• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

Eylül hizmet sektörüne iyi geldi!

26 Ağustos 2018
Süre:2dk Okuma
restoran-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) sektörel güven endeksleri, Eylül 2016 verilerini açıkladı. Eylül’de hizmet ve inşaat sektörlerinde güven artarken, perakende ticaret sektörü güven kaybı yaşadı.

TÜİK’in belirlemelerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Ağustos ayında 91,06 iken, Eylül ayında %5,7 oranında artarak 96,23 değerine yükseldi. Hizmet sektörü güven endeksindeki artış; son üç aylık dönemde “iş durumunun” iyileştiğini, “hizmetlere olan talebin” arttığını değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “hizmetlere olan talebin” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

Hizmet sektöründe bir önceki aya göre; iş durumu, hizmetlere olan talep ve hizmetlere olan talep beklentisi endeksleri sırasıyla %4, %5,6 ve %7,1 arttı.

alisveris-merkezleri-gidahattiPerakende ticaret sektörü güven endeksi

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ağustos ayında 101,19 iken, Eylül ayında %3,2 oranında azalarak 97,99 değerine düştü. Endeksteki düşüş; son üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” arttığını ve gelecek üç aylık dönemde “iş hacmi-satışların” artacağını bekleyen girişim yöneticisi sayısının azalmasından kaynaklandı. “Mevcut mal stok seviyesinin” mevsim normallerinin altında olduğunu değerlendiren girişim yöneticisi sayısı ise arttı.

Perakende ticaret sektöründe bir önceki aya göre; iş hacmi-satışlar ve iş hacmi-satışlar beklentisi endeksleri sırasıyla %10,2 ve %0,6 azalırken, mevcut mal stok seviyesi endeksi %0,5 arttı.

sektorel-guven-endeksleri-tuik-gidahattiİnşaat sektörü güven endeksi

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 79,43 iken, Eylül ayında %3,2 oranında artarak 81,99 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki artış; “alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyini” mevsim normalinin üzerinde değerlendiren ve gelecek üç aylık dönemde “toplam çalışan sayısında” artış bekleyen girişim yöneticisi sayısının artmasından kaynaklandı.

insaat-sektoru-gidahattiİnşaat sektöründe bir önceki aya göre; alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi ve toplam çalışan sayısı beklentisi endeksleri sırasıyla %0,3 ve %5,2 arttı.

0-200 aralığında değer alabilen sektörel güven endeksinin 100’den büyük olması sektörün mevcut ve gelecek döneme ilişkin iyimserliğini, 100’den küçük olması ise kötümserliğini gösteriyor.

sektorel-guven-endeksleri-eylul-2016-tuik-gidahatti

Etiketler: hizmet sektörüinşaat sektörüperakende ticaret sektörüTÜİK
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

TGDF’nin Dijital Veri Paneli’ndeki ilk veriler sektör profesyonellerine sunuldu
Gıda Haberleri

Tarım ve gıda ihracatında önemli düşüş!

4 Ocak 2021
TÜİK’ten “Başkan yardımcılığı ataması enflasyonla ilişkili” iddiasına yanıt!
Ekonomi

TÜİK’ten açıklama: “Asgari ücreti TÜİK belirlemiyor”

24 Aralık 2020
asgari-ucret-1-gidahatti
Ekonomi

TÜİK’in 2021 yılı asgari ücret önerisi açıklandı! Ne kadar?

24 Aralık 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Cemre ne zaman düşecek?

Meteoroloji tahminleri | 24 Ocak 2021 Pazar (yarın) hava durumu

23 Ocak 2021
tum-burclar-gunluk-burc-yorumlari-23-ocak

Günlük Burç Yorumları | Aşk – Sağlık – İş | 23 Ocak 2021

23 Ocak 2021
Gıda fiyatları neden artıyor? İlknur Menlik ve Selahattin Dönmez konuşacak…

Gıda fiyatları neden artıyor? İlknur Menlik ve Selahattin Dönmez konuşacak…

23 Ocak 2021
Soyer: “İzmir kuraklığa gidiyor, uykularım kaçıyor”

İşte Türkiye’nin su riski yüksek 10 kenti!

23 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.