• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Donald Trump’ın Fed Başkan adayı Jerome Powell

2 Kasım 2017
Süre:2 mins read
jerome-powell-fed-gidahatti
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

ABD Başkanı Donald Trump, görev süresi Şubat 2018’de dolacak olan Janet Yellen’den boşalacak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanlığı için Jerome Powell’ı aday gösterdi.

100 yıllık Fed tarihinin ilk kadını Başkanı olan Janet Yellen’ın görev süresi, Şubat 2018’de dolacak. ABD yasalarına göre Başkan, mevcut Fed guvernörleri arasından bir kişiyi Fed Başkanı olarak atıyor. Ancak atamanın Amerikan Senatosu tarafından onaylanması gerekiyor.

donald-trump-jerome-powell-gidahatti
ABD Başkanı Donald Trump – Jerome Powell

Trump, Jerome Powell’ı aday gösterdi

ABD Başkanı Donald Trump, Yellen’in yerine yeni Fed Başkan adayını açıkladı. Trump, Fed Başkanlığı için Fed Guvernörü Jerome Powell’ı aday gösterdi. Powell’ın Fed Başkanlığı için, Senato’nun onayını alması gerekiyor.

Jerome Powell başkan olursa, Janet Yellen başkanlık koltuğuna 3 Şubat 2018 tarihinde veda edecek. Buna karşın Fed’in ilk kadın başkanı olma özelliğini elinde tutacak olan Yellen, isterse Fed yönetim kurulu üyeliğini 31 Ocak 2024 tarihine kadar sürdürebilecek.

Jerome Powell’ın başkanlık koltuğuna oturması halinde, mevcut başkan Janet Yellen’ın politikasının izinden gitmesi, bu nedenle de atanmasının piyasalarda önemli bir etki yaratması beklenmiyor.

janet-yellen-jerome-powell-gidahatti38 yıl aradan sonra bir ilk

Janet Yellen’ın, ABD’de siyasetten bağımsız bir kurum olarak görülen Fed Başkanlığına ikinci kez atanmaması, Fed tarihinde 38 yıl aradan sonra yaşanan bir durum olacak.

Fed Başkanının ikinci kez aynı göreve atanmaması en son 1979 yılında dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter’ın, William Miller yerine Paul Volcker’ı tercih etmesiyle gerçekleşmişti.

jerome-powell-gidahattiJerome Powell kimdir?

Halen Fed’in Wall Street’teki bankacılık düzenlemelerini yöneten 64 yaşındaki Powell, Janet Yellen ve önceki iki Fed başkanının aksine ekonomist değil, hukukçu ve doktora derecesi bulunmuyor. Georgetown Üniversitesi’nden avukat olarak mezun olan Powell, 1990’ların başında ABD Hazine Bakanlığı’nda hazine tahvilleriyle ilgili usulsüzlükleri inceleyen departmanda görev yaptı.

1997-2005 yılları arasında Carlyle Group’ta çalışan Powell, daha sonra Bipartisan Policy Center’da misafir araştırmacı oldu. Bir önceki ABD Başkanı Barack Obama tarafından 2012 yılında Fed Yönetim Kurulu’na atanan Jerome Powell, göreve gelmesi halinde bugüne kadarki en zengin Fed başkanlarından birisi olacak.

Etiketler: ABD Başkanı Donald TrumpABD Merkez Bankası (Fed)Barack ObamaFed BaşkanıJanet YellenJerome Powell kimdir?
Paylaş1TweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

barack-obama-janet-yellen-gidahatti
Dünya

Joe Biden, ABD Hazine Bakanlığına tanıdık bir ismi seçti!

1 Aralık 2020
ABD Başkanı Donald Trump’tan gerilimi artıracak hamle!
Dünya

ABD Başkanı Donald Trump’tan gerilimi artıracak hamle!

7 Nisan 2018
abd-baskani-donald-trump-gidahatti
Dünya

Çin ile ticaret savaşı iddiası… Trump’tan şok tweet!

4 Nisan 2018

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarında üniversitelerin en iyisi İTÜ!

Sürdürülebilir kalkınma amaçlarında üniversitelerin en iyisi İTÜ!

21 Nisan 2021
Nisan ayı beklenti anketi: Enflasyon beklentisi 1,5 puandan fazla arttı

Amerika’da ballar, yarım asır öncesinin radyoaktif serpintilerini taşıyor!

21 Nisan 2021
elektrik faturasi-kayip-kacak-gidahatti

Elektrik şirketlerine pandemi yardımının faturası vatandaşa çıkacak!

21 Nisan 2021
Gençler de çok ağır geçirebilir! COVID-19 yoğun bakım sorumlusu uyardı…

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı’ndan tam kapanma çağrısı: “Yükü taşıyamayız!”

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.