Gıda Hattı

Bob Fosse kimdir? Bob Fosse hayatı

23 Haziran 2022, 10:32
Paylaş
Bob Fosse kimdir? Bob Fosse hayatı
Bob Fosse kimdir? Başarıları ile adını bir dönem duyurmuş olan Bob Fosse hayatı araştırılıyor. İşte Bob Fosse biyografisi ve hakkında her şey...

Bob Fosse kimdir? Müzikal tiyatro yönetmeni, koreografı ve film yönetmeni olan Bob Fosse hayatı ve kariyeri hakkında her şey...

Bob Fosse biyografi

doğum; 23 Haziran 1927

ölüm; 23 Eylül 1987

mesleği; Müzikal tiyatro yönetmeni, koreografı ve film yönetmeni. Koreograf olarak 7 kez Tony Ödülü almıştır.

1972 yılında ise Cabaret filmi ile En İyi Yönetmen alanında Akademi Ödülü'nü kazanmıştır. 1975 yılında Lenny ve 1980 yılında All That Jazz filmleri ile bu ödüle tekrar aday gösterilmiştir. All That Jazz ile aynı zamanda En İyi Özgün Senaryo Akademi Ödülü'ne aday olmuş, Cannes Film Festivali'nde de Altın Palmiyeyi kazanmıştır.

Filmografi

  • The Affairs of Dobie Gillis, 1953 (oyuncu)
  • Give a Girl a Break, 1953 (oyuncu)
  • Kiss Me, Kate, 1953 (oyuncu)
  • My Sister Eileen, 1955 (oyuncu/koreograf )
  • The Pajama Game, 1957 (koreograf )
  • Damn Yankees, 1958 (dancer/koreograf )
  • Sweet Charity, 1968 (yönetmen/koreograf )
  • Cabaret, 1972 (yönetmen/koreograf )
  • Lenny, 1974 (yönetmen)
  • The Little Prince, 1974 (oyuncu/koreograf )
  • Thieves, 1977 (oyuncu)
  • All That Jazz, 1979 (senarist/yönetmen/koreograf )
  • Star 80, 1983 (senarist/yönetmen)

Haber Etiketleri

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.