Pamela kimdir? Pamela hayatı

Pamela kimdir? Başarılı rock yıldızı olan Pamela hayatı ve tüm çalışmaları araştırılıyor. İşte Pamela biyografisi...

Pamela kimdir? Pamela hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

Pamela kimdir? Başarılı şarkıcı, rock ve elektronik müzik şarkıcısı ve aktris Pamela hayatı ve tüm çalışmaları araştırılmakta. İşte tüm detaylar...

Pamela biyografi

tam adı; Pamela Spence

bilinen adı; Pamela

doğum; 25 Şubat 1973; Heidelberg, Almanya

mesleği; Türk rock ve elektronik müzik şarkıcısı ve aktris.

Pamela hayatı

İlk dönemler

Heidelberg doğumlu İngiliz bir baba ve Türk bir annesi olan şarkıcı Pamela, babası NATO'da görevli olduğu için sürekli Almanya'da ikamet etmiş, annesiyle babasının ayrılması sonucu 15 yaşından itibaren Türkçe öğrendikten sonra, başlangıçta çeşitli televizyon dizilerinde roller üstlenmiş ve vokalistlik yapmış, daha sonra da çıkardığı üç albüm ile ün kazanmış bir Türkçe rock şarkıcısı ve Türk dizi, sinema oyuncudur. Pamela, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi mezunudur.

Profesyonel kariyeri

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezundur. 19 yaşındayken oyuncu Burak Sergen ile çok kısa süren bir evlilik yaptı. "Atları da vururlar" müzikalinde Okan Bayülgen ve Fikret Kuşkan ile birlikte rol almış, "Lahmacun ve Pizza" dizisinde oynamış, Teoman'a vokalistlik yapmıştır. 2004 yılının Haziran ayında Mucizeler Komedisi adlı müzikalde 'dişi melek' rolünü üstlenmiştir. İlk albümü, "Eğer Dinlersen"i uzun bir hazırlık döneminden sonra 1 Haziran 2002'de çıkarmıştır. rock tarzına daha yakınlaştığı ikinci albümü "Şehir Rehberi"ni ise 23 Kasım 2004'te piyasaya çıkarmış, özellikle söz ve ezgileri bir anda kitlelerin diline yerleşiveren "İstanbul" isimli şarkı ile büyük başarı elde etmiştir. 25 Mayıs 2006'da üçüncü albümü "Cehennet"i çıkarmıştır.

2010 - günümüz

2010 yılında elektronik müziğe geçerek dördüncü albümü "Stil Zengini"ni 9 Mart 2010'da yayınlamıştır. Albümün ilk klibi ise Duygu Güzelmeriç tarafından "Say What You Want" adlı şarkıya çekilmiştir.

Diskografi

Albümleri

  • 2002: Eğer Dinlersen
  • 2004: Şehir Rehberi
  • 2006: Cehennet
  • 2010: Stil Zengini
  • 2018: Yara

Single

  • 2013: Aç
  • 2015: Aslanlar Gibi
  • 2020: Dayanamıyorum (Attila Özdemiroğlu Besteleri)
  • 2021: Benimle Kal (Çelik Şarkıları)
  • 2022: Yedikule (Yeni Türkü Zamansız)

Video klipleri

  • Ayrılamayız Biz
  • Şuna Da Bak
  • Istanbul
  • Aşk Sevgiden Beter
  • Kısık Ateşte
  • Artık Bi Şeyler Yapmak Lazım (İstanbul'dan Gitmek)
  • Muhabbet Bağına Girdim Bu Gece (Ararım Sorarım)
  • Aşk Yoruyor
  • Veda Busesi
  • Bir de Baktım (Feat. Ege Çubukçu)
  • Anladım (Feat. Cem Adrian)
  • Cinsellik Açık Bir Kapı (Feat. DRO)
  • Zor Geliyor (Feat. Gripin)
  • Yarısı Gündüz Yarısı Gece (Feat. Atakan Ilgazdağ)
  • Her Şey Değişir (Feat. Özcan Deniz, Fuat Ergin)
  • Say What You Want
  • Benim Farkım
  • Tesadüf
  • Aslanlar Gibi
  • Uçmak İstiyorsan

Düetleri

  • Zamparanın Ölümü 2 - 2001 - (Teoman ile)
  • Zor Geliyor - 2007 - (Gripin ile)
  • Bir De Baktım - 2008 - (Ege Çubukçu ile)
  • Anladım - 2009 - (Cem Adrian ile)
  • Her Şey Değişir - 2009 - (Özcan Deniz,Fuat Ergin ile)
  • Keşfedilmemiş Günahlar - 2013 (TNK ile)
  • Seni Unutmaya Ömrüm Yeter mi? - 2016 (Ümit Besen ile)
  • Uçmak İstiyorsan - 2016 (Tuna Kiremitçi ile)
  • Her Şeye Rağmen - 2021 (Mehmet Güreli ile)
  • Başka Bir Gün - 2021 (Batu Akdeniz ile)

Liste başarıları

AlbümSingleEn yüksek
Türkiye[4] Türkiye Rock[5] Avrupa[6]
CehennetArarım Sorarım486576

Oyunculuk

  • 2015: Acil Aşk Aranıyor - Pamela Spence
  • 2011: +18 - Hayal
  • 2010: Vay Arkadaş - Sevtap
  • 2008: Avrupa Yakası - Pamela Spence
  • 2008: Pulsar - Kedi Kız
  • 2007: Kelebek Çıkmazı - Lale
  • 2007: Ters Yüz - Ayşe
  • 2007: Gönül Salıncağı - Aslı
  • 2005: Tombala - Derya
  • 2004: Mucizeler Komedisi - Dişi Melek
  • 2004: Sil Baştan
  • 2004: Mars Kapıdan Baktırır - Nazlı
  • 2003: Büyümüş de Küçülmüş - Nazlı
  • 2002: Lahmacun ve Pizza - Tuğçegül
  • 2002: Ti Show - Dişi Robot
  • 2000: Ruhsar - İstenen Kız
  • 1999: 5 Maymun Çetesi - Kelly
  • 1997: Ruhsar - Tomris
# Pamela

01 Tem 2022 - 10:10 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.