T-Pain kimdir? T-Pain hayatı

T-Pain kimdir? Özel hayatı ve müzik kariyeri ile dikkat çeken T-Pain hayatı ile dikkat çekiyor. İşte bilinmeyen yönleri ve düetleri ile araştırılan T-Pain biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

T-Pain kimdir? Good Life parçası ile ilk Grammy ödülünü kazanan Amerikalı hip hop şarkıcısı ve yapımcı olan T-Pain hayatı ile merak ediliyor. İşte T-Pain biyografi...

T-Pain biyografi

tam adı; Faheem Najm

doğum; 30 Eylül 1985, Florida

mesleği; Amerikalı hip hop, R&B şarkıcısı, yapımcı. T-Pain, ilk Grammy ödülünü Kanye West'le birlikte söylediği "Good Life" parçasıyla kazandı.

T-Pain hayatı

Müzik kariyeri

T-Pain kimdir? daha 10 yaşındayken odasını küçük bir stüdyoya çevirerek ilk bestelerini yapmaya başladı. Hazırladığı "Robbery" ve "F.L.A." şarkılarıyla ismini müzik çevresinde duyurmayı başaran müzisyen, 2002 senesinde Hard & B adlı plak şirketini hayata geçirdi.

Akon'un 2004 senesindeki parçası "Locked Up"'ı aynı sene farklı bir versiyonla "F***ed Up" olarak yeniden yayınlayan T-Pain, parçanın bu versiyonuyla çevrede büyük beğeni topladı. Neticede Akon’un plak şirketi Konvict Muzik ile anlaşma sağlayan sanatçı, 2005 senesinde Rappa Ternt Sanga adlı ilk albümünü piyasaya sürdü. R&B tarzına yakın müziğini kişisel ve içten sözlerle süsleyen müzisyen, albümde Mike Jones, Akon, Taino, BoneCrusher, Memphitz Wright, Tay Dizm, Styles P, Trick Daddy ve YoungBloodz gibi sanatçılarla bir araya geldi. Amerika listelerinde 33 numara olan albümden yayınlanan singlelar "I'm Sprung" ve "I'm 'n Luv (Wit a Stripper)" ile de listelerde 8 ve 5 numara olmayı başaran sanatçı, 2007 senesinde Yung Joc ile "Buy U a Drank (Shawty Snappin')" adlı parçaya imza attı.

"Buy U a Drank (Shawty Snappin')" ile Amerika listelerinde 10 numaraya yükselen T-Pain, 2007 Haziran ayında Epiphany adlı 2. albümünü yayımladı. Albümün prodüksiyonunda Lil Jon, Akon, Swizz Beatz, Cee-Lo Green ve Scott Storch gibi isimlerle çalışan sanatçı, ayrıca albümde Twista, Snoop Dogg, Lil Wayne, UGK, R. Kelly, Shawnna, T.I. ve Ciara gibi isimlerle bir araya geldi.

Soundunda genellikle vocoder kullanarak robot sesleri çıkaran T-Pain, ayrıca Britney Spears'in 2007 senesinde yayımlanan Blackout albümünün prodüksiyonunda da görev aldı.2008 yılında ise Ruslana'nın Wild Energy albümünde Moon Of Dreams adlı şarkıda vokal yapmıştır.

8 Eylül 2008 tarihinde düzenlenen MTV Video Müzik Ödülleri'ne yeni albümünde baz aldığı sirk temasına uygun olarak, pek çok sirk dansçısı, akrobat ve hokkabaz ile birlikte bir filin üzerinde gelerek son yılların en iddialı girişini yapmıştır.

Diskografi

2005: Rappa Ternt Sanga
2007: Epiphany
2008: Thr33 Ringz
2011: RevolveR
2017: Oblivion

Ödülleri

Amerikan Müzik Ödülleri2007: Favori Erkek Şarkıcı (Aday)
Grammy Ödülleri2008: Yılın Albümü (Aday)
2008: En İyi R&B Performansı "Bartender" (Aday)
2008: En İyi Rap Şarkısı "Good Life" (Kazandı)
2008: En İyi Rap/Sung İşbirliği "Good Life" (Aday)
2008: En İyi Rap/Sung İşbirliği "Kiss Kiss" (Aday)
MTV Video Müzik Ödülleri2007: Yılın En Canavar Single'ı "Buy U a Drank (Shawty Snappin')" (Aday)
Vibe Ödülleri2007: En İyi R&B Şarkıcı (Aday)
2007: En İyi İşbirliği "Buy U a Drank (Shawty Snappin)" (Aday)
2007: Yılın Şarkısı "Buy U a Drank (Shawty Snappin)" (Kazandı)
Ozone Müzik Ödülleri2007: En İyi R&B Şarkıcı
2007: En İyi Rap/R&B İşbirliği "Shawty (Plies ile)"

# T-Pain

30 Eyl 2022 - 14:11 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.