• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

FAO, 70. Yılında “Sıfır açlık” diyor

17 Kasım 2015
Süre:3dk Okuma
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Kuruluşunun 70. Yılını kutlayan BM Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) Genel Direktörü José Graziano da Silva, herkesin daha iyi beslenmesini sağlamanın ve gelecekte sürdürülebilirliği sağlamak için dünya gıda sistemlerini dönüştürmenin, kendini açlığı ve yetersiz beslenmeyi bitirmeye adamış olan FAO’nun iki zorlu görevi olduğunu bildirdi.

FAO Genel direktörü KanadaKanada’nın Quebec kentinde 1945 yılında yapılan ve devlet başkanlarının insanları açlıktan kurtarmak için söz verdiği FAO’nun ilk konferansının 70. yıldönümü anısına Quebec’te düzenlenen törende konuşan Graziano da Silva, Eylül ayında uluslararası toplum tarafından konulan 2030 yılına kadar açlığı sona erdirme hedefine dikkat çekerek, sorumluluklarının her geçen gün arttığını ve misyon ve görevlerinin bugün daha da önemli olduğunu söyledi.

“Vizyonumuz; gelecekte açlığa son vermek”

İlk FAO Konferansı’nın yapıldığı Saint Lawrence nehri kıyısındaki Chateau de Frontenac’de konuşan Graziano da Silva, insanları açlıktan kurtarmak için söz veren FAO kurucularının vizyonundan övgüyle söz etti. Da Silva, bu vizyonun tarımın insanların kalkınmasındaki önemini hatırlattığını ve uluslararası toplumun dünya genelindeki açlık ve yetersiz beslenme sorununu ele alabileceğini vurguladığını kaydetti.

İlk FAO Konferansı QuebecSon 70 yılda atılan adımlar ve elde edilen önemli başarılarla açlık sorunu olmayan bir dünyanın bir hayal olmadığını belirten da Silva, geçen süre zarfında dünya nüfusu üç katına çıkarken gıdaya erişilebilirliğin %40 oranında arttığını, 1990 yılından bu yana FAO’nun izlediği 129 ülkeden 73’ünün nüfusundaki aç insan sayısının yarı yarıya azaldığını söyledi.

FAO Genel Direktörü, tüm bu başarılara rağmen dünya genelinde hala yaklaşık 800 milyon insanın açlık çektiğini ifade ederek, açlığa karşı savaşın hala devam ettiğinin farkında olduklarını dile getirdi.

Ancak bu yolda çok fazla sorunla karşılaştıklarını belirterek, bunlardan en önemli iki tanesini, “Gıda mevcudiyetindeki artışları herkesin daha iyi beslenmesi için değerlendirmek ile gıda üretimi ve tüketimini düzenlemek ve sürdürülebilir gıda sistemleri yaratmak için daha hızlı hareket etmek” olarak açıklayan da Silva, çatışmaların, doğal afetlerin ve ekonomik krizlerin sorunların çözülmesini daha da zorlaştırdığını vurguladı.

Graziano da Silva, FAO’nun ilk Genel Direktörü John Boyd Orr’un hayalinin de 2030 yılına kadar açlığı ortadan kaldırmak ve herkesin sağlıklı yaşam sürdürebilecek kadar gıdaya sahip olmasını sağlamak olduğunun altını çizdi.

GIDAHATTI DERGİSİNİ ÜCRETSİZ İNDİRİN

android Apple

Etiketler: açlıkFAOguncelhedefJose Graziano da SilvaKanadaQuebec
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

FAO Uygulamalı Çiftçi Okulları ile çiftçilerin becerileri gelişiyor
Tarım

FAO Uygulamalı Çiftçi Okulları ile çiftçilerin becerileri gelişiyor

3 Mart 2021
Ramazan’a limon sıkıldı!
Tarım

Tıbbi sülük sektörü mercek altında!

26 Şubat 2021
Borsa İstanbul’da Altınyağ bilmecesi!
Gıda Haberleri

FAO: “Tarım ve gıda sektörünün geleceği, inovasyon ve akıllı tarımda”

17 Şubat 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Buzağı destek ödemeleri de yarın başlıyor

Cumhurbaşkanı açıklamıştı: Bitkisel üretime gübre desteği yüzde 100 artırıldı

5 Mart 2021
Meteoroloji : Soğuk ve yağışlı hava yurdumuzu terk etti

Meteoroloji tahminleri | 5 Mart 2021 Cuma (yarın) hava durumu

4 Mart 2021
Gıdada tüketici deneyimine bilimsel analiz!

Bakan Pakdemirli’den tarım sektöründe büyüme mesajı!

4 Mart 2021
Rekabet Kurulu onay verdi: Polonez’in yüzde 77’si Ürdünlü şirketin!

Rekabet Kurulu onay verdi: Polonez’in yüzde 77’si Ürdünlü şirketin!

4 Mart 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.