Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk kez Artvin’de pilot bölge olarak uygulanmaya başlayan Kayın Mantarı Projesi, ürünlerini vermeye başladı.
2017 yılında pilot bölge olarak Artvin’de başlayan Kayın Mantarı Projesi kapsamında 27 sera oluşturulurken, bunlardan 8’inde üretime başlandı.
Üretime başlanan mantarlardan oluşturulan mantar çeşidi yemekler vatandaşların beğenisine sunuldu.
27 adet tam otomasyonlu sera kuruldu
Etkinlikte konuşan Artvin İli Mantar Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Başkan Ali Fuat Beyaz, ilk olarak birliğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Birliğin kuruluş amacının mantar üreticilerini bir araya getirmek olduğunu belirten Beyaz, şunları söyledi:
“İlimiz genelinde 27 adet tam otomosyonlu mantar üretim serası kuruldu. 8 adet seramızda aktif olarak mantar üretimimiz devam etmektedir. Diğer seralarımızda yakın zamanda ürün almaya başlayacağız. Bugün seralarımızda ürettiğimiz mantarların tadına baktıracağız.
“Sertifikalı mantarlarla zehirlenme tehlikesi yok”
Mantarlarımız tamamen doğaldır. Hiçbir katkı maddesi yoktur. Ürünlerimiz sertifikalı olduğu için zehirlenme tehlikesi yoktur. Mantarlarımız kütük üzerinde hava ve su ile hayat bulan doğal ürünlerdir.”
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye’de ilk pilot bölge olarak Artvin’de başlatılan Kayın Mantarı Projesi kapsamında üretilen ürünlerin görücüye çıktığı etkinliğin sonunda, aşçılar tarafından özenle hazırlanarak pişirilen mantar yemekleri, protokol ile vatandaşlara ikram edildi.
Sunulan mantar yemekleri, hem protokoldeki yetkililer hem de vatandaşların büyük beğenisini topladı.
İHA