• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci’den gıda fiyatları yorumu!

10 Ağustos 2016
Süre:3dk Okuma
yas-sebze-meyve-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sebze meyve fiyatlarında üretici ile tüketici fiyatları arasındaki makasın azaltılması için çalışmaları olduğunu söyledi.

Ekonomi Muhabirliği Derneği (EMD) tarafından düzenlenen toplantıya katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, gıda fiyatlarından ihracata, kredi taksitlerinden Rusya ile ilişkileri kadar gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

yzb-2016-bulent-tufenkci-gidahatti

Tüketici fiyatlarında yüzde 30 düşüş öngörüsü

Gıdada, tarladaki ürünün tüketiciye ulaşırken uğradığı fiyat farkını azaltmaya yönelik çalışmalara ilişkin ayrıntılı açıklamalarda bulunan Tüfenkci, gıda fiyatları konusunda şunları söyledi:

“Sebze meyve fiyatlarında üretici ile tüketici fiyatları arasındaki makas açık, bu farkın daraltılması konusunda ciddi bir çalışmamız var. Bu farkın daraltılmasını hedefleyen Hal Yasası’nı kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edeceğiz.

Marketlerde ürünün tarlada kaça alındığına devamında hal çıkış fiyatını açıklatacağız, süreci şeffaflaştıracağız. Tüketiciye yansıyan fiyat düşüşü yüzde 30’a kadar ulaşabilir.”

migros-market-gidahatti

Dış ticaretteki güncel gelişmeleri de paylaşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ihracat ve ithalatın Ağustos ayının ilk haftasında geçen yılın aynı döneme göre anlamlı bir değişim göstermediğini, ihracatın Ağustos ayını bir miktar artışla kapatabileceğini bildirdi.

İran ambargosunun kalkmasıyla birlikte ihracat ile ithalatın her ay yüzde 30 civarında artış gösterdiğini ifade eden Tüfenkci, Türk şirketlerinin ortak yatırımla üçüncü ülkelere ihracat için çalıştıklarının altını çizdi.

Kredi kartında taksit sayısı

Kredi kartlarındaki taksit sayısının artırılmasına yönelik genel bir düşünceleri olduğunu vurgulayan Tüfenkci, “Cari açık noktasında kontrollü şekilde ilerleyeceğiz. Taksit sayısının artırılmasının hangi ürünleri kapsayacağı etki analizlerine göre şekillenecek. Bu çalışmaları 15-20 günde sonuçlandırırız” dedi. Tüfenkci, Ziraat Bankası’nın konut kredilerine ilişkin çalışmasını tamamladığını da belirterek, konut kredilerinin ucuzlamasını desteklediklerini, faizlerin düşmesinden yana olduklarını kaydetti.

ihracat-gidahatti

Rusya ile krizin ihracata yansıması

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Rus tarafı ile görüşmelerinin ardından özellikle enerji, turizm alanındaki tıkanıklıkların aşılacağını belirten Bakan Tüfenkci, ikili ilişkilerin bu sektörlerle de sınırlı kalmayacağını düşündüklerini söyledi. Tüfenkci, “Rusya ile uçak krizinin ilk 7 ayda ihracat açısından toplam maliyeti yaklaşık 1 milyar dolar. Bu, toplam ihracatımızın yüzde 1,2’sine denk geliyor” bilgisini verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, FETÖ soruşturması kapsamında söz konusu örgüte finans sağlayan çekirdek şirketlerin üzerine gideceklerini belirterek, “Ancak iş yapanın da üzerine gitmeyi doğru bulmuyorum” ifadesini kullandı.

Etiketler: Bülent Tüfenkcigıda fiyatlarıihracatİran'a ihracat
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Hackerların hedefi, içme suyu şebekeleri!
Ekonomi

İhracatta 2021 yılına iyi başlangıç!

26 Şubat 2021
Danimarka gıda ve tarımda Mersin’le iş birliği hedefliyor
Gıda Haberleri

Danimarka gıda ve tarımda Mersin’le iş birliği hedefliyor

12 Şubat 2021
soya proteini
Gıda Haberleri

Soya fasulyesinde kriz kapıda mı? Dünyanın en büyük üreticilerinde stok bitti!

7 Şubat 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Peynir ve fermente süt ürünleri tansiyon düşürebilir mi?

Azerbaycan’dan tarım ve gıda ürünleri ithalatına sıfır gümrük!

2 Mart 2021
Son dakika… TÜİK Başkanı görevden alındı

TÜİK Başkanlığı’na Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı

2 Mart 2021
Adıyaman’da 70 milyon yıllık fosil bulundu!

Adıyaman’da 70 milyon yıllık fosil bulundu!

1 Mart 2021
Meteoroloji uyarı yağmuruna tuttu!.. Kar, yağmur ve don bir arada

Meteoroloji tahminleri | 2 Mart 2021 Salı (yarın) hava durumu

1 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.