• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Tarım

Bakan Pakdemirli’den süte zam mesajı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiğ süt fiyatına zam mesajı verdi.

20 Eylül 2019
Süre:4dk Okuma
Bolu’nun Endemik ve Nadir Bitkileri
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, çiğ süt fiyatına zam mesajı verdi. Pakdemirli, “Eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. Ulusal Süt Konseyine tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek.” dedi.

İzmir’in Bergama ilçesinde incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha sonra Tarım ve Orman Sektörü Değerlendirme Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

“Türkiye, orman yangınlarına müdahalede açık ara dünyada birinci”

Toplantıda konuşan Bakan Pakdemirli, 18 Ağustos’ta, Karabağlar ilçesinde çıkan ve 2 gün süren orman yangınını hatırlatarak, alevlere ortalama 12 dakikada müdahale edildiğini vurguladı. Pakdemirli, “Geçen yıldan bu yana 18 dakikadan 12 dakikaya indik. 6 dakika, özellikle rüzgarın olduğu zamanda çok şey fark ediyor. Bunu da söyleyen Avrupa Yangınlarla Mücadele Bilgi Sistemi’dir. Bu sistem, Türkiye’nin açık ara dünyada birinci olduğunu söylüyor. Yani yangında ormanlık alanı artırmada dünyada en önde geliyoruz. Yangınlarla mücadelede en iyi konumdayız. Buna rağmen ağacın siyasetini yapıp, ‘Neden uçak kullanmadın’, ‘Niye şunu yapmadın’ diyorlar. Özellikle İzmirli CHP’li siyasetçilere soruyorum; İzmir’deki yangınımızı PKK üstlendi. Neden biriniz çıkıp da PKK’yı lanetleyen bir açıklamada bulunmadınız? Bunları derdi ağaç falan değil. Bunların derdi, bakanlığımız ve benim üzerimden hükümetimiz ve Sayın Cumhurbaşkanı’mızı yıpratmak” dedi.

Süt zammı

Çam fıstığındaki verim ve kalite kaybı sorununun çözülmesi gerektiğini belirten Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, süt zammı ile ilgili de şunları söyledi:

“Bu dünyada çözülmemiş bir problem. Bu işi çözmek bizim için zorunlu hale gelmiştir. Türkiye’de son 17 yılda tarım ve hayvancılığa verilen destekler 2 milyar liradan 16 milyar liranın üzerine çıkmıştır. Büyükbaş hayvan varlığı ise 3,5 misli arttı. Süt üretiminde de 4 misli artış var. İnşallah önümüzdeki aylarda, eğer yapabilirsek sütte bir ekstra zam yapma konusunda kararlılığımız var. (Ulusal) Süt Konseyi’ne tavsiye kararı olarak yapabiliyorsak süt zammı, yapamıyorsak da desteklerin kış döneminde artışı gündeme gelecek.

Türkiye’nin her ürününün arkasındayız. Tüm ürünlerde destekleyici ve üretici dostu politikaları sürdürmeye devam edeceğiz. Zeytinle ilgili seçim dönemi bir açıklamam oldu. ‘Tane zeytine de destek vereceğiz’ diye. Dün itibarıyla 2020 bütçesine koyduğumuzun müjdesini vermek isterim. İnşallah tane zeytine de bundan sonra destek vereceğiz.”

ozgur-ozel-gidahatti

“5 bin vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak”

Bergama’da tarıma dayalı organize sanayi bölgesi kurulacağının müjdesini daha önce verdiğini kaydeden Pakdemirli, “Seçimden önce 560 bin metrekare alanda kuracağımızı söylemiştim. Bu alanı 3 milyon 460 bin metrekareye çıkarıyoruz. Bu organize sanayi bölgesinde 250 büyükbaş süt hayvancılığı yapan işletme faaliyet gösterecek. Bu yatırım sayesinde de Bergama’da 5 bin vatandaşımız iş ve aş sahibi olacak” diye konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in kuru üzümle ilgi açıklamalarını da değerlendiren Bakan Pakdemirli, “Üzümle ilgili farfara yapıyor. Diyor ki ‘TMO üzüm almıyor’. Tamamen yalan. ‘TMO olarak 10 liradan 9 numarayı alacağız’ dedik. Şu ana kadar bin 300 tonun üzerinde üzüm almışız. Ortalaması 9,83 lira. Tabi müstahsil makbuzundan kaynaklı stopajı düştüğü için fiyatı bu kadar; ama ortalamada verdiğimiz sözü tutmuşuz. Hiçbir yerde hiç şikayet yokken yanlarına üretici olmayan insanları alıp hadlerini, çaplarını aşan laflar ediyorlar. Siyasi nezaketten, üsluptan uzak bu tarz yaklaşımları, söylemleri kınıyorum.” dedi.

“Pendik’teki orman yangınında terör bağlantısını tespit ettik”

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir’in Kınık ilçesinde yaptığı ziyarette de, orman yangınlarının terörle ilintisini tamamen ortaya çıkardıklarını söyledi. Pendik Kurtköy’deki ormanlık alanda dün akşam yaşanan orman yangınıyla ilgili 1 şüphelinin gözaltına alındığını hatırlatan Pakdemirli, şunları söyledi:

“İstanbul valimizle görüştüm, konuyla ilgili bilgi aldım. Duyarlı bir vatandaşımızın cep telefonu kamerasıyla çekip, kolluk kuvvetlerine iletmiş olduğu ihbarla başlayan, yakalanmayla sonuçlanan bir durumla karşı karşıyayız. En başından beri, bu yaz yangınlar çıktığından beri, birçok yangınla ilgili ciddi şüphelerimiz olduğunu söylemiştim. Çünkü aynı anda, aynı yerde veya aynı anda çok farklı lokasyonlarda farklı farklı yangınların çıkması üzerine, bu işin kasıtlı olabileceği, terörle ilgili olabileceği yönünde benim de bazı tespitlerim olmuştu. Takip eden günlerdeki yangınların çoğunun PKK tarafından üstlenilmesi de vardı. Araştırmalar kolluk kuvvetlerimiz tarafından devam ediyor. Ancak bugün yakalanan vatandaşla ilgili görünen o ki bir terör bağlantısı mevcut. Burada orman yangınlarıyla terörün ilintisini de tamamen ortaya çıkarmış oluyoruz.”

DHA

Etiketler: Bekir Pakdemirliçiğ süt fiyatıÖzgür Özelsüt zammı
Paylaş14TweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

Pakdemirli: “Pandemiye rağmen 5 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik”
Güncel

Yerli elektrikli traktör için tarihi Bakan Pakdemirli verdi!

19 Ocak 2021
Pakdemirli: “Pandemiye rağmen 5 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik”
Gıda Haberleri

Pakdemirli: “Pandemiye rağmen 5 milyar dolar dış ticaret fazlası verdik”

14 Ocak 2021
Gıda devi, çiftçiye ve sözleşmeli tarıma verdiği desteği artıracak
Tarım

Bakan Pakdemirli: “Son 2 yılda tarımsal hasıla yüzde 47 arttı, 277,5 milyar liraya ulaştı”

10 Ocak 2021

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Döner tesisindeki skandal görüntüler sosyal medyayı karıştırdı!

Döner tesisindeki skandal görüntüler sosyal medyayı karıştırdı!

21 Ocak 2021
Unilever’de CEO değişimi Yeni CEO kim olacak?

Unilever global taahhütlerini açıkladı!

21 Ocak 2021
Tokyo Olimpiyat Oyunları erteleniyor!

Pandemi nedeniyle ertelenen olimpiyatların faturası 3,76 milyar dolar!

21 Ocak 2021
KKTC’de deprem paniği!

KKTC’de deprem paniği!

21 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.