Zeynep Bastık kimdir? Zeynep Bastık hayatı

Zeynep Bastık kimdir? Başarılı bir şarkıcı olan Zeynep Bastık hayatı ve kariyeri ile ile merak edilen isimlerin başında yer alıyor. Eşi Tolga Akış ile boşanacakları konuşulan Zeynep Bastık biyografisi...

Zeynep Bastık kimdir? Zeynep Bastık hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

Zeynep Bastık kimdir? Türk şarkıcı ve oyuncu olan Zeynep Bastık hayatı ve Tolga Akış'tan boşanacağı iddiası ile gündem oldu. İşte Zeynep Bastık hakkında her şey...

Zeynep Bastık biyografi

doğum; 8 Temmuz 1993, Çanakkale

mesleği; Türk şarkıcı-şarkı sözü yazarı ve oyuncu.

Zeynep Bastık h ayatı

Zeynep Bastık 8 Temmuz 1993'te Çanakkale'de doğdu. Üç yaşındayken ailesi İzmir'e taşınınca ortaokul ve liseyi burada tamamladı. Anneanne tarafından Arnavut kökenlidir. 2010'da İzmir'de cover grubu "Jackpot" ile profesyonel müziğe başladı. 2012'ye kadar bu grupla birlikte İzmir, Eskişehir ve Bursa gibi şehirlerde sahne aldı. Bir süre Anadolu Ateşi'nde dansçı olarak da yer aldı. Murat Dalkılıç'ın "Lüzumsuz Savaş" adlı şarkısına vokalistlik yaptı ve Dalkılıç'ın vokalistliğine üç yıl devam etti. Dalkılıç'ın desteğiyle ilk teklisi "Fırça"yı 2014 yılında yayımladı. Ardından Dalkılıç'ın vokalistliğini bırakıp solo kariyerine devam etti. Rapçi Ezhel'in "Felaket" adlı şarkısına yaptığı cover ile çıkış yakaladı. Bu cover dışında Fikri Karayel, Harun Kolçak, Ümit Sayın gibi isimlerin şarkılarını seslendirdi ve YouTube üzerinden yayımladı. Bu cover'lar tanınmasında etkili oldu. Anıl Piyancı ile birlikte 2019'un Haziran ayında "Bırakman Doğru mu?" isimli bir tekli yayımlandı. Ayrıca Adı Mutluluk, Yasak Elma, Sil Baştan ve Umuda Kelepçe Vurulmaz isimli gençlik dizilerinde rol aldı.

2019'da Adidas'ın, 2020'de ise Elidor'un reklam yüzü oldu. 2021'de ise Exxen'de yayınlanan Zeynep Bastık ve Konukları adlı programı sundu.

Müzikal tarz

Bastık, ağırlıkla akustik ve elektronik müzik icra etmektedir. Tolga Akyıldız'a göre Aylin Aslım, İzel, Ferda Anıl Yarkın, Kenan Doğulu, Levent Yüksel, Jabbar, Tarkan, Mustafa Sandal, Şebnem Ferah, Harun Kolçak, Ajda Pekkan, Nilüfer, Kerim Tekin, Şahsenem, Pinhâni ve Sezen Aksu gibi isimlerin eserlerini seslendirmesi ve muhtelif isimlerle düet yapıp yayımlaması, dijital dünyanın müzisyenliğine katkısına örnektir. Bastık bu avantajla ön plana çıkabilmiştir. Hemen aynı aralıkta çıkış yakalayan Can Ozan da Bastık'la yaptığı düet sonrasında dinlenme oranının kayda değer bir artışa geçtiğini ifade etmiştir.

Kişisel hayatı

Bastık, 2021'de Tolga Akış ile evlendi.

Diskografi

  • Zeynodisco (2021)

Filmografisi

YılYapımRol
2014Sil Baştan-
2015Adı MutlulukGonca Gül Duran
2016-2017Umuda Kelepçe VurulmazRüya
2018, 2020Yasak Elmaİrem
2021Zeynep Bastık ve KonuklarıKendisi (Sunucu)

Ödüller ve adaylıklar

YılÖdülKategoriSonuç
2019Best Of Kültür ÖdülleriYılın En İyi Çıkış Yapan Kadın ŞarkıcısıKazandı
46. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan ŞarkıcıKazandı
2020BAU 4. Müzik Onair ÖdülleriEn İyi Kadın Pop Müzik SanatçısıKazandı
Yeditepe Üniversitesi 8. Dilek ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan ŞarkıcıKazandı
İTÜ İMK 10. Sosyal Medya ÖdülleriEn İyi Kadın MüzisyenKazandı
6. Türkiye Gençlik ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan SanatçıKazandı
202119. YTÜ Yılın Yıldızları ÖdülleriEn Beğenilen Kadın ŞarkıcıKazandı
17. Radyo Boğaziçi Müzik ÖdülleriEn İyi Kadın Pop Müzik SanatçısıKazandı
İstanbul Üniversitesi 7. Altın 61 ÖdülleriYılın En İyi Pop Müzik Kadın SanatçısıKazandı
9. Ayaklı Gazete ÖdülleriEn İyi Kadın ŞarkıcıKazandı
47. Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Kadın ŞarkıcıAdaylık
20224. İKÜ Kariyer Onursal ÖdülleriYılın En İyi Kadın ŞarkıcısıKazandı
4. Kristal Geyik ÖdülleriEn İyi Kadın MüzisyenKazandı

10 Haz 2022 - 11:04 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.