• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurullarına atamalar yapıldı. İşte Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri

9 Ekim 2018
Süre:8 mins read
Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri belli oldu
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları üyeliklerine yapılan atamalar hakkındaki Karar yayımlandı. Karar ile Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri de belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları Üyeliklerine Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2018/196), 9 Ekim’de Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu

Kararla, Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu üyeleri, Prof. Dr. Abdullah Atalar (Bilkent Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar (Türkiye Bilimler Akademisi – TÜBA Başkanı), Ahmet Gündoğdu, Kemal Şamlıoğlu, Prof. Dr. Öktem Vardar (TED Üniversitesi Rektörü), Selçuk Pehlivanoğlu (Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı), Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu (Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü), Prof. Dr. Umran S. İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar oldu.

Prof. Dr. Abdullah Atalar kimdir?

1954 yılında Gaziantep’te doğan Abdullah Atalar, 1970 yılında Ankara Fen Lisesi’ni mezuniyet birincisi olarak tamamladı. ÖSS’yi Türkiye beşincisi olarak kazanan, aynı yıl yapılan ODTÜ Giriş Sınavı’nda da birinci olarak, ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’ne giren Atalar, 1986 yılında Bilkent Üniversite’nin kurulması ile bu üniversiteye transfer oldu. Doçent sıfatıyla Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü kuran ve Bölüm Başkanlığı yapan Atalar, 1990 yılında profesör oldu.

1995-1996 yılları arasında Stanford Üniversitesi’ne misafir profesör unvanıyla bulunan Abdullah Atalar, 1996 yılında geri döndüğü Bilkent Üniversitesi’nde Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcılığı’na getirildi. 2001 yılında Bilkent Holding yönetim kurulu üyesi, 2004 yılında yönetim kurulu başkan yardımcılığı ve muharras azalığa getirilen Abdullah Atalar,  2004 yılından beri TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi ve TÜBİTAK Uzay ve TÜBİTAK Ulakbim’in yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

1 Mart 2010 tarihinde Ali Doğramacı’nın Bilkent Üniversitesi’ndeki görevini bırakması üzerine Üniversite tarafından Yüksek Öğretim Kurulu’na yeni rektör adayı olarak gösterilen Atalar, bu teklifin YÖK tarafından 4 Mart 2010’da kabul edilmesi ile Bilkent Üniversitesi Rektörü oldu.

Bilkent Holding Yönetim Kurulu Başkanı da olan Atalar, İngilizce ve Almanca biliyor. Atalar, evli ve üç çocuk babası.

tuba-antibiyotik-ahmet-cevat-acar-gidahatti

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar kimdir?

1960 yılında Kastamonu-Taşköprü’de doğan Ahmet Cevat Acar, 1980 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdi. Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi (İÜ)  İşletme Fakültesi “Personel Yönetimi ve  Endüstri İlişkileri”; doktorasını İÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü “İşletme ve Personel Yönetim-Organizasyon” bölümünde tamamladı. İÜ İşletme Fakültesi İnsan Kaynakları Yönetimi Ana Bilim Dalı’nda 1994 yılında yardımcı doçent, 1998’de doçent, 2007’de profesör oldu.

“İnsan Kaynakları Yönetimi, Yönetim-Organizasyon, Örgütsel Davranış” alanlarında eğitim, araştırma, danışmanlık, yayın ve proje çalışmaları yapan Acar, akademik çalışmaları yanında çeşitli komisyon ve kurul üyelikleri/başkanlıkları ile Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Üyeliği, İşletme İktisadi Enstitüsü Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği, Eğitim Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Kurulu Üyeliği, Kariyer Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Yüksek Lisans Program Başkanlığı ile İÜ Rektör Yardımcılığı (2010-2012)  görevlerinde bulundu.

Ağustos 2012’de Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanlığı görevini yürütmeye başlayan Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Akademi’nin Haziran 2015’te gerçekleştirilen 47. Genel Kurulu’nda yapılan oylama sonucu yeniden başkan seçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Danışma Kurulu, ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Strateji Belgesi Danışma Kurulu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Üyesi ve aynı zamanda Kamu Hakem Kurulu Yedek Üyesi olan Prof. Dr. Acar, evli ve iki çocuk babasıdır.

Ahmet Gündoğdu kimdir?

1961 yılında Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Söğüteli köyünde doğan Ahmet Gündoğdu, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi.

Bakırköy Ticaret Lisesinde öğretmenlik yapan Gündoğdu, Milli Gençlik Vakfı ve Öğretmenler Vakfı Yöneticiliği, Eğitim-Bir-Sen Bakırköy İlçe Başkanlığı, İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkanlığı, Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Başkanlığı; Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Memur-Sen Genel Başkanı sıfatıyla; Ekonomik ve Sosyal Konsey, Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesi, Anayasa Platformu ve Akil İnsanlar Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu.

TBMM’de 26. Dönemde Ankara Milletvekili olan Gündoğdu, Arapça ve İngilizce biliyor, evli.

Kemal Şamlıoğlu kimdir?

Rize´nin Ardeşen ilçesinde dünyaya gelen Kemal Şamlıoğlu; lisans öğrenimini 1999 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Programında tamamladı. Aynı üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi alanında tezli yüksek lisansını yaptı.

1999 yılından 2002 yılına kadar çeşitli okullarda öğretmen olarak çalışan, 2002 yılından 2014 yılına kadar özel bir öğretim kurumunda yönetici olarak görev yapan Şamlıoğlu, 21.04.2014 14.03.2016 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğünde Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı görevini yürüttü.

15.03.2016 tarihinde Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü olarak göreve başlayan Şamlıoğlu, bu görevinden Ağustos 2018’de alındı.

Kemal Şamlıoğlu, evli ve iki kız çocuğu babası.

Prof. Dr. Öktem Vardar kimdir?

Lisans eğitimini Robert College’de, yüksek lisans ve doktora eğitimini University of California, Berkeley’de alan Öktem Vardar, 1975-2004 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde görev yaptı. 1981’de doçent, 1988’de profesör olan Vardar, 1994-2000 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı, 2001-2004 yılları arasında Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı görevlerini yürüttü.

YÖK Üyesi, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyesi, Feza Gürsey Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı, TÜSSİDE ve UME yönetim kurulu üyesi olarak görev alan Öktem Vardar, 2004-2010 yıllarında Işık Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Vekili olarak çalıştı.

2003’ten beri Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA) Kurumsal Değerlendirme Programı hakemi olarak 14 Avrupa üniversitesinin kurumsal değerlendirmesinde rol alan Vardar, 2011 yılında Magna Charta Observatory genel sekreterliğini yürüttü.

Öktem Vardar, TED Üniversitesi’nin ilk rektörü.

Selçuk Pehlivanoğlu kimdir?

1963 Ankara doğumlu Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji’nden mezun olduktan sonra 1987 yılında Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi. Bir süre Almanya’da İnşaat Mühendisi olarak çalıştı. Sepe İnş. Tic. ve San. Ltd. Şirketi’nde Genel Müdürlük görevinde bulundu.

1993 yılında siyasi hayatının başlangıcı olacak, Anavatan Partisi Gönüllüler Grubunu kurdu ve başkanlığını yürüttü. 1997 yılında Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 1998 yılında MKYK üyeliğine seçildi. 1999 yılı Genel Seçimlerinde Ankara 2.Bölge 4. sıra milletvekili adayı oldu. 1999-2001 yılları arasında Genel Başkan Yardımcılığı ve Yardımcı Kuruluşlar Başkanlığı, 2002 yılında Genel Başkan Yardımcılığı, Seçim İşleri Başkanlığı ve Gönüllüler Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mart 2003’ten bu yana Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanlığı görevini sürdüren Selçuk Pehlivanoğlu, evli ve iki çocuk babası.

Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu kimdir?

1985 yılında lisans derecesini, 1988 ve 1993 yıllarında ise yüksek lisans ve doktora derecelerini Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünden alan Döğeroğlu, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi, Çevre Mühendisliği Bölümüne Yardımcı Doçent, 2003’de Doçent, 2008’de ise Profesör unvanını almıştır. Uluslararası Teorik Fizik Araştırmaları Merkezi (ICTP) burslusu olarak 2000-2001 yılları arasında İtalya’da Roma CNR Hava Kirliliği Araştırmaları Enstitüsünde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

2004-2010 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2010-2016 yılları arasında aynı Fakültenin Dekanı olarak görev yapmıştır.

Geçmişte Kalite Derneği (KalDer) Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Genel Sekreteri, Küresel Mühendislik Dekanları Konseyi (GEDC)  Yönetim Kurulu Üyesi ve Sekreter Saymanı, Avrupa Mühendislik Eğitimi Dermeği (SEFI) Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Mühendislik Eğitimi Derneğinin (IFEES) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Döğeroğlu’nun Mühendislik Dekanları Konseyi (MDK) Yürütme Kurulu Üyeliği ve Mesleki Yeterlilik Kurumu TYÇ Kurulu Üyeliği devam ediyor.

Eskişehir Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olan Tuncay Döğeroğlu, Haziran 2015’ten bu yana Yükseköğretim Kurulu Kurum Danışmanı, Aralık 2015’ten bu yana Yükseköğretim Kalite Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Tuncay Döğeroğlu, Eylül 2018’de Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Prof. Dr. Umran S. İnan kimdir?

2009 yılından bu yana Koç Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmakta olan Prof. Dr. Umran S. İnan, 1972’de lisans, 1973’te yüksek lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. 1977’de Elektrik – Elektronik Mühendisliği dalında Stanford Üniversitesi’nden doktora derecesini alan İnan’ın Stanford Üniversitesi’ndeki araştırma grubu uzun yıllar Antarktika dahil olmak üzere yedi kıtada kırktan fazla yerde ve aynı zamanda da Dünya yörüngesindeki çeşitli uydularda gözlemler yaptı.

Prof. Dr. İnan Amerikan Jeofizik Birliği, Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü ve Amerikan Fizik Kurumu’nun “Fellow” rütbeli üyesi ve Uluslararası Radyobilim Birliği’nde çeşitli görevlerde bulundu. 2010’da Türkiye Bilimler Akademisi Üyeliği’ne seçilen Prof. Dr. Umran İnan’ın çalışmaları sebebiyle Antarktika’daki bir dağ “İnan Tepesi” olarak isimlendirilmiştir.

Prof. Dr. Yavuz Atar kimdir?

1965 yılında Kars Kağızman’da doğan Atar, 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Anayasa Hukuku Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 1995 yılında Anayasa Hukuku Doçenti unvanını aldı, 2004 yılında profesörlük kadrosuna atandı.

2005-2011 yılları arasında Başbakanlık Bilgi edinme ve değerlendirme kurulu üyeliği, 2011’den günümüze kadar ise Kırgızistan Manas Mütevelli Heyeti üyeliği yaptı.

2007 yılında oluşturulan Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki, Anayasa Bilim Komisyonu üyeliğinde bulunan, 2010 yılında YÖK üyesi olarak atanan Atar, 2014-2016 yılları arasında YÖK Başkan vekili olarak görev yaptı.

2016 yılında Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı tarafından oluşturulan Anayasa Çalışma Komisyonları üyeliği yapan 2016-2017 döneminde Sabahattin Zaim Üniversitesi öğretim üyesi olarak çalışan Yavuz Atar, halen İbn Haldun Üniversitesi öğretim üyesi, YÖK üyesi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görev yapıyor.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

Etiketler: Cumhurbaşkanlığı Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

İçerik Müsait Değil

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Ulusal Tarım Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: “Tarım, Yaşamsal Bir Zorunluluktur”

Ulusal Tarım Çalıştayı Sonuç Bildirgesi: “Tarım, Yaşamsal Bir Zorunluluktur”

19 Nisan 2021
karabiber nedir

Restoranlar zorda: “Pandemide satışlarımız yüzde 70 düştü”

19 Nisan 2021
yemek-tarifler-glutensiz-bademli-kurabiye

Dünyaca ünlü şeflerden yemek tarifleri | Glutensiz bademli kurabiye

19 Nisan 2021
Esnaftan “paketli gıdalara gramaj standardı getirilsin” talebi!

Ramazan, yiyecek ve içecek satışlarına iyi geliyor!

19 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.