Gıda Hattı

America Ferrera kimdir? America Ferrera hayatı

18 Nisan 2022, 12:49
Paylaş
America Ferrera kimdir? America Ferrera hayatı
America Ferrera kimdir? Başarılı bir televizyon oyuncusu ve komedyen olan America Ferrera hayatı ve tüm çalışmaları merak edilmektedir. İşte America Ferrera biyografisi...

America Ferrera kimdir? Amerikalı sinema oyuncusu America Ferrera hayatı ve tüm çalışmaları merak edilmektedir.

America Ferrera biyografi

doğum: 18 Nisan 1984

mesleği; Amerikalı sinema ve televizyon oyuncusudur.

America Ferrera hayatı

Real Women Have Curves ve The Sisterhood of the Traveling Pants filmlerindeki rolleri ile tanınmıştır. Ayrıca Altın Küre Ödülü ve Screen Actors Guild ödülünü kazandığı Ugly Betty televizyon serisi ile de bilinmektedir.

Los Angeles, Kaliforniya doğumludur. Ailesi Honduras asıllıdır. University of Southern California 'da tiyatro eğitimi almıştır. 2002 yılı Temmuzunda ilk filmi Gotta Kick It Up! da rol almıştır.

2007 yılında Time dergisi tarafından "dünyayı en fazla etkileyen 100 kişi" arasında yer almıştır.

America Ferrera kimdir?
America Ferrera

Filmografi
Film

2002: American Family: "Fighting Fridas" futbol takımı üyesi
2002: Real Women Have Curves Ana Garcia
2002: Gotta Kick It Up! Yolanda
2004: $5.15/Hr.
2004: Darkness Plus Twelve Luiza
2004: Plainsong Victoria Roubideaux
2005: How the Garcia Girls Spent Their Summer
2005: The Sisterhood of the Traveling Pants Carmen
2005: Lords of Dogtown Thunder Monkey
2005: 3:52 Kate
2006: Steel City Amy Barnes
2006: Planet H2O
2007: Muertas Rebecca
2007: Boy, Immigrant (yapım aşaması) Marta
2007: Hacia la oscuridad (yapım aşaması) Luiza
2008: Forever in Blue
2008: The Sisterhood of the Traveling Pants Carmen
2010: How To Train Your Dragon Astrid Hofferson (seslendirme)
2014: How To Train Your Dragon 2 Astrid Hofferson (seslendirme)

Televizyon

2002: Touched by an Angel: "The Word" Charlee
2004: CSI: Crime Scene Investigation April Lopez
2006-: Ugly Betty Betty Suarez

Yapımcı

2007: Hacia la oscuridad (yapım aşaması) Luiza

Ödüller ve adaylıklar

Yıl Ödül Kategori Sonuç
2007 Golden Globe Ödülü Komedi-müzikal dalında televizyon dizilerinde en iyi kadın oyuncu Kazandı
2007 Satellite Ödülü Komedi-müzikal dalında en iyi dizi oyuncusu Aday
2007 Screen Actors Guild Ödülü Komedi dizilerinde en iyi performans, kadın oyuncu Kazandı
2007 Screen Actors Guild Ödülü Komedi dizilerinde en iyi oyuncu kadrosu Aday
2007 NAACP Image Ödülü Komedi dizilerinde en iyi kadın oyuncu Aday
2007 Emmy Ödülü Komedi Dizilerinde En İyi oyuncu Emmy Ödülü Kazandı

Bunlar da ilginizi çekebilir

Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.

.