021 - Yeditepe Dilek Ödülleri - En iyi Dizi Çifti (Mahur & Celal) - Maraşlı - Kazandı
2021 - Quality Dergisi Ödülleri - En Quality Kadın Oyuncu - Maraşlı - Kazandı
2021 - Şehrin Markaları Ödülleri - En iyi Kadın Oyuncu - Maraşlı - Kazandı
2021 - MGD Ödülleri - Drama Dalında En İyi Kadın Oyuncu - Maraşlı - Kazandı

30 Eyl 2022 - 16:37 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.