• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Sağlık

Gıda güvenliğinde dikkat edilmesi gerekenler neler?

26 Ağustos 2018
Süre:3dk Okuma
et-yumurta-balik-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Sağlıklı beslenmeye yönelik tüketicilere önemli uyarılarda bulunan Gıda Güvenliği Derneği (GGD) Başkanı Samim Saner, yumurtanın akının çok iyi pişirilmesi gerektiğine vurgulayarak,  “Satın aldığınız et ve yumurtayı kesinlikle yıkamayın.” dedi. Ayrıca, yemeğin buzdolabından çıkarılır çıkarılmaz hemen ısıtılmasının önemine dikkat çeken Saner, mikrodalganın hiçbir zararının olmadığını bildirdi.

GGD Başkanı Samim Saner, Kastamonu Daday’da Gıda Güvenliği Derneği tarafından düzenlenen ‘Sağlık Basını ile Bahara Hoşgeldin Buluşması’ çerçevesinde basın mensupları ile bir araya geldi.

Gıda güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulunan Samim Saner, doğru bilinen yanlışlar olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Et ve yumurtayı yıkamayın. Yumurtayı yıkadığınızda o bakteriyi etrafa, lavaboya ve elinize bulaştırıyorsunuz. Kaldı ki, yumurtayı doğru pişirmek önemlidir. Burada yumurtanın akının çok iyi pişirilmesi gerekiyor.

kirmizi-et-gidahatti

“Köftenin içi kırmızı kaldığında ciddi sağlık riski taşıyor”

Kırmızı etin ve özellikle kıyma ve köftenin ise içinin kırmızı kalmaması ve iyice pişmesi gerekiyor. Karışım etlerde, içi ve dışı olmuyor artık. Köftenin içi eğer kırmızı ise ciddi sağlık riski var. Köftenin içi kırmızı kalmamalı. Bunlarda çok ciddi, bir ömür boyu sorun yaratabilecek hatta böbrek yetmezliğine neden olabilecek bakteri zehirlenmesine neden olabilir. Buna çok dikkat edilmeli.

kofte-gidahatti

Açıkta satılan sütlere dikkat!

Eğer pazar yerlerinde açıkta olan süt ve süt ürünleri, Bruselloz, halk arasında ‘Malta humması’ ya da ‘mal hastalığı’ olarak ta bilinen ciddi bir sağlık riskidir. Ciddi ateş nöbetlerine neden olur. Mücadelesi de kolay değildir. 5-6 aydan önce toparlanması mümkün olmuyor.”

esk-sut-alimi-gidahatti

“Mikrodalganın hiçbir zararı yok”

Saner, pişirilen yemeklerin nasıl muhafaza edileceğine dair ise şu önerilerde bulundu: “Pişirdiğimiz yemeği en kısa sürece buzdolabına koymalıyız. Yemeği çok hızlı soğutun. Yemek piştikten sonra tencereyi soğuk suyun içine batırıp ardından buzdolabına koyabilirsiniz. Sıcağa maruz kaldıkça, bozulma riski artar. Ne kadar hızlı soğutursanız o kadar faydalı olur. Buzdolabının buzluklarını da çok yanlış kullanıyoruz. Bir kilogram et alıyorsanız, bunu tüketeceğimiz kadar parçalara ayırıp, gerektikçe o parçaları buzluktan çıkarıp tüketmeliyiz. Çözülmesini de beklerken, buzdolabında çözün. Yarın yemek yapacaksanız, buzdolabının alt rafına koyun. Acil ihtiyaç varsa, sıcak suyun içine batırabiliriz. Buzdolabından yemeği çıkarır çıkarmaz da hemen ısıtın. Ayrıca mikrodalganın da ürüne hiçbir zararı yoktur.”

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

android Apple

 

 

Etiketler: gıda güvenliğimikrodalganın zararısağlıklı beslenmeSamim Saner
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

İhracatçılardan gıda güvenliği için dev adım!
Gıda Haberleri

İhracatçılardan gıda güvenliği için dev adım!

12 Ocak 2021
Bakan Pakdemirli, gıda kaybının bilançosunu açıkladı!
Gıda Haberleri

Bakan Pakdemirli’den “Gıdamızı koruyalım” çağrısı!

3 Aralık 2020
Dünya sofralarının makarnası Türkiye’den!
Gıda Haberleri

Çin’de 9 kişilik aile, erişteden zehirlenip öldü!

8 Kasım 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Zigana Dağı geçidinde kar yağışı!

Meteoroloji uyardı! | 16 Ocak 2021 Cumartesi (yarın) hava durumu

15 Ocak 2021
Rus Lider Putin’e “Sokağa çıkma yasağını uzat” tavsiyesi!

İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama açıklaması!

15 Ocak 2021
Girişim Evleri, dünyaya açılma fırsatı sunuyor!

Girişim Evleri, dünyaya açılma fırsatı sunuyor!

15 Ocak 2021
Kabine toplandı, Cumhurbaşkanı yeni salgın tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek faize karşıyım”

15 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.