Aslı Sargın
Hem bir diyabetli hem de diyabet danışmanı olan Aslı Sargın’ın, diyabette beslenmenin önemine dikkat çekmek amacıyla kaleme aldığı “Diyabetik Ziyafet” kitabında, tatlı, tuzlu ve içeceklerden oluşan 40 tarif yer alıyor.
Sargın, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç desteği ile yayınladığı kitabı için, “Diyabetle tanıştıktan sonra yeni beslenme şeklime uygun tatlar bulma konusunda sıkıntı yaşadım. Bu durum beni diyabetik beslenme konusunda yeni arayışlara yöneltti. ‘Bu tatlının da diyabetiği olur mu?’ sorusuyla başlayan serüvenim, bu alanda pek çok araştırma yaparak ‘Diyabetik Ziyafet’ kitabındaki tarifleri oluşturmamı sağladı.” diyor.
21. yüzyılın getirdiği yeni hayat şekli nedeniyle hızla artan diyabetin, Türkiye’de 10 milyon kişiyi etkilediğini belirten Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, kitapta yer alan tariflerin hekim ve diyet uzmanlarının önerdiği miktarlarda alınmak koşuluyla diyabetliler tarafından tüketilebileceğinin altını çizdi.