Gıda Hattı

Arda Kural kimdir? Arda Kural hayatı

21 Şubat 2022, 15:29
Paylaş
Arda Kural kimdir? Arda Kural hayatı
Arda Kural kimdir? Kral TV'nin VJ olarak tanınan Arda Kural hayatı ve tüm çalışmaları ile dikkat çekiyor. İşte Arda Kural biyografisi ve kariyerine dair tüm detaylar...

Arda Kural kimdir? Türk sinema ve dizi oyuncusu olan Arda Kural hayatı ve kariyeri ile dikkat çekiyor. İşte Arda Kural hakkında her şey...

Arda Kural biyografi

 doğum; 12 Nisan 1980, Yalova

mesleği; Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Arda Kural hayatı

Yalova Endüstri Meslek Lisesi'nde kimya okudu. 2 yıl dramaturji ve sinema eleştirmenliği eğitimi aldı. 1999’da kendi kurduğu Tiyatro Roman Tiyatrosu'nda profesyonelliğe adım attı. Bu tiyatroda ve daha sonra kurduğu Siyah Oyuncular Tiyatrosu'nda kendi yazdığı Belirtisiz Nesneler, Ben Değil Kendim, Dokuz Köyden Kovulmak, Siyah Mizah ve Aşk gibi oyunlarda rol aldı. Kral TV’de VJ’lik yaptı.

İlk olarak 1999’da Eyvah Kızım Büyüdü dizisinde Altay rolüyle kamera karşısına geçti ve bu dizide Leonardo DiCaprio'ya olan benzerliğiyle tanındı. İkinci çıkışı ise 2003’te Lise Defteri dizisindeki Ediz rolüyle oldu. Son olarak, 2005'te Emret Komutanım dizisindeki Posta Ferit rolü ile geniş beğeni topladı.

Son olarak oynadığı Kubilay filmindeki 21.990 dolar alacağını alamadığından maddi çöküntüye girerek psikoz belirtileri göstermeye başladığından 28 Aralık 2012 tarihinde Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne kaldırılmıştır. 21 Ocak 2013 tarihinde taburcu olmuş ve oyunculuğu bıraktığını söylemiş; ancak bu kararı hastayken verdiğinden dolayı tekrar yeni bir festival filmiyle döneceğini söyleyerek kararından vazgeçmiştir.

Arda Kural kimdir?
Arda Kural

Uzun bir süredir annesiyle birlikte Büyükçekmece'de kalan oyuncu, evin giderlerini karşılayamadıkları için ev sahibi tarafından 9 Temmuz 2015 tarihinde evden çıkarıldılar. Abisinin yanına taşınan annesinin bütün isteklerine rağmen annesiyle gitmeyip binanın bahçesinde kalmayı tercih eden Kural, komşuların polise çocuklarımızı korkutuyor şikayetleri üzerine bahçeden de kovuldu. Bir arkadaşının yardımıyla Büyükçekmecede bir kafede kalmaya başladı. Kural, kendisiyle röportaja gelen gazetecilere Evim yok artık. O yüzden sevdiğim Büyükçekmece insanlarını yakından görebileceğim bu kafede yaşayacağım. Sadece burada da değil, her yer benim evim. Şezlong dolu Büyükçekmece. Buralarda uyuyorum, ama mutlu uyuyorum dedi.

Olaydan birkaç gün sonra Büyükçekmece Belediyesi Kural ailesinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti. Ancak o zamandan sonra ortalıktan kaybolduğu anlaşıldı. Annesinin onu her yerde aradığı duyuldu.

Filmografi

Yıl Eser Rol Notları
1999 Eyvah Kızım Büyüdü Altay TV dizisi
2000 Şemsi Paşa Pasajı TV dizisi
2000 Yedi Numara Bora Tv Dizisi Konuk Oyuncu
2002 Kuzenlerim Oğuz TV dizisi
2002 Yeşil Işık Arda TV Filmi
2003 Bizim Konak Engin TV Dizisi
2003 Lise Defteri Ediz TV dizisi
2004 Çınaraltı Kenan TV dizisi
2004 Canım Benim Barış TV dizisi
2004 Düşenin Dostu Said TV filmi
2005 Beşinci Boyut Mehmet Yalnızca bir bölüm
2005 Beyza'nın Kadınları Naim Film
2005 Emret Komutanım Posta Ferit TV dizisi
2005 Banyo Oğuz Film
2006 Sahne Gezgin TV filmi
2006 Kızlar yurdu Asker Ferit TV dizisi konuk oyuncu
2007 Kaptan Yavuz TV dizisi
2007 Kelebek Çıkmazı Selim TV dizisi
2007 Çok Özel Tim Kemal TV dizisi
2008 Büyük Buluşma Berk TV dizisi
2008 Emret Komutanım Ferit TV dizisi
2008 Düğün Şarkıcısı Yıldıray TV dizisi
2008 Dur Yolcu Mustafa Kemal TV dizisi
2009 Doludizgin Yıllar Savaş TV dizisi
2010 Gelecekten Bir Gün Felek Film
2010 Kubilay Mustafa Fehmi Kubilay Film
2011 Kurşun Bilal Kurşun Bilal TV dizisi
2011 Ma'füvv Kısa Film
2012 Ayaz Emre TV Filmi
2013 Kutsal Bir Gün Aysar Film
2016 Nefrin El Turab Film
2018 Karımı Gördünüz Mü Kendisi TV Filmi
2020 Tutunamayanlar Küçük Prens TV dizisi

Reklamlar

  • 1998 Scooter (Kastino Mopet)
  • 2000 Signal
  • 2005 Falım Sakız (Intergum)

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.