Melisa Sözen kimdir? Melisa Sözen hayatı

Melisa Sözen kimdir? Kariyeri ve tüm merak edilen yönleri ile Melisa Sözen hayatı araştırılıyor. İşte dikkat çeken yeni projeleri ile Melisa Sözen biyografisi...

Melisa Sözen kimdir? Melisa Sözen hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

Melisa Sözen kimdir? Başarılı oyuncu ve tiyatrocu olan Melisa Sözen hayatı ve çalışmaları merak ediliyor. İşte Melisa Sözen hakkında her şey

Melisa Sözen biyografi

doğum; 6 Temmuz 1985; İstanbul

mesleği; Türk sinema, dizi ve tiyatro oyuncusudur.

Melisa Sözen hayatı

6 Temmuz 1985 tarihinde İstanbul'da doğan Sözen, Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümünü bitirdi. Çeşitli tiyatro oyunları, film ve dizilerde görev aldı. 2004/2005 yılları arasında yayınlanan, ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın yazdığı ve yönettiği Çemberimde Gül Oya'da Feriha rolünü canlandırmıştır. 2008 yılının yazında NTV'de "Dünyayı Kurtaran Kadın" isimli, çevre hakkında bilinçlendirmeye dayalı bir televizyon programı sundu. 2009 yılında Casus Kızlar: Her Şey Nasıl Başladı? filminde Clover karakterini seslendirdi. Aynı sene içinde de çekimleri Mardin'de gerçekleştirilen Bir Bulut Olsam'da Narin Bulut karakterini canlandırmıştır. 2012/2013 yıllarında Şubat adlı dizide Yağmur ve Sabah karakterlerini canlandırmıştır. Ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın Altın Palmiye ödüllü Kış Uykusu adlı filminde Nihal karakterini canlandırmıştır. 2014/2015 sezonunda Çağ Çalışkur'un yönettiği, Craft Tiyatro'da sergilenen 'Kalp Düğümü' adlı oyunda rol aldı. 2015'te Beş Kardeş isimli dizide rol aldı.

Filmografi

YılFilmRolNotlar
1997Baba EviDizi
2000Aşk Güzel ŞeydirDizi
2001Bana Şans DileTubaMelisa Sözen'in ilk filmi
2001Nisan YağmuruNilüferDizi
2001Yeni HayatÖzgürDizi
2002Asmalı KonakKonuk oyuncu
2002İçeridekiZeynepKısa film
2003Büyümüş De KüçülmüşŞebnemDizi
2003Şıh SenemŞıh kızı SinemDizi
2003Şarkılar Seni SöylerFatoşDizi
2003OkulCeydaSinema filmi
2004Kayıp AşklarNerminDizi
2004Çemberimde Gül OyaFerihaTV dizisi
2004O Şimdi MahkumAylinSinema filmi
2005Beşinci Boyutİş Kadını Özlem Güler EkergilTV dizisi
2005Cenneti BeklerkenLeylaSinema filmi
2005Deli Mavi / İşte Öyle Bir ŞeyLaraTV filmi
2005ÇarpışmaÇantası çalınan kadınKısa film
2006İade-i ZiyaretCansuKısa film
2006Eve Giden Yol 1914SafiyeSinema filmi
2006Azap YoluBurcuTV dizisi
2006Kabuslar Evi: Seni BeklerkenMukaddes-EceTV dizisi
2007Hakkını Helal EtGamzeDizi
2007Bıçak SırtıNisan ErtuğrulTV dizisi
2008Para=DolarTV filmi
2009Bir Bulut OlsamNarin BulutDizi
2009Casus KızlarCloverSeslendirme
2010Av MevsimiAsiyeSinema Filmi
2010Güneydoğudan Öyküler Önce VatanAylin SolmazDizi
2010KollamaAvukat Pınar BüyükDizi
2011ReisAyşeDizi
2012Muhteşem YüzyılNora (Efsun)TV dizisi
2012Pazarları Hiç SevmemDenizSinema filmi
2012ŞubatYağmur & SabahTV dizisi
2014Analı OğulluEceDizi
2014Kış UykusuNihalFilm
2014Benimle Var MısınSinema filmi
2015Bir Varmış Bir YokmuşNehirFilm
2015Beş KardeşFahriyeDizi
2016Hayat ŞarkısıİpekDizi
2017Le Bureau des légendesEsrinDizi
2017Çember: Kızımı Bulunİpek EryılmazTV film serisi
20177 YüzDizi
2018Babamın GünahlarıYeşimDizi
2019Damien veut changer le mondeSelmaFilm
2020AlefYaşarDizi
2020Kırmızı OdaAlyaDizi

Ödülleri

  • 2008 - 3. İsmail Dümbüllü Ödülleri, En İyi Kadın TV Dizisi Oyuncusu (Bıçak Sırtı)
  • 2011 - 4. Yeşilçam Ödülleri, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Av Mevsimi)
  • 2015 - 20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, "Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu" (Kalp Düğümü)
  • 2015 - 20. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, Seçici Kurul Özel Ödülü (Kış Uykusu)
  • 2015 - 47. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri Cahide Sonku En İyi Kadın Oyuncu Performansı (Kış Uykusu)

06 Tem 2022 - 13:37 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.