fbpx
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Reklam
  • Site İçi Arama
  • İletişim
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • DEĞER KATANLAR
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • EĞİTİM
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • DEĞER KATANLAR
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • EĞİTİM
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Günün Manşetleri

Dicle Elektrik’ten Bakan Fakıbaba’ya teşekkür

31 Mart 2018
Fiziksel aktivite azlığı kalp sağlığını nasıl etkiliyor?
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Elektrik borcu bulunan tarımsal sulama abonelerine Şubat ayı başından itibaren yapılan ‘borcu olanlara elektrik kesintisi uygulanacağına’ dair uyarılara rağmen geçtiğimiz haftalarda borç nedeniyle elektrikleri kesilen çiftçiler ile Dicle Elektrik arasında bir çözüm bulunması amacıyla 28 Mart günü Mardin’de Bakan Fakıbaba liderliğinde bir toplantı yapılmıştı.

Bu toplantıda başta tarımsal sulamada kullanılan elektrik olmak üzere, çiftçilerin elektrik borçları, bunlara ilişkin desteklemeler ve elektrik arzıyla ilgili konular etraflıca görüşülmüş ve borçlu tarımsal sulama abonelerine borçlarını ödemeleri için 1 hafta ek süre verilmesi, Dicle Elektrik’in de bu bir hafta boyunca kesinti yapmaması karara bağlanmıştı.

Bakan Fakıbaba’nın katıldığı toplantıda uzlaşıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Eşref Fakıbaba’nın katıldığı toplantıda bulunan çözüm, çiftçiler tarafından sevinçle karşılanmış, Dicle Elektrik şirketi tarafından hemen söz konusu toplantı sonrasında elektrikleri kesik bulunan tarımsal sulama abonelerine yeniden elektrik verilmişti.

Bir haftalık ek süre devam ederken Dicle Elektrik’ten bir açıklama geldi. Açıklamada, sorunun çözüme kavuşması konusunda gösterdiği destek ve fedakarlıktan dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya müteşekkir olunduğuna yer verilirken, çiftçilerin de bu çözümden duyduğu memnuniyete yakışır bir şekilde borçlarını ödeme konusunda adımların atılmasının beklendiği ifade edildi.

“Borçların ödenmesi gerekiyor”

Dicle Elektrik yönetiminden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bakanımızla yapılan toplantıda bir çözüm ortaya konuldu. Bunda Bakan Fakıbaba’nın önemli katkıları ve fedakarlıkları olduğu ortadadır. Alınan kararın çiftçilerimiz için ne kadar sevindirici olduğu da bizzat toplantıdan sonra çiftçilerin yaptığı açıklamalarla görülmektedir.

Büyük çoğunluğu 2016 ve öncesine ait olan borçların ödenmesi gerekmektedir. Borçlu çiftçimize düşen görev, bu ek sürede şirketimize gelerek borçlarını ödemeleri veya yapılandırmalarıdır.

Bakanımıza da söz verdiğimiz gibi, tanınan bir haftalık ek süre zarfında hiçbir kesinti yapmayacağız. Dicle Elektrik, bugüne kadar olduğu gibi, çiftçimizin borçlarını kapatması konusunda gerekli kolaylıkları gösterecektir’’.

Elektrik yeniden verildi, tüketim %139 arttı

Dicle Elektrik yönetimi, Bakan Fakıbaba’nın liderliğinde yapılan toplantının hemen ardından kesintileri sona erdirdiklerini belirtirken, Mardin’de tarımsal sulamada gerçekleşen elektrik tüketiminin bir önceki yıla oranla yüzde 139 arttığına da dikkat çekti.

Dicle Elektrik, çiftçinin kayıt dışı kullanımdan vazgeçmesi durumunda her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduklarını da vurguladı. Açıklamada şöyle denildi:

“Ek süre bitince borçluların elektrikleri yine kesilecek”

“Borcundan dolayı elektriği kesik olan çiftçilerimizin bize müracaat edip yapılandırmaları durumunda kendilerine yardım edilecek ve kesintileri kaldırılacaktır. Çiftçilerimizin kayıt dışı elektrik kullanımından vazgeçmeleri, sayaç taktırmaları, kaçak kullanıma izin vermemeleri durumunda şirketimiz gerekli tüm fedakarlığı yine gösterecektir.

Bir haftalık ek süre sona erene kadar sahada kaçak denetimleri devam edecek, ek sürenin sonunda borçluların elektrikleri yeniden kesilecektir’’.

Dicle Elektrik, bir haftalık ek sürede borcunu ödemek veya yapılandırmak isteyen çiftçilerin bir hak ve zaman kaybına uğramaması için Mardin’de hafta sonu cumartesi ve pazar günleri hizmet verecek. Borçlu çiftçilere tanınan bir haftalık ek süre 4 Nisan 2018 Çarşamba günü sona erecek.

İHA

Etiketler: Ahmet Eşref FakıbabaDicle Elektrikelektrik kesintisiGıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

“Cumhurbaşkanı’nın elektrik kesilmesi talimatı” iddiasına yalanlama!
Sağlık

Eski Bakan Fakıbaba’dan şarbon çağrısı!

9 Eylül 2018
Fakıbaba, Bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı, helallik istedi
Gıda Haberleri

Fakıbaba, Bakanlık çalışanlarıyla vedalaştı, helallik istedi

10 Temmuz 2018
kirmizi-et-gidahatti
Sağlık

Fakıbaba açıkladı: Türkiye, Polonya’dan deli danalı et ithal etti mi?

26 Ağustos 2018

Bağlantıda Kalalım

Site İçi Arama

Sıcak Haberler

Hodan otu, hodan yağı

Hodan yağı nedir, nasıl kullanılır?

21 Şubat 2019
CHP’li aday iddialı: “Devlet manavcılık yapmayacak”

CHP’li aday iddialı: “Devlet manavcılık yapmayacak”

21 Şubat 2019
YouTube’a reklam boykotu

YouTube’a reklam boykotu

21 Şubat 2019
İşte Dünya Üzerindeki En Sağlıklı 14 Sebze!

İşte Dünya Üzerindeki En Sağlıklı 14 Sebze ve Faydaları!

21 Şubat 2019
Gidahatti Logo

Gıda , sağlık ve beslenme konularında en doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmanızı sağlayan GIDAHATTI, alanında uzman ekiplerce ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip etmekte ve okuyucuları ile paylaşmaktadır.

DMCA.com Protection Status

Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Künye
  • Reklam
  • Site İçi Arama
  • İletişim
  • Bize Yazın!

Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. COMART

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • BİLİM
  • ÇEVRE
  • EKONOMİ
  • YAŞAM
  • DÜNYA
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • DEĞER KATANLAR
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • EĞİTİM
    • KİTAPLIK

Copyright © 2018 - Tüm hakları saklıdır. COMART