İsmail YK kimdir? İsmail YK hayatı

İsmail YK kimdir? Türkiye'nin en farklı tarzına sahip olan İsmail YK hayatı merak ediliyor. İşte İsmail YK biyografisi...

İsmail YK kimdir? İsmail YK hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

İsmail YK kimdir? Türkiye'nin en sevilen ve en renkli ismi olan İsmail YK hayatı ve tüm çalışmaları merak ediliyor.

İsmail YK biyografi

gerçek ismi; İsmail Yurtseven

doğum; 5 Temmuz 1978, Hamm

mesleği; Türk şarkıcı. 2006 yılında çıkan Bombabomba.com başlıklı albümü, Türkiye'de yılın en çok satan albümü oldu.

İsmail YK hayatı ve kariyeri

Yurtseven Kardeşler Müzik grubunun en küçük solistidir. 1978 yılında Sivas'tan Almanya'ya fabrika işçisi olarak göç eden Ali Rıfat ve eşi Zerife Yurtseven çiftinin müzikle uğraşan beş çocuğundan en küçüğü olan İsmail YK, 5 Temmuz 1978 yılında sabah 05.00'te Almanya, Hamm'da dünyaya gelmiştir. 7 yaşında kardeşleriyle birlikte sahnelere çıkmaya başlamıştır. Yurtseven Kardeşler olarak 1985 ve 1987 yıllarında 2 amatör albüm çıkarmışlardır. 1988 yılında ZDF televizyonunda "Nachbarn in Europa" adlı programa davet edilmiştir. 13 yaşında tam olarak sahne hayatına başlamış ve 1995 yılında ise profesyonel müzik kariyerine adım atmıştır. Alişan, Seda Sayan, Kibariye, Ebru Yaşar gibi sanatçılara birçok beste vermiş, albümlerinde aranje ve müzik yönetmenliği yapmıştır. Konservatuvarda piyano ve gitar mezunudur.

Diskografisi

Albümleri

  • Şappur Şuppur (2004) - Türkiye satış 1.250.000
  • Bombabomba.com (2006) - Türkiye satış: 600.000
  • Bas Gaza (2008) - Türkiye satış: 450.000
  • Haydi Bastır (2009) - Türkiye satış: 1.500.000
  • Psikopat (2011) - Türkiye satış: 150.000
  • Metropol (2012) - Türkiye satış: 100.000
  • Kıyamet (2015)
  • Tansiyon (2018)

Video klipleri

Üfle (2004) - Şappur Şuppur

Şappur Şuppur (2004) - Şappur Şuppur

Nerdesin (2004) - Şappur Şuppur

Son Defa (2004) - Şappur Şuppur

Tıkla (2005) - Şappur Şuppur

İsterim Seni (2005) - Şappur Şuppur

Www.Bombabomba.com (2006)

Allah Belanı Versin (2006)

Git Hadi Git (2006)

Bu Şarkının Sözleri yok (2007)

Şekerim (2007)

Bas Gaza (2008) - Bas Gaza

Yar Gitme (2008) - Bas Gaza

Bir Numara (2009) - Bas Gaza

Haydi Bastır (2009) - Haydi Bastır

Çılgın (2009) - Haydi Bastır

Neden (2010) - Haydi Bastır

Kudur Baby (2010) - Haydi Bastır

Dokuz Mevsim (2010) - Haydi Bastır

One Minute (2011) - Single

Sanane (2011) - Psikopat

Psikopat (2011) - Psikopat

Duydum ki Çok Mutsuzsun (2011) - Psikopat

Ben Senin Ananın (2012) - Metropol

Radikal Feminist (2012)

Aramanı Bekledim (2013) - Metropol

Ya Senin Olurum (2013) - Metropol

Doğum Günün Haram Olsun (2014)

Nasıl Mutluluklar Dilerim (Erkam Aydar ile düet) (2014)

Ah Leylim (2015)

Özlüyorum Ben Seni (2015)

Kıyamet Kopar (2016)

Allah Belanı Versin (Rock Versiyon 2016)

Zor Gelecek (Mekin ile düet) (2016)

Zaten Ayrılacaktık (Mustafa Arapoğlu ile düet) (2016)

Geber (2017)

80 80 160 (2017)

Meyhoş Oldum (2018)

Kibarım (2018)

Tansiyon (2018)

Bir Daha Sevmem (2018)

Fanatik (2018)

Alıştım Sana (2018)

Yaralıyım (2018)

Radikal Feminist (2018)

Damar Damar (Mud ile düet) (2019)

Aşığım (Tanery ile düet) (2019)

Hep Seninle Olmak (2019)

Çikolatam (2019)

Yala Dur (2019)

Oha (2020)

Yaktırdın Bir Sigara (2020)

Ayvayı Yemiş (2020)

Hadi Ya (2021)

Dokuz Mevsim (Akustik) (Ece Mumay ile düet) (2021)

Aşkına Memnu (2021)

Tatlı Kız (2021)

Ağlarsan Ağla (2021)

Ayrılmam (Hayat ile düet) (2021)

Şımarık (2022)

Bana Neden Kıydın (2022)

Cehennem (2022)

Ağzı Olan Konuşuyor (2022)

Filmografisi

Selena (2006) Konuk Oyuncu

Korkusuzlar (2007) İsmail

Oyun Başladı (2009) Kanka

Türkan Hanım'ın Konağı (2021) Konuk Oyuncu

Reklamlar

Namlı yoğurtları (2006)

Dora Hospital (7 Haziran 2013)

Norveç Klinik (2017)

Namlı peyniri (2020)

Namlı Sarı Gelin Çayı (2020)

Ödülleri

2005 32. Altın Kelebek Ödülleri Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı (Şappur Şuppur)

2005 32. Altın Kelebek Ödülleri Umud Vaat Eden En Genç Yıldız Ödülü (Şappur Şuppur)

2005 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Diamond Albüm Ödülü (Şappur Şuppur)

2005 4. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Albüm Başarı Ödülü (Şappur Şuppur)

2005 Aşk Fm Yılın En İyi Sanatçısı (İsmail YK)

2005 Aşk Fm Yılın En İyi Şarkısı (İsmail YK - Nerdesin)

2005 Olay Gazetesi İz Bırakanlar Ödülü (İsmail YK)

2005 İstanbul FM9 İFA Performans Kutlama Ödülü (İsmail YK)

2005 İlhami Ahmed Örnekal İ.Ö.O Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı (İsmail YK)

2006 5. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Albüm Satış Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Şimdi Halay Zamanı)

2006 Future Dergisi Müzik Ödülleri Yılın En İyi Fantazi Sanatçısı (İsmail YK)

2007 6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Diamond Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)

2007 6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Yılın En Fazla Satan Mekanik Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)

2007 6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Yılın En Fazla Satan Dijital Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)

2007 6. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Tüketici Albüm Kalite Ödülü (www.bombabomba.com)

2007 13. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantazi Erkek Sanatçısı (Git Hadi Git)

2007 14. Altın Objektif Ödülleri Yılın Albümü (İsmail YK - www.bombabomba.com)

2008 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Platin Albüm Satış Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Sen Hiç Aşık Oldun Mu)

2008 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Dijital Kullanım Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Sen Hiç Aşık Oldun Mu)

2008 14. Kral TV Video Müzik Ödülleri En İyi Arabesk-Fantazi Erkek Sanatçısı (Bu Şarkının Sözleri Yok)

2008 7. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Dijital Kullanım Ödülü (Git Hadi Git)

2009 15. Kral TV Video Müzik Ödülleri Yılın Fantezi-Arabesk Sanatçısı (Bas Gaza)

2009 8. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Platin Albüm Satış Ödülü (Bas Gaza)

2009 8. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Dijital Ödül (Bas Gaza)

2009 8. MÜ-YAP Müzik Ödülleri Dijital Ödül (Yar Gitme)

2009 16.Altın Objektif Ödülleri Yılın Albümü (Bas Gaza)

2009 Avea Dijital Müzik Ödülleri Şarkıları En Çok İndirilen Sanatçı (İsmail YK)

2009 TTnet Müzik Portalı Tüm Zamanların En Çok İndirilen Şarkısı (İsmail YK - Bas Gaza)

2009 Türkiye Nielsen 5 Yılda Marka Olabilmeyi Başaran Tek Sanatçı (İsmail YK)

2010 13. Azerbaycan Ulusal Müzik Ödülleri Yılın En Sevilen Sanatçısı (İsmail YK)

2010 Amerika/TechCruch Dünyaca Ün'e Kavuşmuş Türk Müzik Sanatçısı (Çılgın/Facebook-İsmail YK)

2011 Türkiye A.S.A.G.M Türk Gençlik İdolü (İsmail YK)

2012 Özel Erdil Koleji Yılın Sanatçısı (İsmail YK)

2012 Geleneksel Taksici Ödülleri Taksiciler Sevgi Kardeşlik Ödülü (İsmail YK)

2012 Geleneksel Taksici Ödülleri Dijital Platformda En Çok Dinlenen Sanatçı (İsmail YK)

2013 Bakırköy Özel İlköğretim Okulu Çocuklarla En İyi Diyalog Kuran Sanatçı (İsmail YK)

2015 Avrupa Başarı Ödülü Avrupa'da en iyi Türk yılın albümü ödülü (İsmail YK)

Filmografisi

  • Selena (2006) Konuk Oyuncu
  • Korkusuzlar (2007) İsmail
  • Oyun Başladı (2009) Kanka
  • Türkan Hanım'ın Konağı (2021) Konuk Oyuncu

Reklamlar

  • Namlı yoğurtları (2006)
  • Dora Hospital (7 Haziran 2013)
  • Norveç Klinik (2017)
  • Namlı peyniri (2020)
  • Namlı Sarı Gelin Çayı (2020)

Ödülleri

YılÖdül veren organizasyonKategori
200532. Altın Kelebek ÖdülleriYılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı (Şappur Şuppur)
200532. Altın Kelebek ÖdülleriUmud Vaat Eden En Genç Yıldız Ödülü (Şappur Şuppur)
20054. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDiamond Albüm Ödülü (Şappur Şuppur)
20054. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriAlbüm Başarı Ödülü (Şappur Şuppur)
2005Aşk FmYılın En İyi Sanatçısı (İsmail YK)
2005Aşk FmYılın En İyi Şarkısı (İsmail YK - Nerdesin)
2005Olay Gazetesiİz Bırakanlar Ödülü (İsmail YK)
2005İstanbul FM9 İFAPerformans Kutlama Ödülü (İsmail YK)
2005İlhami Ahmed Örnekal İ.Ö.OYılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı (İsmail YK)
20065. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriAlbüm Satış Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Şimdi Halay Zamanı)
2006Future Dergisi Müzik ÖdülleriYılın En İyi Fantazi Sanatçısı (İsmail YK)
20076. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDiamond Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)
20076. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriYılın En Fazla Satan Mekanik Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)
20076. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriYılın En Fazla Satan Dijital Albüm Ödülü (www.bombabomba.com)
20076. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriTüketici Albüm Kalite Ödülü (www.bombabomba.com)
200713. Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Arabesk-Fantazi Erkek Sanatçısı (Git Hadi Git)
200714. Altın Objektif ÖdülleriYılın Albümü (İsmail YK - www.bombabomba.com)
20087. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriPlatin Albüm Satış Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Sen Hiç Aşık Oldun Mu)
20087. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDijital Kullanım Ödülü (Yurtseven Kardeşler/Sen Hiç Aşık Oldun Mu)
200814. Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Arabesk-Fantazi Erkek Sanatçısı (Bu Şarkının Sözleri Yok)
20087. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDijital Kullanım Ödülü (Git Hadi Git)
200915. Kral TV Video Müzik ÖdülleriYılın Fantezi-Arabesk Sanatçısı (Bas Gaza)
20098. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriPlatin Albüm Satış Ödülü (Bas Gaza)
20098. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDijital Ödül (Bas Gaza)
20098. MÜ-YAP Müzik ÖdülleriDijital Ödül (Yar Gitme)
200916.Altın Objektif ÖdülleriYılın Albümü (Bas Gaza)
2009Avea Dijital Müzik ÖdülleriŞarkıları En Çok İndirilen Sanatçı (İsmail YK)
2009TTnet Müzik PortalıTüm Zamanların En Çok İndirilen Şarkısı (İsmail YK - Bas Gaza)
2009Türkiye Nielsen5 Yılda Marka Olabilmeyi Başaran Tek Sanatçı (İsmail YK)
201013. Azerbaycan Ulusal Müzik ÖdülleriYılın En Sevilen Sanatçısı (İsmail YK)
2010Amerika/TechCruchDünyaca Ün'e Kavuşmuş Türk Müzik Sanatçısı (Çılgın/Facebook-İsmail YK)
2011Türkiye A.S.A.G.MTürk Gençlik İdolü (İsmail YK)
2012Özel Erdil KolejiYılın Sanatçısı (İsmail YK)
2012Geleneksel Taksici ÖdülleriTaksiciler Sevgi Kardeşlik Ödülü (İsmail YK)
2012Geleneksel Taksici ÖdülleriDijital Platformda En Çok Dinlenen Sanatçı (İsmail YK)
2013Bakırköy Özel İlköğretim OkuluÇocuklarla En İyi Diyalog Kuran Sanatçı (İsmail YK)
2015Avrupa Başarı ÖdülüAvrupa'da en iyi Türk yılın albümü ödülü (İsmail YK)

05 Tem 2022 - 10:28 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.