Ankara Valiliği, Ankara’da ekmeğe yapılan zammın “günümüzün ekonomik şartlarına uygun olmadığı” gerekçesiyle, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile uzlaşma görüşmesi yapılacağını bildirdi.
Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından 25 Eylül 2018 tarihli karar ile 200 gram ekmeğin tarifesinin 1 lira 25 kuruş olarak tespit edildiği belirtildi.
“Belirlenen tarife, günümüz ekonomik şartlarına uygun değil”
Valiliğin açıklamasında, “Valiliğimizce yapılan incelemede, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından belirlenen tarifenin günümüz ekonomik şartlarına uygun olmadığı değerlendirildiğinden, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62. maddesine istinaden, 1 Ekim 2018 günü saat 19.00’da, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile alınan karara ilişkin uzlaşma görüşmesi yapılacaktır” denildi.
Yapılacak bu görüşmede uzlaşma sağlanamadığı takdirde, 5362 sayılı Kanun’un 62’nci maddesinin ikinci fıkrasına göre oluşturulan komisyonda, ekmek fiyat tarifesine ilişkin itirazın karara bağlanacağı ifade edildi.
Son olarak Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ile 7 Eylül’de kameraların karşısına geçen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, yıl sonuna kadar ekmeğe zam yapılmayacağını söylemişti.
Pakdemirli, un piyasalarında spekülasyona izin vermeyeceklerinin de altını çizmişti.
Ankara Halk Ekmek de, ekmeğe zam yapılmayacağını bilboardlar aracılığıyla duyurmuştu.
İHA