Gina Lollobrigida kimdir? Gina Lollobrigida hayatı

Gina Lollobrigida kimdir? Başarılı bir sinema oyuncusu olan Gina Lollobrigida hayatı merakla araştırılıyor. Gina Lollobrigida biyografisi...

Gina Lollobrigida kimdir? Gina Lollobrigida hayatı
Haber albümü için resme tıklayın

Gina Lollobrigida kimdir? İtalyan sinema oyuncusu olan Gina Lollobrigida hayatı ve tüm çalışmaları merakla araştırılıyor.

Gina Lollobrigida biyografi

diğer adı; Luigina

doğum; 4 Temmuz 1927 Subiaco, Lazio

mesleği; İtalyan sinema oyuncusu.

Gina Lollobrigida hayatı

Özgeçmişi

Lollobrigida bir mobilya imalatçısının kızı olup çocukluğunu bir dağ köyünde geçirmiştir. Gençliğinde Gina biraz mankenlik ve oradan güzellik yarışmalarına başarılı bir şekilde katılırdı. O zamanlarda İtalyan dilindeki filmlerde görünmeye başladı. 1947'de Gina, Bayan İtalya güzellik yarışmasına girdi ve 3. oldu.

1949 yılında Yugoslavyalı bir fizikçi, Milko Skofic ile evlendi. (Bir oğulları vardı ve 1971 yılında boşandılar). Güzelliği Hollywood'un ilgisini çekti ve 1953'te ilk Amerikan filmi olan "Şeytanı Yen"'de oynadı.

Filmografisi

  • Lucia di Lammermoor (1946)
  • Bu Şarabın Sevgisi (1946)
  • Siyah Kartalın Geri Dönüşü (1946)
  • Sevgi Ararken (1947)
  • Et Teslim Olacak (1947)
  • Ev Hakkındaki Bir Adam (1947)
  • Opera Hakkında Kızgın (1948)
  • Köprü Bekleyemez (1949)
  • Beyaz Çizgi (1949)
  • Bir Köpeğin Hikâyesi (1950)
  • Bayan İtalya (1950)
  • Şansın Çocukları (1950)
  • Alina (1950)
  • Beş Kentin Masalı (1951)
  • Küçük Caruso (1951)
  • Dört Yol (1951)
  • Love I Haven't... But... But (1951)
  • Dikkat! Haydutlar! (1951)
  • Bir Geceliğine Karı (1952)
  • Zaman Geçmiş (1952)
  • Fanfan la Tulipe (1952)
  • Gecenin Güzellikleri (1952)
  • Düzensiz Karı (1953)
  • Ekmek, Sevgi ve Düşler (1953)
  • Vefasızlar (1953)
  • Şeytanı Yen (1953)
  • Roma'nın Kadını (1954)
  • Ekmek, Sevgi ve Kıskançlık (1954)
  • Trapez (1956)
  • Soloman and Sheba 1959
  • Sonbahar Hatıraları (Come September) (1961)
  • Kızımın Babaları (1968)
  • Kötü Adamın Nehri (Bad Man's River) (1971)

04 Tem 2022 - 10:24 - Biyografi

Muhabir  Serap Serap


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gıda Hattı Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gıda Hattı hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gıda Hattı editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gıda Hattı değil haberi geçen ajanstır.