• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Sağlık

Fransa’da şarap tartışması!

26 Ağustos 2018
Süre:2dk Okuma
sarap-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn’nin şarabın da, en az diğer alkollü içecekler kadar sağlığa zararlı olduğu açıklamasına yanıt, en üst makamdan geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, şarabın diğer kuvvetli alkol türleriyle aynı kefeye konulmasına müsaade etmeyeceğini belirterek,Fransızların geleneksel içkisi şaraptan günde iki kez içtiğini söyledi.

Şaraplarıyla dünya çapında ün yapan ve her yıl milyonlarca avro gelir elde eden Fransa, şarap tartışması yaşıyor.

Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn

Tartışmayı Sağlık Bakanı başlattı

Şarap tartışması, Fransa Sağlık Bakanı Agnes Buzyn’in, yeni alkol düzenlemesine ilişkin açıklamalarında, şarabın da en az diğer alkol türleri kadar sağlığa zararlı olduğunu dile getirmesiyle başladı.

“Şarap endüstrisi insanları şarabın diğer alkollü içkilerden farklı olduğuna, hatta sağlığı olumlu yönde etkilediğine inandırıyor. Oysa şarap içmenin bira, votka, viski içmekten bir farkının bulunmadığı bilimsel olarak kanıtlandı” diyen Agnes Buzyn, Fransızların yanı sıra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da tepkisini çekti.

Macron: “Günde iki kez içiyorum”

Şarabın diğer kuvvetli alkol türleriyle aynı kefeye konulmasına müsaade etmeyeceğini belirten Macron, ‘milli içkiden’ günde iki kez içtiğini söyledi.

Basın toplantısında, “Tüm toplumun sağlığı devasa bir tehditle karşı karşıya” diyerek konuyu açan Emmanuel Macron, gençlerin gitgide daha az şarap, ama daha çok kuvvetli alkol ya da bira içtiğini vurguladı.

Fransızların geleneksel içkisi şaraptan günde iki kez içtiğini belirten Macron, şarabın diğer kuvvetli alkol türleriyle aynı kefeye konulmasına ve alkol-tütün yasasını daha sıkılaştıran değişikler yapılmasına izin vermeyeceğini dile getirdi.

sarap-gidahattiFransız aydınlar da tepkili

Bu arada yeni alkol düzenlemesi ile daha sıkı kurallar getirmeye hazırlanan Fransız Sağlık Bakanlığı’na aydınlardan da “Şarapla uğraşmayın” tepkisi geldi.

Aralarında coğrafyacı Jean-Robert Pitt, yazar Bernard Pivo, onkolog David Kaya ve Fransız Akademisi üyelerinin de olduğu isimler, Le Figaro gazetesinde yayımladıkları ortak makalede “Fransız uygarlığının bir parçası olan şarabın günah keçisi yapılmasına son verilmesi” talebinde bulunuldu.

Etiketler: Fransaşarap
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Pandemi güncesi: Brezilya’da salgının önüne geçilemiyor!
Dünya

Fransa, sınırlarını dünyaya kapattı!

30 Ocak 2021
Pandemi güncesi: Fransa’da vaka ve can kayıplarındaki düşüş sürüyor!
Dünya

Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

26 Ocak 2021
Avrupa 2021’e pandemi gölgesinde girecek!
Dünya

Avrupa 2021’e pandemi gölgesinde girecek!

31 Aralık 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Son dakika… Cumhurbaşkanı başlattı: Koronavirüse karşı “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyası!

Dünya Bankası Kadın, İş ve Hukuk 2021 Raporu yayınlandı! Türkiye kaçıncı sırada?

26 Şubat 2021
Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

Türkiye’ye özgü mutant koronavirüs var mı? Bakan yanıtladı…

25 Şubat 2021

Meteoroloji tahminleri | 26 Şubat 2021 Cuma (yarın) hava durumu

25 Şubat 2021
dolar-tl-gidahatti

Dolar kuru niçin arttı? Mahfi Eğilmez’den net açıklamalar

25 Şubat 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.