Gıda Hattı

Aynur Doğan kimdir? Aynur Doğan hayatı

16 Mayıs 2022, 11:22
Paylaş
Aynur Doğan kimdir? Aynur Doğan hayatı
Aynur Doğan kimdir? Başarılı bir ses sanatçısı olan ve Aynur Doğan hayatı ve tüm çalışmaları merak ediliyor. İşte Aynur Doğan biyografisi...

Aynur Doğan kimdir? Kürt asıllı olan Aynur Doğan hayatı ve tüm kariyeri merak edilmektedir. İşte konserleri ile dikkat çeken Aynur Doğan hakkında her şey...

Aynur Doğan biyografi

doğum; 1 Mart 1975; Çemişgezek, Tunceli

mesleği; Türkiye Kürdü şarkıcı ve söz yazarı.

Halk müziği şarkıları seslendirir. Özelikle Kürtçe müziğin, Türkiye’de ve dünyada en çok tanınan isimlerinin arasında yer almaktadır. Bu nedenle, 2004 ve 2005 yıllarında Kültür ve Turizm Bakanlığının Avrupa başkentlerinde gerçekleştirdiği kültür etkinliklerinde birçok şehirde sahneye çıktı.

Aynur Doğan, The Times’ın 21 Mart 2005 tarihli "Türkiye’nin kültürü ve zenginlikleri" adlı ekinde "kapak yıldızı" olarak yer aldı. Doğan, Uluslararası Dünya Müzik Fuarı-WOMEX 2021 Sanatçı Ödülü'ne layık görüldü.

Aynur Doğan hayatı

Kariyeri

1975 yılında Doğanköy, Çemişgezek, Tunceli'de doğmuş ve gençlik yıllarında Ateş Yanmayınca, Seyir, Keçe Kurdân ve Nûpel adlı dört albüm çıkartmış, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde konserler vermiştir. Aynı zamanda Kürtçe ve Türkçe birçok şarkısı vardır.

Yavuz Turgul'un Gönül Yarası ve Fatih Akın'ın İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek filmlerinde şarkılarıyla yer almıştır. Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filminin müzik albümünde de bir parça seslendirmiştir. Metin Kemal Kahraman, Orient Expressions, Kardeş Türküler, Ahmet Aslan - Mikail Aslan ve daha birçok müzisyenin albümlerinde yer almıştır. Birçok müzisyenle birlikte dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konserler vermiştir.

"Dumanlı dağları, coşkun ırmakları, güneşi, toprağın mis kokusunu taşıyan Aynur’un olağanüstü sesi, doğa gibi etkileyici..."
Aynur Doğan kimdir?
Aynur Doğan

Diskografi

Albümleri

  • 2002: Seyir
  • 2004: Keçe Kurdan (Kürt Kızı)
  • 2005: Bahar, Kardeş Türküler
  • 2005: Miraz (İstek), Mikail Aslan ile birlikte
  • 2005: Nûpel (Yeni Yaprak)
  • 2010: Rewend (Nomad/Göçebe)
  • 2013: Hevra (Beraber/Birlikte)
  • 2020: Hedûr (Zamanın Tesellisi/Solace Of Time)

Konuk olduğu albümler

  • 2016: Hawniyaz (Cemil Qoçgiri) 
  • Güldünya Şarkıları (2008)
  • Zülfü Livaneli Bir Kuşaktan Bir Kuşağa, Dağlara Küstüm Ali (2016)
  • Cemil Qocgiri, Tembur & Harp (2015), Heya (2005)
  • Kardeş Türküler, Bahar (2005)
  • Mercan Dede, Nefes (Breath) (2006)
  • Mikail Aslan, Miraz (2005)
  • Orient Expressions, Divan (2004)
  • Nederland Blazer Ensemble, Turqoise (2006)
  • Mor ve Ötesi, Mermiler (2012)
  • A. Rıza - Hüseyin Albayrak, Böyle Buyurdu Aşık (2013), Şah Hatayi Deyişleri (2005)
  • Metin Kemal Kahraman, Ferfecir (1999), Sürella (2000)
  • Lütfü Gültekin, Gül Türküleri (2003), Derman Bizdedir (1999)
  • Grup Yorum, Yürüyüş (2003)

Film müzikleri

  • Gizemli Kadın (Pawel Pawlikowski), - Keçe Kurdan,
  • Kemerlerinizi Bağlayın (Ferzan Özpetek), Bexo
  • Gönül Yarası (Yavuz Turgul) - Dar Hejiroke
  • Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? (Ezel Akay) - Veda
  • İstanbul Hatırası: Köprüyü Geçmek (Fatih Akın) - Ahmedo
  • Işıklar Sönmesin (Reis Çelik)
  • Kanımdaki Barut (Haluk Piyes)

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.