Sektörel yayıncılığın marka ismi Gıdahattı, Dünya Gıda Günü FAO Ödülü’ne layık görüldü. FAO Ödülü’nü, TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş’ın elinden alan Gıdahattı İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlknur Menlik, yayın hayatına başladıkları 2006 yılından bu yana bilime dayalı yayın politikasıyla, ülkemizde sürdürülebilir gıda üretim ve tüketim zincirinin oluşması için çalıştıklarını açıkladı.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından bu yılki teması “Gıda Güvencesi ve Beslenme için Sürdürülebilir Gıda Sistemleri” olarak belirlenen “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri, bu yıl da Türkiye Gıda Sanayii İşverenler Sendikası (TÜGİS) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. İstanbul, Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantının öğleden önceki bölümünde açılış konuşmaları ve ödül töreni gerçekleştirildi. Açılış konuşmaları, TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş, FAO Türkiye ve Orta Asya Alt Bölge Koordinatörü Mustapha Sinaceur ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu tarafından yapıldı.
Gıdahattı’na anlamlı ödül
Açılış konuşmalarının ardından her yıl verilen FAO ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Bu yılın ödül sahiplerinden biri de Gıdahattı dergisi oldu. Gıdahattı, yayın hayatına başladığı günden itibaren, gıda güvencesi, gıda güvenliği ve hijyen, inovasyon, beslenme ve sağlık, yasal mevzuat, AB’ye uyum, tarım-sanayi entegrasyonunun sağlanması, çevre ve tüketicinin korunması konularında gıda ve içecek sektörüne yönelik sorumlu yayıncılık anlayışı nedeniyle FAO Ödülü’ne layık görüldü.
Düzenlenen ödül töreninde FAO Ödülü’nü TÜGİS Başkanı Necdet Buzbaş’ın elinden alan Gıdahattı İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlknur Menlik, açlık, yoksulluk ve yetersiz beslenme ile mücadelenin konuşulduğu böyle bir günde, bu konulardaki sorumlu yayıncılık anlayışı ile ödüle layık görülmenin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.
Gıdahattı’nın yayın hayatına başladığı 2006 yılından bu yana bilime dayalı yayın politikasıyla, ülkemizde sürdürülebilir gıda üretim ve tüketim zincirinin oluşması için çalıştığını vurgulayan Menlik, küresel ve ulusal konularda gıda ve içecek sektörünün güncel tartışma ve çözüm bulma platformu olmaya devam edeceklerini kaydetti.
“Gıdahattı, bilimi temel alan, gündem oluşturan, sorunların çözümüne ışık tutan haberleriyle bugüne kadar Türk gıda ve içecek sektörünün gelişmesinde bir mihenk taşı oldu” diyen Menlik, ödüle layık görülmeleri nedeniyle ve Dünya Gıda Günü toplantısını organize eden ve destekleyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
Ödül alan diğer kuruluş ve kişiler
“Türkiye Süt ve Süt Ürünleri Sektörünün AB Pazarına Girişinin Desteklenmesi Projesi”nin en büyük destekçisi olarak, Türk süt ve süt ürünlerine AB kapılarının açılmasında büyük pay sahibi olan Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) de bu yıl FAO Ödülü’ne layık görüldü.
Başbakan Erdoğan tarafından 17 Ocak’ta başlatılan “Ekmek İsrafının Önlenmesi Kampanyası”nı yürüten Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), “Türkiye’de keçi besiciliğinin geçim kaynağı olarak ekonomik katma değer artırımı sağlamasındaki katkıları” dolayısıyla Atatürk Orman Çiftliği, Tam buğday ekmeğinin yaygınlaştırılması çalışmaları nedeniyle Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ve gazeteci Oğuz Haksever de ödüle değer bulunan kişi ve kuruluşlar oldu.
Gıdahattı.com/11.10.2013