• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Sağlık

Çin’in aşısına güven neden azaldı? Profesör anlattı…

Prof. Dr. Metin Genç, Çin hükümetinin tutumlarından dolayı aşılara güvenin azaldığını, ancak aşının yaptırılması gerektiğini söyledi.

6 Ocak 2021
Süre:3dk Okuma
Çin aşısının analizleri Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında yapılıyor!

FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Malatya İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Genç, Çin hükümetinin demokratik olamayan tutumlarından dolayı getirilen aşılara güvenin azaldığına dikkat çekerek, ancak aşının yaptırılması gerektiğini söyledi.

İnönü Üniversitesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında “Bir Halk Sağlığı Sorunu Olan Covid-19 Ne Zaman Bitecek” semineri çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

‘Bir Halk Sağlığı Sorunu Olan Covid-19 Ne Zaman Bitecek?’ seminerine konuşmacı olarak katılan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Genç, Covid-19’un yayılmaya başladığında çoğu bilim adamı tarafından virüsün yaz aylarında biteceğini düşüncesinin olduğunu ancak durumun böyle olmadığını belirtti.

Genç, Haziran – Temmuz aylarına kadar da virüsün bitmesinin güç olduğunu ancak Türkiye’nin şimdiki durumunun iyiye gittiğini vurguladı. Aşıların devreye girmesiyle daha da iyiye gideceğinin altını çizen Genç, Türkiye’ye getirilen Çin aşısı ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

| Çin aşısının analizleri Sağlık Bakanlığı laboratuvarlarında yapılıyor! |

“Güven azaldı, ancak aşıyı yaptırmalıyız”

Çin hükümetinin demokratik olamayan tutumlarından dolayı getirilen aşılara güvenin azaldığına dikkat çeken Genç, ancak aşının yaptırılması gerektiğini söyledi. Covid-19 enfeksiyonu ile ilgili çeşitli komplo teorilerinin ortaya atıldığını bildiren Genç, solunum yoluyla bulaşan bu boyutta bir hastalığın ilk defa olduğunun altını çizerek şunları söyledi:

“Solunum yoluyla bulaşan bu boyutta bir hastalık ilk defa ortaya çıkıyor. Bu boyuttaki başka bir salgın ise İspanyol Gribidir. Sadece İspanyada değil Amerika Birleşik Devletlerinde, Avustralya’da İngiltere’de dünyanın pek çok yerinde yayılmıştır.

| İspanyol gribi nedir? Neden ve ne zaman görüldü? |

50 milyon insanın öldüğü tahmin ediliyor. 20. yy başında böyle bir virüsün sadece ülkeler arası insan hareketleri gemilerle yapılabiliyordu. Böyle bir çağda bu derece insan öldüğüne göre günümüzde insan hareketliliğin daha fazla olduğu hava yolu, gemi taşımacılığı ve karayolu yolculuğu vasıtasıyla yayılım gösterdiği bilinmektedir.”

Covid-19’un Türkiye’ye girişine dair bir takım teorilerin mevcut olduğunu dile getiren Genç, “Doğu Anadolu’daki karayolu ticareti ile ülkeye girmiş olabileceği gibi umre ziyaretinden dönenlerin de getirmiş olabileceği varsayımlar arasındadır” şeklinde konuştu.

Türkiye kısıtlamalarda dünyanın neresinde?

Prof. Dr. Genç, ülkelerin aldığı kısıtlama önlemlerinin aynı olmadığını ve her ülkenin kendine göre önlemler aldığına dikkat çekti. Genç, “Bu kısıtlamaları iki ana başlık altında toplamak lazım.

Birincisi, katı kısıtlama uygulayan ve tam kısıtlama uygulayan ülkeler, ikincisi sınırlı kısıtlamalar uygulayan ülkeler. Bizim ülkemiz işin başından bu yana sınırlı kısıtlama uygulayan ülkelerden bir tanesidir.

Hafta sonları tam kapanma gerçekleştirse de hafta içleri tam kapanma gerçekleştirmedi. Başka ülkelere baktığımızda farklı uygulamalar görüyoruz. Tam kapanma uygulayan ülkeler var, uygulamayan ülkeler var.

Bir de üçüncü grup olan uygulamak isteyip de uygulayamayan ülkeler grubuna kendi ülkemizi de buna dahil ediyorum” şeklinde konuştu. Genç, ölüm olanları ile zirvede olan ülkeleri sıraladı ve sadece devletlerin aldığı önlemlerin yeterli olmadığının ve virüsü etkileyen farklı faktörlerin olduğuna dikkat çekti.

İHA

Etiketler: Çinkoronavirüskoronavirüs aşısı
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Tek sağlık yaklaşımı ve “güvenilir gıda” üretimi
Sağlık

Aşılamada öncelik verilmeyen Veteriner Hekimler tepkili!

15 Ocak 2021
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüs aşısı oldu!
Güncel

COVID-19 aşısı vatandaşa hangi sırayla yapılacak?

15 Ocak 2021
Sağlık Bakanı Koca: “Nisan’dan sonra teslim edilecek aşıya ihtiyacımız yok”
Güncel

Bakan Koca: Salgından tek çıkış yolu aşı!

15 Ocak 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Kabine toplandı, Cumhurbaşkanı yeni salgın tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek faize karşıyım”

15 Ocak 2021
Çin aşısı, Türkiye’deki gönüllülerde hangi yan etkilere yol açtı?

COVID-19 aşısı yaptıranlarda yan etki görülürse ne olacak?

15 Ocak 2021
Konut fiyatları artacak mı? Sektör 2020 yılı sonuna kadar artış bekliyor mu?

2020 yılı konut satış rakamları açıklandı!

15 Ocak 2021
Hem ekonomik hem sosyal bir sorun: Gıda enflasyonu

Gıda maddelerindeki küf kaynaklı gizli tehlike: Mikotoksinler

15 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.