Çoğu durumda, ağzınızda tuzlu bir tat olması tıbbi bir durum değil. Ancak görmezden gelmemeniz gereken bir işaret olabilir. Tuzlu bir ağzın en yaygın nedenlerine yakından bakalım
Tükürüğünüz doğal olarak az miktarda tuz içerir. Ancak yeterince su almadığınızda, tükürüğünüzdeki tuz daha konsantre hale gelir.
Bazı ilaçlar yan etki olarak ağız kuruluğuna neden olarak ağzınızda tuzlu veya metalik bir tada neden olabilir. Herhangi bir reçeteli ilaç alıyorsanız ve ağız kuruluğu fark ederseniz sağlık uzmanınızla konuşun. Sorunla mücadele etmek için ilacınızı değiştirebilir veya ağız kuruluğu pastilleri gibi ev ilaçları önerebilirler.
Gebeliğin hormonal değişiklikleri burunda iltihaplanmaya neden olabilir. Genellikle gebelik riniti olarak adlandırılan bu zararsız durum burun akıntısı, geniz akıntısı ve bazen tuzlu bir tada neden olur.
Genellikle hamilelik riniti, hamilelik sona erdikten birkaç hafta sonra geçer. Bu arada, tuzlu burun spreylerinden biraz rahatlayabilirsiniz. Hamilelik sırasında herhangi bir ilaç almadan önce sağlık uzmanınızla konuşun.
GERD, mide asidiniz yemek borunuza geri sızdığında meydana gelir. GERD tuzlu veya ekşi bir tada neden olabilir.
Birçok insan mide asitlerini nötralize eden veya asit üretimini azaltan ilaçlarla rahatlar. Tedavi edilmeyen GERD yemek borunuza zarar verebilir ve bazı sağlık sorunları riskini artırabilir. GERD semptomlarınız varsa doğru bir teşhis ve tedavi planı almak için sağlık uzmanınızla görüşün.
Tuzlu bir tat, genellikle dehidrasyon veya ağız kuruluğu nedeniyle oluşur. Tuzlu bir tada sahipseniz ve şu semptomları yaşıyorsanız:
uzman doktorunuzla görüşmelisiniz.
Gıda Hattından güncel e-bülten almak için adresinizi girip kayıt olabilirsiniz.