Engin Öztürk kimdir? Engin Öztürk hayatı

Engin Öztürk kimdir? Başarılı bir oyuncu ve projeleri ile dikkat çeken Engin Öztürk hayatı ile dikkat çekiyor. Televizyon ve dijital projeleri ile Engin Öztürk biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

Engin Öztürk kimdir? Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde “Barış Tunahan” karakterini canlandıran ve büyük bir başarı elde eden Engin Öztürk sevgilisi var mı, evli mi, nereli? İşte Engin Öztürk biyografi...

Engin Öztürk biyografi

tam adı; Ahmet Engin Öztürk

doğum; 28 Eylül 1986, Eskişehir, Türkiye

mesleği; Türk oyuncudur.

Engin Öztürk hayatı ve kariyeri

28 Eylül 1986 tarihinde Eskişehir'de doğdu. Asker emeklisi bir baba ve ev hanımı bir annenin dördüncü çocuğudur. Eskişehir'de büyümüş ve Eskişehir Fatih Anadolu Lisesi'nden mezun olmuştur. Üniversite eğitimi için Ankara'ya gelmiş ve daha sonra 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde okumaya başlamış, 2012 yılında mezun olmuştur.

2003 yılında Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'na girmiş ve 2005 yılında mezun olmuştur. Ancak daha sonra askerlik mesleğinin kendisine uygun olmadığını anlamış ve konservatuvara girmiştir. Tiyatro merakı da Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nda girdiği tiyatro kolundan gelmektedir.

2010 yılında seçmelerine katıldığı Fatmagül'ün Suçu Ne? adlı Kanal D dizisinde “Selim Yaşaran” karakterini canlandırdı. Dizi, Engin Öztürk'ün Türkiye ve Arap ülkelerinde tanınmasına sebep oldu. Dizinin 2012 yılında sona ermesi üzerine üniversite okuduğu dönemde hem oyun oynadığı hem de barmenlik yaptığı barın sahibi ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nun başrolünü üstlendiği Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde “Komiser Emre” karakterini canlandırdı.

Bunun yanı sıra Star TV'de yayınlanan Muhteşem Yüzyıl dizisinde “Şehzade Selim” rolünü üstlenmiştir. Star TV'de yayınlanan Hatırla Gönül dizisinde, iç mimarlık okuyup marangoz olan “Yusuf” rolünü canlandırdı. 2016 Aralık'ta bitmiş olan Yüksek Sosyete adlı dizide “Kerem Özkan” karakterini canlandırdı.

2018-2020 yılları arasında Netflix'in ilk Türk dizisi olan Hakan: Muhafız dizisinde “Levent Topal” karakterini canlandırmıştır. 2019 yılında Yüzleşme dizisi ve 21 Şubat 2020 tarihinde vizyona giren Biz Böyleyiz filminde oynadı.

2021 yılında ise Netflix'te yayınına başlanan, dram türündeki 50m2 dizisinde oynamaktadır. Son olarak başrolünü Demet Özdemir ile paylaştığı Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde “Barış Tunahan” karakterini canlandırdı.

Filmografisi
Televizyon

2010-2012 Fatmagül'ün Suçu Ne? Selim Yaşaran Yardımcı oyuncu
2012-2013 Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi Komiser Emre
2013-2014 Muhteşem Yüzyıl II. Selim Başrol oyuncusu
2014-2015 Hayat Yolunda Doktor Cem Korcan
2015-2016 Hatırla Gönül Yusuf
2016 Yüksek Sosyete Kerem Özkan
2017 Diriliş Ertuğrul Günalp Bey Yardımcı oyuncu
2019 Yüzleşme Ömer Aladağ Başrol oyuncusu
2020-2021 Doğduğun Ev Kaderindir Barış Tunahan
2022 Annenin Sırrıdır Çocuk Sadun Kenan Demiray
Yakında Sıfırıncı Gün

Sinema

2013 Çanakkale Yolun Sonu Mustafa Kemal Başrol oyuncusu
2020 Biz Böyleyiz Gökçe

İnternet

2018-2020 Hakan: Muhafız Levent Topal Netflix Yardımcı oyuncu
2021 50m2 Gölge / Adem Başrol oyuncusu

28 Eyl 2022 - 15:35 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.