• Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!
Gıda Hattı
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Gıda Hattı
Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
Anasayfa Ekonomi

29 günlük Şubat’ın üretici enflasyonu yüzde 0,48

Yurt içi üretici fiyat endeksi, Şubat 2020’de yıllık yüzde 9,26, aylık yüzde 0,48 arttı. Üretici fiyatları gıdada aylık yüzde 1,17, içeceklerde yüzde 0,02 artış gösterdi.

3 Mart 2020
Süre:3dk Okuma
Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği’nde, Sürek yeniden başkan!
FacebookTwitterLinkedinPinterestWhatsappEposta

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) Şubat 2020’de yıllık yüzde 9,26, aylık yüzde 0,48 arttı. Üretici enflasyonu gıda imalatında aylık yüzde 1,17, içeceklerin imalatında yüzde 0,02 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi, Şubat 2020 verilerini açıkladı.

Yİ-ÜFE değişim oranları (%), Şubat 2020

Şubat ayı üretici enflasyonu

Ocak ayında ürün sepeti güncellenen Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), aylık %1,84, yıllık %8,84 artmıştı.

Yİ-ÜFE (2003=100) 2020 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre %0,48, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,33, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,26 ve on iki aylık ortalamalara göre %14,18 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE yıllık değişim oranı (%), Şubat 2020

İmalat sanayinde Yİ-ÜFE

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taşocakçılığında %12,26, imalatta %8,52, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında %19,24, su temininde %5,27 artış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında %6,46, dayanıklı tüketim malında %10,40, dayanıksız tüketim malında %12,77, enerjide %12,34, sermaye malında %9,55 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE yıllık değişim oranları (%), Şubat 2020

Sanayi sektörlerindeki aylık değişimler

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taşocakçılığında %1,44, imalatta %0,66 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında %2,38, su temininde %0,07 azalış olarak gerçekleşti.

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında %1,29, dayanıklı tüketim malında %1,30, dayanıksız tüketim malında %0,94 artış, enerjide %4,17 azalış, sermaye malında ise %0,93 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE aylık değişim oranları (%), Şubat 2020

Yıllık en yüksek artış tütün ürünlerinde

Şubat 2020 itibariyle yıllık en düşük artış; %0,14 ile kağıt ve kağıt ürünleri, %1,48 ile giyim eşyası, %1,52 ile kömür ve linyit olarak gerçekleşti. Buna karşılık tütün ürünleri %51,88, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları %20,05, metal cevherleri %19,96 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Sektörlere göre Yİ-ÜFE yıllık değişim oranları (%), Şubat 2020

Üretici fiyatlarında aylık değişimler

Aylık en fazla azalış; %8,96 ile kok ve rafine petrol ürünleri, %7,62 ile tütün ürünleri, %2,38 ile elektrik, gaz üretim ve dağıtımı olarak gerçekleşti. Buna karşılık metal cevherleri %3,36, temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları %3,16, ana metaller %2,30 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

Sektörlere göre Yİ-ÜFE aylık değişim oranları (%), Şubat 2020

Gıda ve içecekte üretici enflasyonu

Gıda ürünleri imalatında üretici fiyatları Şubat 2020’de bir önceki aya göre %1,17, geçen yılın Aralık ayına göre %3,51, geçen yılın aynı ayına göre %14,79, on iki aylık ortalamalara göre de %18,01 arttı

Üretici fiyatları içeceklerin imalatında ise Şubat’ta bir önceki aya göre %0,02, bir önceki yılın Aralık ayına göre %2,98, bir önceki yılın aynı ayına göre %9,95, on iki aylık ortalamalara göre de %17,67 artış gösterdi.

Etiketler: üretici enflasyonuüretici fiyatlarıYİ-ÜFE
PaylaşTweetPaylaşPinGönderGönder

İlgiliYazılar

gida-enflasyon-gidahatti
Ekonomi

Merkez Bankası’ndan gıda enflasyonu için çarpıcı saptama!

5 Ocak 2021
sanayi-fabrika-gidahatti
Ekonomi

Kasım’da yıllık üretici enflasyonu yüzde 23,11

3 Aralık 2020
Enflasyon için kötümser öngörü!
Ekonomi

Merkez Bankası’ndan Ağustos enflasyonu değerlendirmesi!

4 Eylül 2020

Bağlantıda Kalalım

Sıcak Haberler

Zigana Dağı geçidinde kar yağışı!

Meteoroloji uyardı! | 16 Ocak 2021 Cumartesi (yarın) hava durumu

15 Ocak 2021
Rus Lider Putin’e “Sokağa çıkma yasağını uzat” tavsiyesi!

İçişleri Bakanlığı’ndan kısıtlama açıklaması!

15 Ocak 2021
Girişim Evleri, dünyaya açılma fırsatı sunuyor!

Girişim Evleri, dünyaya açılma fırsatı sunuyor!

15 Ocak 2021
Kabine toplandı, Cumhurbaşkanı yeni salgın tedbirlerini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yüksek faize karşıyım”

15 Ocak 2021
Gidahatti Logo

Gıdahattı.com, başta gıda olmak üzere hayatın her alanına ilişkin okuyucuların merak edebilecekleri, istedikleri konularda mümkün olduğunca yalın ve net bilgi alabilecekleri yeni nesil dijital medya platformudur.

Gıdahattı.com‘un insana ve hayata dair her konuda söyleyecek bir sözü, araştıracağı bir konu mutlaka vardır. Ayrıca sitemiz, eli kalem tutan ve hayata dair söyleyecek sözü olan herkese açık bir yayın platformdur.

Bizi Takip Edin

  • Hakkımızda
  • Site İçi Arama
  • Bize Yazın!

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.

Sonuç Yok
Tüm Sonuçları Görüntüle
  • ANASAYFA
  • GIDA
  • TARIM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • DEĞER KATANLAR
  • DİĞER
    • MUTFAK
    • BİLİM
    • ÇEVRE
    • YAŞAM
    • HAVA DURUMU
    • GÜNCEL
    • ASTROLOJİ
    • KİTAPLIK

Copyright © 2019 - Tüm hakları saklıdır.