TAGEM Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik biyogüvenlik ve biyoteknolojinin önemine değindi

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Çalıştayı'nda biyogüvenlik ve biyoteknolojinin önemine değindi...

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Çalıştayı'nda biyogüvenlik ve biyoteknolojinin önemine değindi...

Hacettepe Üniversite ve Michigan Eyalet Üniversitesi’nin düzenlediği Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Çalıştayı 9 Ekim 2017 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda başladı. Çalıştaya üniversitelerden akademisyenler yanında kamu ve özel sektörden de birçok ilgili ve uzman katıldı. Etkinliğin ilk gününde, Hacettepe Üniversitesi’nde kurulacak olan Uluslararası Gıda Biyoteknolojisi ve Biyogüvenlik Araştırmaları Merkezi konusunda protokol imzalandı. Türkiye’nin biyoteknoloji alanındaki konumunun ve bu alanda ilerleme için yapılabileceklerin tartışılacağı çalıştay üç gün sürecek.

Açılışta bir konuşma yapan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Dr. Nevzat Birişik biyoteknoloji ve biyogüvenlik konusunun çok önem verilmesi gereken bir konu olduğunu söyledi. TAGEM olarak tarım devriminin devamına imza attıklarını belirten Birişik bugün insanlığın geldiği noktanın biyoloji devrimi olduğunu ifade etti. İnsanlığın diğer canlılardan farklı olduğunu, onlara müdahale edebildiğini vurgulayan Birişik, enerji üzerinde, makina üzerinde kurulan hakimiyetin biyoloji üzerinde kurulmasının sırasının geldiğini ifade etti.

Türkiye’de biyoteknoloji konusun futbol taraftarlığı gibi algılandığını, bilimsellikten kopularak korku üretilmeye başlandığını belirten TAGEM Genel Müdürü, korkunun yönetilebilir olduğu derecede fayda sağladığını, biyoteknoloji üzerindeki korkuyu yönetmek için ise üniversitelerin var olduğunu ifade etti.

Nevzat Birişik ülkemizde sadece biyoteknoloji konusunda çalışan 17 laboratuvar ve 201 personel olduğunu, halihazırda konuya ilişkin 142 adet projenin yürütüldüğünü belirtirken bunların toplumdaki endişeleri gidermek için yeterli altyapıyı sağladığını söyledi. Birişik bu konuda en büyük sorumluluğun “hayalleri pazarlamadan, korkuları pompalamadan”, tarafsız çalışmaları topluma sunacak bilim insanlarında olduğunu vurguladı.

Dr. Nevzat Birişik Kimdir?

1976 yılında Malatya’da doğan Dr. Nevzat Birişik, 1995 yılında Malatya Ziraat Meslek Lisesinden, 1999 yılında ise Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümünden mezun oldu. 2003 yılında yüksek lisans, 2009 yılında ise doktora eğitimini tamamlayan Dr. Birişik, çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra 2011 yılında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’ne Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı olarak atandı. Bu görevdeyken 2012 yılında Bitki Sağlığı ve Risk Değerlendirme görevlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanan Birişik İngilizce, İtalyanca ve Rusça biliyor.

09 Eki 2017 - 19:49 - Haber

Mahreç  Baran Wp


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.