Eugene Levy kimdir? Eugene Levy hayatı

Eugene Levy kimdir? Ünlü bir aktör olan Eugene Levy hayatı ve kariyeri araştırılan konular arasında. Pek çok dalda ödüle de sahip olan Eugene Levy biyografi içeriğimiz.

Eugene Levy kimdir? Eugene Levy hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

Eugene Levy kimdir? Kanadalı aktör Eugene Levy hayatı ve tüm çalışmaları araştırılıyor. İşte kariyerine dair her şey...

Eugene Levy biyografi

doğum; 17 Aralık 1946

mesleği; Kanadalı aktör, televizyon yönetmeni ve yapımcısı ve yazardır.

Kanada televizyonları için yaptığı yapımlar ve Amerikan film ve televizyon programları ile tanınmaktadır.

Eugene Levy hayatı

Hamilton, Ontario'da Yahudi bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. İlk eğitim sonrası üniversitede sinema eğitimi almıştır.

Daha sonra televizyonlarda bazı güldürü programlarında yer almıştır. Kariyerinin en önemli basamaklarından birini 1999 yılı yapımı American Pie adlı film oluşturmaktadır. Sonrasında Steve Martin ve Queen Latifah ile Bringing Down the House filmi ve yine Steve Martin ile oynadığı Cheaper by the Dozen 2 filmi ile geniş kitlelerin beğenisini kazanmıştır.

Levy, Christopher Guest ve Michael McKean ile birlikte çalışmaları sonucu 2003 yılında en iyi şarkı sözü (dizi ve televizyon programları için) dalında Grammy Ödülü'ne uzanmıştır. Ayrıca Kanada'da aldığı, komedi dalında beş adet ödülü mevcuttur.

Eugene Levy

Filmografi

Foxy Lady (1971)

Cannibal Girls (1973)

Running (1979)

Double Negative (1980)

Nothing Personal (1980)

Heavy Metal (1981) (ses)

National Lampoon’s Vacation (1983)

Going Berserk (1983)

Splash (1984)

Club Paradise (1986)

Armed and Dangerous (1986)

Speed Zone! (1989)

Father of the Bride (1991)

Once Upon a Crime (1992)

Stay Tuned (1992)

I Love Trouble (1994)

Father of the Bride Part II (1995)

Multiplicity (1996)

Waiting for Guffman (1996)

Akbar’s Adventure Tours (1998) (kısa film)

Almost Heroes (1998)

Holy Man (1998)

Richie Rich’s Christmas Wish (1998) (video için)

The Secret Life of Girls (1999)

Dogmatic (1999)

American Pie (1999)

Silver Man (2000)

Best in Show (2000)

The Ladies Man (2000)

Down to Earth (2001)

Josie and the Pussycats (2001)

American Pie 2 (2001)

Serendipity (2001)

Repli-Kate (2002)

Like Mike (2002)

Bringing Down the House (2003)

A Mighty Wind (2003)

Dumb & Dumberer: When Harry Met Lloyd (2003)

American Wedding (2003)

New York Minute (2004)

The Man (2005)

American Pie Presents: Band Camp (2005) (DVD için)

Cheaper by the Dozen 2 (2005)

Curious George (2006) (ses)

Over the Hedge (2006) (ses)

For Your Consideration (2006)

American Pie Presents: The Naked Mile (2006) (DVD için)

American Pie Presents: The Beta-House (2007) (DVD için)

Taking Woodstock (2009)

American Pie Presents: The book of Love (2009)

#

17 Ara 2021 - 12:44 - Biyografi

Mahreç  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.