İclal Aydın kimdir? İclal Aydın hayatı

İclal Aydın kimdir? Doğal güzelliği ve sevecen tavırları ile dikkat çeken özel isimlerden biri olan İclal Aydın hayatı ve evlilikleri araştırılıyor. İşte kariyeri ve bilinmeyenleri ile İclal Aydın biyografisi...

Haber albümü için resme tıklayın

İclal Aydın kimdir? Başarılı bir yazar, şair ve oyuncu da olan İclal Aydın hayatı ve özel yaşamı ile merak ile araştırılıyor. Özel hayatını gözlerden uzak yaşamayı tercih eden İclal Aydın biyografisi...

İclal Aydın biyografi

doğum; 14 Eylül 1971, Nevşehir

mesleği; Türk oyuncu, yazar, gazeteci ve sunucu.

İclal Aydın hayatı

Kariyeri

Çerkes kökenli bir anne ile Kürt bir babadan dünyaya gelen İclal Aydın, memur olan ailesinin görev yeri olan Nevşehir'de doğdu. Bir yaşındayken tayin nedeniyle Ankara'ya taşındılar. İlkokuldan sonra bir süre Elazığ Anadolu Lisesinde yatılı okudu. Annesiyle babasının ayrılması üzerine yeniden Ankara'ya döndü. Ortaokul ve lise yıllarını, yazarak ve tiyatro çalışmaları yaparak geçirdi. Orta üçüncü sınıftan itibaren bir yandan okuyup bir yandan çalışmaya başladı. 1989 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünü kazandı. İkinci sınıfta okulu bırakıp Berlin'e yerleşti. Almanya'da altı yıl profesyonel tiyatroculuk yaptı. Çeşitli sosyal çalışmalara, kurslara katıldı.

1996 yılında tiyatroyu bırakarak Türkiye'ye döndü. 1997 yılında televizyona geçti. 1997 yılında Ayna grubunun "Ölünce Sevemezsem Seni" klibinde rol aldı. Rol aldığı  Sıcak Saatler dizisi çok sevildi. HBB'de gündüz kuşağında, "2'den 4'e" adında, kadınlara yönelik bir program sundu. Bir süre Kanal D'de, 1998-2000 yılları arasında da Radyo D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent, BRT FM'de program yaptı. Çeşitli dizilerde oynadı. 1999'da Hayat Güzeldir programıyla BRT'ye geçti. Zirvedekiler; 2000 En İyi Sabah Programı Ödülü'nü aldı. Hayat Güzeldir programı için yazdığı günlükleri ve metinleri bir araya getirerek ilk kitabını oluşturdu. 2006-2008 yılları arasında Star TV'de yayınlanan İki Aile dizisinde Eda rolünü oynamıştır. 2012 yılında Kanal D'de yayınlanan Veda dizisinde Behice karakterini canlandırdı. 2014'te ise Arkadaşım Hoşgeldin adlı komedi programında konuk oyuncu oldu. Bunun ardından bir süre O Hayat Benim dizisinde rol aldı. İclal Aydın daha sonra Temmuz 2016'da Show TV'de hafta içi her gün yayınlanan "İclal Aydın'la Yeniden" adlı programın sunuculuğunu yaptı ve program 39 bölüm sürdü. 2018 yılında ise TRT 1'de yayınlanan Ege'nin Hamsisi dizisinde rol almıştır. Günümüzde ise, Kanal D ekranlarında yayınlanan ve aynı isimli romanı olan Üç Kız Kardeş dizisinde rol almaktadır.

Filmografi

1995: Bir Demet Tiyatro
1995: Mirasyediler
1998: Sıcak Saatler
2000: Yarın Geç Olmayacak
2000: Vizontele
2000: Zor Hedef
2001: Dedem, Gofret ve Ben
2003: Vizontele Tuuba
2004: Avrupa Yakası
2005: Organize İşler
2006-2008: İki Aile
2009: Güldünya
2009: Haneler
2012: Göç Zamanı
2012: Gına
2012: Aşkın Halleri
2012: Veda
2014: O Hayat Benim
2018: Ege'nin Hamsisi
2022-günümüz: Üç Kız Kardeş

Kitapları

2001: Hayat Güzeldir
2003: Bitmiş Aşklar Emanetçisi
2004: Yaz Bitmesin
2005: Gördüğüme Sevindim
2009: Evlerin Işıkları Bir Bir Yanarken
2009: Senin Adın Bile Geçmedi
2010: Kağıt Kesikleri
2011: Zeynep Lal Büyürken – "Resimler Rengarenkler"
2011: Zeynep Lal Büyürken – "Kanatlar"
2013: Aşk Ve Acı
2013: Bir Cihan Kafes
2018: Üç Kız Kardeş
2019: Kalbimin Can Mayası
2021: Söylenmemiş Sözler
2021: Unutursun

Televizyon Programı

2'den 4'e (Sunucu)
1998-2000: Radyo D, Radyo Cumhuriyet, Radyo Kent BRT FMD'de program yaptı
1999: Hayat Güzeldir
2014: Arkadaşım Hoşgeldin (Konuk)
2016: İclal Aydın'la Yeniden

Ödülleri

2000: İstanbul Mizah Tiyatrosu - 2. Liselerarası Tiyatro Festivali
2001: Kaimi İletişim Ödülleri İzmir Anadolu Lisesi - En iyi gündüz kuşağı program sunucusu
2001: İnci Abla Koleji -Yılın En Sevilen Kadın Oyuncusu
2001: İstanbul Mizah Tiyatrosu - 3. Liselerarası Tiyatro Festivali IMT Özel Ödülü
2002-2003:Uluslararası Rotary - Özel Meslek Ödülü
2002: Nişantaşı Nuri Akın Anadolu Lisesi - Yılın Köşe Yazarı
2002: Tepedekiler Yılın Kitabı - Hayat Güzeldir
2002: Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği - Yaşam Motivasyon Ödülü
2002: Zirvedekiler - En İyi Sabah Tiyatrosu
2002: Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi - En Beğenilen Sabah Kuşağı Programı Hayat Güzeldir
2003: Avon -10. Yıl En başarılı kadın gazeteci
2003: II. Magazin Gazetecileri Derneği - Altın Objektif Özel Halk Ödülü
2003: Radyo Gazetecileri Derneği -Medyanın en iyileri En iyi kadın programı (Hayat Güzeldir)
2003: Fatih Üniversitesi - Genç Kuşak Özel Onur Ödülü
2003: İstanbul Teşvikiye Rotary Kulübü - Meslekte Başarı Ödülü
2004: BJK Koleji - Basında Yılın Annesi
2004: Capitol - Ziyaretçilerin en çok beğendiği kadın gazeteci-yazar
2005-2006: Rotary, Meslek Özel Ödülü Basın
2005-2006: İstek Vakfı - Yılın Yazarı Ödülü
2005: Mavigün Koleji - Yılın En İyi Köşe Yazarı
2005: İstanbul Üniversitesi - Yılın En İyi Yazarı
2005: İstanbul Üniversitesi Ö.K.M. Bilgi Kulübü - Yılın En İyi Yazarı
2005:Oriflame -En başarılı Kadınlar Edebiyat Ödülü
2006-2007: Rotary Kulübü / Ulus, Üstün Meslek Ödülü Basın
2007: Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü -En beğenilen yazar
2008: Rotary Kulübü - Özel Meslek Ödülü
2022: 2. Uluslararası Elmas Ödülleri - Yılın Yazarı

Özel hayatı

Dört kere evlenen İclal Aydın'ın, Kemal Başbuğ'dan Zeynep Lal adında bir kızı vardır. Boşanmış olduğu üçüncü eşi ise Tuna Kiremitçi'dir.

14 Eyl 2022 - 16:20 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.