• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Dünya

Almanya’da yeni Covid-19 kısıtlamaları uygulamada!

Almanya'da Covid-19 vaka sayısındaki artış nedeniyle, ülke genelinde özel etkinlik ve kutlamalara katılım 25 kişi ile sınırlandırıldı.

30 Eylül 2020
Süre:2dk Okuma
Almanya’da COVID-19 önlemleri eyaletlerin inisiyatifine bırakıldı
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Almanya’da Covid-19 salgınında vaka sayısındaki artış nedeniyle, ülke genelindeki özel etkinlik ve kutlamalara katılımcı sayısı 25 kişi ile sınırlandırıldı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını kapsamında 16 eyalet Başbakanı ile video konferans yöntemiyle yaptığı görüşmede, yeni tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Başbakan Merkel, alınan yeni tedbirleri açıkladı

Görüşmenin ardından açıklama yapan Başbakan Merkel, komşu Avrupa ülkelerinde artan vaka sayısından dolayı endişe duyduğunu belirterek, “Almanya olarak korona virüs salgınına karşı önlem almak zorundayız” dedi.

Merkel’in açıklamalarına göre, kapalı mekanlarda ve toplu taşıma araçlarında maske takmanın, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymanın yanı sıra artık ülke genelindeki özel etkinlik ve kutlamalara katılımcı sayısı 25 kişi ile sınırlandırıldı. Kurumların yapacağı etkinlik ve toplantılara katılacak kişi sayısı ise 59 kişi olarak belirlendi.

Lokanta, kahvehane ve otellerde müşteri kayıt defterine kişisel bilgilerini yanlış dolduranlara 50 ila 100 Euro arasında para cezası uygulanacak. Schleswig-Holstein eyalet yetkililerinin ise federal hükümetten farklı olarak otellerde yanlış bilgi veren kişiye bin Euro’ya kadar para cezası verilmesini planladığı belirtildi.

Sonbahar tatili endişe yaratıyor

Başbakan Angela Merkel, “Önümüzde sonbahar tatili var. Yaz tatiline çıkanların katıldıkları toplu eğlenceler ve dikkat etmedikleri korona virüs kurallarına paralel olarak verilerde artış yaşandı. Sonbahar tatilinde aynı durumlarının tekrar etmemesi için daha dikkatli olacağız. Hedefimiz korona virüsle mücadele ederken, en büyük öncelik ekonomiyi çalışır durumda tutmak ve çocukların okullara ve kreşlere gidebilmesini sağlamaktır” dedi.

“Özellikle metropol bölgelerde enfeksiyonların sayısı şu anda artıyor” diyen Merkel, “Buna doğru önlemlerle karşı koyabileceğimizi biliyoruz. Aynı zamanda herkes bilir ki, bu önlemler ancak ülkedeki insanlar kurallara uymaya istekli olursa uygulanabilir” şeklinde konuştu.

Oda ve sınıflarda havalandırma önerisi!

Merkel sonbahar ve kış aylarında daha zor zamanlar geçireceklerine dikkat çekerken, mevcut kurallara ek olarak odaların, sınıfların düzenli olarak havalandırılması gerektiğini de belirtti. Merkel, “Salgının yayılmasını durdurmak için yapılacak en ucuz ve en güçlü şeylerden biri havalandırma olabilir” diye konuştu.

İHA

Etiketler: AlmanyaAngela Merkel
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

ABD hastalık için bağışıklık kartları dağıtacak!
Dünya

Trump’ı kurtaran antikor tedavisi Almanya’da uygulanacak!

24 Ocak 2021
Pandemi güncesi: Vaka artışları ülkeleri zorluyor!
Dünya

Almanya’da karantina bu kez 31 Ocak’a uzadı!

4 Ocak 2021
Avrupa 2021’e pandemi gölgesinde girecek!
Dünya

Avrupa 2021’e pandemi gölgesinde girecek!

31 Aralık 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

hava-durumu

Fırtına uyarısı! | 26 Ocak 2021 Salı (yarın) hava durumu

25 Ocak 2021
Pandemi güncesi: Fransa’da vaka ve can kayıplarındaki düşüş sürüyor!

Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

25 Ocak 2021
Mutasyonlar oyunun kuralını nasıl değiştirdi?

Koronavirüs mutasyonunun fotoğrafı çekildi!

25 Ocak 2021
Kurbanlık alırken koronadan önce bu hastalığa dikkat!

Koyun ve keçi sayısını en hızlı artıran ülkeler arasında Türkiye de var!

25 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.