• Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “30 bin faz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 bin faz aşının Bosna Hersek’e gönderileceğini söyledi.

16 Mart 2021
Süre:2 mins read
Son dakika… Cumhurbaşkanı açıkladı: Kademeli normalleşme il bazında Mart’ta başlayacak
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeleri ile baş başa ve heyetlerarası gerçekleştirilen görüşmelerin ardından ortak basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘dost kara günde belli olur’ anlayışı ile salgının başından itibaren Bosna Hersek’in yanında olduklarını ve bundan sonra da bu tavırlarını muhafaza edeceklerini belirterek, bu seyahatin ardından 30 bin faz aşıyı Bosna Hersek’e göndereceklerini söyledi.

Erdoğan, Mostar seçimlerinin 12 yıl aradan sonra 20 Aralık 2020 tarihinde sonuçlanmasının Bosna Hersek’in demokratik olgunluğunu gösterdiğini belirterek, Türkiye olarak Bosna Hersek’in huzur ve istikrarına çok büyük önem verdiklerini kaydetti.

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyeleri ile Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı https://t.co/ufRmesH5oB

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 16, 2021

“Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz”

Refah ve kalkınma yönünde ortaya koyacağı her türlü gayretin de, Bosna Hersek halkına destek olmaya çalıştıklarını belirten Erdoğan, “Bugün de devlet başkanlığı konseyinin başkanı ve üyeleriyle ikili ilişkilerimizi tüm yönleriyle istişare ettik. Aramızdaki ticari ve ekonomik faaliyetlerin daha da artırılması imkanlarını değerlendirdik. İkili ticaret hacmimiz, serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle 9 kattan fazla artış göstererek 2020 yılında 650 milyon dolara ulaşmıştır.

Şüphesiz iki ülkenin potansiyeli bu seviyenin üzerindedir. Ticaret hacmimizi kısa zamanda 1 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz. Görüşmelerimizde bir dostluk istikrar ve kalkınma projesi olan Saray Bosna Belgrad Otoyolu Projesinde gelinen aşamayı da ele aldık. Bu projenin Sırbistan ayağının temelini malum 9 Ekim 2019’da hep birlikte atmıştık.

Projenin Bosna Hersek boyutunu hızlandırma konusunda neler yapabileceğimizi konuştuk. Bugün imzalanan altyapı ve inşaat projelerinde işbirliği protokolü bu çalışmalara ivme kazandıracaktır. Enerji, sağlık, savunma sanayi, turizm, tarım ve hayvancılık alanlarında işbirliğimizin geliştirilmesine dair kararlılığımızı da vurguladık. Kültürel ve beşeri alanlardaki güçlü bağlarımızı daha da pekiştirmenin yolları üzerinde durduk” ifadelerini kullandı.

İHA

Etiketler: Bosna-HersekCumhurbaşkanı Erdoğankoronavirüskoronavirüs aşısı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Maskeyle nefes almakta güçlük çekiyorsanız, burundaki 4 soruna dikkat!
Bilim

Çift maske takmaya gerek var mı? Bilimsel araştırma…

21 Nisan 2021
Koronavirüsün medya karnesi: Tüm zamanların en çok konuşulan konusu oldu
Bilim

Bilim insanları Wuhan’da beklenmedik yeni virüsler keşfetti!

21 Nisan 2021
Gençler de çok ağır geçirebilir! COVID-19 yoğun bakım sorumlusu uyardı…
Güncel

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı’ndan tam kapanma çağrısı: “Yükü taşıyamayız!”

21 Nisan 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Pandemi güncesi: Günlük vaka sayılarına rekor dayanmıyor!

ABD Başkanı Biden: “200 milyon aşı sayısına ulaştık”

22 Nisan 2021
Trump, Çinli Tiktok’a 15 Eylül’e kadar süre tanıdı!

İngiltere’den TikTok’a milyarlık dava

22 Nisan 2021
Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

Prof. Dr. Sevil Atasoy, üçüncü kez Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu’nda!

21 Nisan 2021
23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

23 Nisan’da sokağa çıkma yasağı olacak mı? İçişleri Bakanlığı Genelge gönderdi…

21 Nisan 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Künye
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Site İçi Arama

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • KORONAVİRÜS
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • EĞİTİM
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.