ÇEKÜL Vakfı ve Doğan Egmont işbirliğiyle hayata geçirilen ÇEKÜL Bilgi Ağacı Kitaplığının yeni kitabı “Doğanın Peşinde / İstanbul’un Doğal Alanlarına Yolculuk” kitabı, İstanbul’un 9 doğal alanını anlatıyor.
Çocukların yaşadığı kente daha yakından bakmasına kapı aralayan kitapta, kent ve doğa ilişkisindeki sınır kavramına; kentlerin sadece binalardan ibaret olmadığına, bir doğasının ve içinde yaşayan canlıların olduğuna; kültürel değerlerle doğanın nasıl iç içe geçtiğine dikkat çekiliyor.
İstanbul’daki doğal alanları keşfe davet!
Kuzey Ormanlarının önemli bir parçası olan Terkos Havzası, Çilingoz Ormanı, Belgrad Ormanı gibi kentin içinde ya da çok yakınındaki bu doğal alanları keşfe çağıran kitapta, ulaşımdan bitki örtüsüne, geyiklerden kuşlara pek çok canlı türü de anlatılıyor.
Kitap, bir doğa dostu olarak daha önce benzer bir maceraya atılmayan okura sesleniyor, ona farklı ekosistem özellikleriyle öne çıkan doğal alanları tanıma ve koruma görevi veriyor. Üstelik bunu son derece eğlenceli, oyunlu ve eşlikçi bir ton tutturarak yapıyor.
ÇEKÜL Bilgi Ağacı Eğitim Danışmanı Gökçen Hazen tarafından kaleme alınan kitabın danışmanlığını, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Botaniği Anabilim Dalı Başkanı ve ÇEKÜL Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ünal Akkemik yaptı. Kitabın çizimleri, Canan Barış’a ait.
22 TL’den satışa sunulan kitabı alanlar, ÇEKÜL Bilgi Ağacının doğal miras eğitimlerine destek vererek daha fazla çocuğa ulaşılmasını sağlayacaklar.