• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

DSÖ’ye göre, COVID-19’a ikinci kez yakalanma ihtimali çok düşük!

DSÖ, COVID-19 geçiren insanların ikinci kez COVID-19’a yakalanmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu bildirdi.

28 Ağustos 2020
Süre:3dk Okuma
Koronavirüs Bilim Kurulu toplandı. Sağlık Bakanı son durumu açıkladı
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19 geçiren insanların ikinci kez COVID-19’a yakalanmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu bildirdi.

Hong Kong’da bir kişinin aradan 4 aydan fazla süre geçtikten sonra yeniden koronavirüse yakalandığı bildirilmişti.

DSÖ: COVID-19’a yeniden yakalanmak pek karşılaşılan bir durum değil!

Söz konusu haberleri değerlendiren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), COVID-19’a yeniden yakalanma vakasının belgelenmesinin önemli olduğunu, ancak COVID-19 geçiren insanların ikinci bir kere daha COVID-19’a yakalanmalarının çok düşük bir ihtimal olduğunu bildirdi.

Cenevre’de gazetecilere konuyla ilgili açıklamalarda bulunan DSÖ Sözcüsü Dr. Margaret Harris, yeniden hastalığa yakalanma sayılarının çok az olduğuna dikkat çekerek, “23 milyonun üzerinde vakada sadece bir tane belgelenmiş vaka var ve muhtemelen başka belgelenen vakalar da göreceğiz. Ancak bu pek karşılaşılan bir duruma benzemiyor, aksi takdirde çok daha fazla vaka görürdük” dedi. “

Ancak Dr. Harris, bir hastanın ikinci kere COVID-19’a yakalanmasının önemli olduğunu da kaydetti.

Virüs mutasyonları

Yeniden enfeksiyon ile ilgili açıklamayı yapan Hong Kong Üniversitesi bilim insanları 4 aydan fazla aradan sonra tekrar enfeksiyona yakalanan kişideki virüs dizilimlerinin farklı olduğunu bildirmişlerdi.

Dr. Harris, “Burada önemli olan net bir belgeleme olması. Daha önce testi negatif olan insanların sonra pozitif olduğu yönünde anekdot şeklinde raporlar geliyordu. Bu vakaya kadar da bu durumun test ile ilgili bir sorun mu yoksa insanların ikinci bir kere daha enfekte oldukları şeklinde bir sorun mu olduğu açık değildi” diye konuştu.

Sözcü Harris, DSÖ’nün bu durumun insanların virüse karşı bağışıklık kazanması bağlamında ne anlama geldiği üzerinde öncelikli olarak çalışacağını da ifade etti.

Takip süreçleri devam ediyor

Bu nedenle araştırma gruplarının hastalanıp iyileşenleri takip ettiğini, antikor ölçümleri yaptığını ve doğal bağışıklığın ne kadar sürdüğünü anlamaya çalıştığını belirten Dr. Harris, doğal bağışıklığın bir aşı ile sağlanan bağışıklıktan farklı olduğunu da sözlerine ekledi.

DSÖ’ye göre bugüne kadar Dünya’da 23.5 milyon COVID-19 vakası tespit edildi, 809 binden fazla kişi virüs yüzünden hayatını kaybetti.

Aşı girişimi hız kazanıyor

Öte yandan DSÖ, 170’den fazla ülkenin aşı çalışmaları konusunda işbirliği yapılması ve aşıya küresel erişim olmasını sağlamayı amaçayan COVAX girişimine katıldığını duyurdu. DSÖ yayınladığı bildiride COVAX’ın dünyanın en büyük ve en çeşitli COVID-19 aşı portfolyosuna sahip olduğunu açıkladı. Portfolyoda 9 aday aşı ve 9 adet de değerlendirme altında aşı bulunuyor. Başlıca üreticilerle görüşmeler yapılıyor.

DSÖ söz konusu girişimin hükümetler ve üreticileri bir araya getiren tek küresel girişim olduğunu belirtti ve amacın COVID-19 aşısının hem düşük gelirli hem de yüksek gelirli ülkelerde bulunmasını garanti altına almak olduğunu kaydetti.

DSÖ açıklamasında sağlık çalışanları ve yaşlılar gibi kırılgan grupları koruyacak yeterli sayıda aşının sağlanabilmesi için 31 Ağustos tarihine kadar maddi fona ihtiyaç olduğu da hatırlatıldı.

Etiketler: DSÖHong Kongkoronavirüs aşısı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Yapay zeka ile ilaç keşfi!
Dünya

Avrupa Birliği aşıların ihracatını sıkılaştıracak!

26 Ocak 2021
Türkiye aşı haritası canlı olarak izlenebilecek!
Güncel

Türkiye aşı haritası canlı olarak izlenebilecek!

24 Ocak 2021
Koronavirüs dünyaya hızla yayılıyor! Hangi ülkede kaç hasta var?
Dünya

Dünya Sağlık Örgütü: Aşılara rağmen 2021’de sürü bağışıklığını unutun!

24 Ocak 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

COVID-19 pandemisi, çevre dersi verdi!

Gıda enflasyonu ile mücadele nasıl olmalı?

27 Ocak 2021
İlk ‘Okulum Temiz’ belgesini veren Bakan Selçuk’tan 21 Eylül mesajları!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, velilerden ne istedi?

27 Ocak 2021
100 milyon avroya yakın ikramiye bir Türk’e çıktı!

100 milyon avroya yakın ikramiye bir Türk’e çıktı!

27 Ocak 2021
yarin-hava-durumu

Meteoroloji tahminleri | 27 Ocak 2021 Çarşamba (yarın) hava durumu

26 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.