• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

FAO: Küresel gıda güvensizliği ile mücadele için 1,1 milyar dolar gerekiyor

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, pandemi sürecinde giderek kötüleşen gıda güvensizliğine karşı 2021’de 1,1 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıkladı.

16 Mart 2021
Süre:3 mins read
BM: “Salgın 100 milyona yakın kişiyi aşırı yoksullaştıracak”
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

BM Gıda ve Tarım Örgütü FAO, COVID-19 pandemisi sürecinde giderek kötüleşen gıda güvensizliğine karşı hayatları ve geçim kaynaklarını kurtarmak için 2021’de 1,1 milyar dolara ihtiyaç olduğunu açıkladı. Söz konusu tutarla, yaklaşık 49 milyon kişiye gıda güvencesi sağlanması hedefleniyor.

COVID-19 salgını, çatışma ve iklimle ilgili krizler akut açlık seviyelerini yükseltirken, BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verilerine göre, 2020’de krizde veya daha kötü seviyelerde akut gıda güvensizliği yaşayan insan sayısının, 2019’un 135 milyonluk seviyesini aşması bekleniyor.

“En kötü senaryoyu engellemek için eylemleri artırmak lazım”

Gıda Krizlerine Karşı Küresel Ağ tarafından Nisan ayında yayınlanacak olan bu yılki Küresel Gıda Krizleri Raporu, durumun ciddiyetinin altını çizecek.

FAO Acil Durumlar ve Dayanıklılık Bölümü Direktörü Dominique Burgeon, “Geçen yılın şokları 2021 ve sonrasında uzun süre yankılanacak ve en kötü durum senaryosunu önlemek için eylemleri acilen büyütmemiz gerekiyor” dedi.

Çatışma bölgelerinde durum kötü!

Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) Aşama 4 veya Acil açlık seviyelerinde bulunan ve halihazırda aşırı ölüm ve hayati geçim kaynağı varlıklarında geri dönüşü olmayan kayıp yaşayan tahmini 30 milyon kişi bulunuyor. Birkaç ülkede yüz binlerce insan, akut gıda güvensizliği açısından aşırı risk altında. Çoğu insani yardım erişiminin kısıtlı veya zor olduğu çatışma bölgelerinde yaşıyor.

Burgeon, “Milyonlarca insan uçurumda yaşıyor. Kıtlık olsun veya olmasın, hemen harekete geçmemiz gerekiyor” diye konuştu.

somali-hayvan-gidahatti
Fotoğraf ©FAO/ Karel Prinsloo

En büyük güvenceleri; tarımsal üretim

Her 5 kişiden yaklaşık 4’ü kırsal alanlarda yaşadığı ve geçim kaynakları için tarımsal üretime güvendiği için tarım, bu insanlar için kritik önem taşıyor. Akut açlığın en şiddetli tezahürü büyük ölçüde kırsal bir fenomen olmaya devam ediyor. Bu nedenle kıtlığın önlenmesi çalışmalarının kırsal alanlardan başlayarak, geçim kaynaklarını ve hayatları kurtarmak için büyük ölçekli ve toplu eylemi içermesi gerekiyor.

FAO, COVID-19’un sosyo-ekonomik etkilerine karşı 24 milyondan fazla insanın geçim kaynaklarını korumak için geçim desteği sağladı. Çöl Çekirge kontrol operasyonları, FAO’nun 3,1 milyon tonun üzerinde, 939 milyon dolar değerinde tahılı koruduğu Afrika ve Yemen’de de etkili oldu.

yemen-gidahattiFAO, acil gıda güvensizliğini azaltmayı hedefliyor

FAO’nun 2021’deki acil müdahalesi, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Etiyopya, Somali, Güney Sudan, Suriye ve Yemen dahil olmak üzere 30’dan fazla ülkede, gıda güvencesine sahip olmayan topluluklara yardım sağlamaya odaklanacak.

Çatışma ve ekonomik çöküşün bir sonucu olarak dünyanın en kötü insani krizini yaşayan Yemen’de çiftçiler, ayrıca Çöl Çekirgeleri ve doğal afetlerle de uğraşmak zorunda kaldı. FAO, nakit ve tarımsal geçim kaynaklarını birleştiren ve toplum direncini teşvik eden yüksek etkili müdahalelerle 6,3 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

Suriye’de 12 milyon insan, tarımsal geçim kaynaklarının ve değer zincirlerinin eski haline getirilmesinden yararlanacak. Etiyopya’da ise Örgüt, akut açlıkla karşı karşıya kalan 6,7 milyon kişiye ve Güney Sudan’daki 6 milyon kişiye gıda güvenliğini, dayanıklılığını ve tarımsal üretimlerini iyileştirmelerine yardımcı olmayı hedefliyor.

Yakın izlemenin ve çevikliğin hızlı bozulmayı önlemede çok önemli araçlar olduğunun farkında olan FAO, bir felaketten önce geçim kaynaklarını korumak için 2021’de erken uyarılarla bağlantılı ileriye dönük eylemlerini genişletmeye devam edecek.

Burgeon, “En savunmasız insanlara ve geçim kaynaklarına yatırım yapmaya devam edeceğiz. Böylece gelecekteki iyileşmelerine önderlik edebilecek ve kendilerini akut açlıktan çekebilecekler” dedi.

Etiketler: açlıkFAOgıda güvensizliği
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Avrupa Astronotu, FAO’nun iyi niyet elçisi oldu
Dünya

Avrupa Astronotu, FAO’nun iyi niyet elçisi oldu

12 Nisan 2021
Çeltik üretiminde yeni dönem!
Tarım

Tarımda programlı sulama, tasarruf ve verim artışı sağlıyor

10 Nisan 2021
FAO’dan Kars Valisi Öksüz’e ziyaret
Yerel

FAO’dan Kars Valisi Öksüz’e ziyaret

2 Nisan 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

yemek-tarifler-glutensiz-bademli-kurabiye

Dünyaca ünlü şeflerden yemek tarifleri | Glutensiz bademli kurabiye

19 Nisan 2021
Esnaftan “paketli gıdalara gramaj standardı getirilsin” talebi!

Ramazan, yiyecek ve içecek satışlarına iyi geliyor!

19 Nisan 2021
tum-burclarin-haftalik-yorum-ve-beklentileri

Haftalık Burç Yorumları ve Beklentileri | 19 – 25 Nisan

19 Nisan 2021
Koronavirüs ortamının gözdesi Zoom uygulaması güvenli mi?

‘Zoom Yorgunluğu’nun sebebi belirlendi! Kadınları daha çok etkiliyor…

19 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.